Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Δάνεια, δάνεια, δάνεια παντού, και τα μυαλά στα δάνεια...

Μετά την έγκριση μέρους του Δανείου από το Παρακαταθηκών και Δανείων, ύψους 245.000 ευρώ και ετήσια δόση 33.000 ευρώ, και νέο Δάνειο ζήτησε ο δήμαρχος Κορινού και η δημοτική πλειοψηφία αλλά η πρότασή τους δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αυτή τη φορά ζήτησε δάνειο 1.1000.000 ευρώ για την κατασκευή του ποδηλατόδρομου - πεζόδρομου προς την παραλία Κορινού. Το δάνειο μάλιστα το θέλει από ιδιωτική Τράπεζα, άρα με υψηλότερο τόκο, ρίχνοντας όμως μια πονηρή ματιά προς τον “Καλλικράτη” στον οποίο θα φορτώσει την εξόφληση του, με το επιχείρημα όλοι οι Δήμοι έχουν πάρει δάνειο άρα με τις συνενώσεις θα μοιραστεί και η εξόφλησή τους σε όλους τους δημότες του νέου Δήμου.
Αν στα δάνεια προσθέσουμε και την πρόθεσή του να πάρει το υπόλοιπο Δάνειο του Παρακαταθηκών ( αν του το εγκρίνουν) η ετήσια δόση εξόφλησης των προβλεπόμενων δανείων θα ξεπεράσει τις 225.000 ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ο δήμαρχος και η δημοτική πλειοψηφία δείχνουν ιδιαίτερη επιμονή να μην γίνει η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου Κορινού το οποίο είναι από καρκινογόνους αμιαντοσωλήνες, έργο για το οποίο θα μπορούσε να πάρει δάνειο όπως πρότεινε μέρος της αντιπολίτευσης δάνειο πολύ μικρότερο, αφού θα μπορούσε να διαθέσει και τα χρήματα που προβλέπει για την επέκταση του δημαρχείου διεκδικώντας δήθεν την έδρα του νέου Δήμου.
Έτσι ο Δήμαρχος αφού εκτέλεσε ελάχιστο έργο από το ΘΗΣΕΑ αφήνοντας υπόλοιπο περισσότερο από 1.000.000 ευρώ έχοντας ανεκτέλεστη ΣΑΤΑ από το 2008, έχοντας στην Τράπεζα τα 300.000 ευρώ για την προσθήκη των 6 αιθουσών, αφημένα τα 100.000 από τη Γ.Γ.Α., στη δύση της θητείας του θέλει να μας αποχαι-ρετίσει με ένα λουσάτο έργο φορτώνοντας μας με δυσβάστακτα δάνεια.
Άραγες είναι το εισητήριό του για υποψηφιότητα στο νέο Δήμο; Ίδωμεν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου