Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

ΦΥΛΛΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010 ΜΙΚΡΑ - ΜΙΚΡΑ


Την συνένωση του Κορινού με την Βόρεια Πιερία θέλει η δημαρχάρα μας.
#Τέτοιο μεγάλο έργο στον Κορινό τα τελευταία 4 χρόνια και να πάει χαμένο;
#Και μαζεύει ευρώ το ευρώ την προίκα του το παιδί. Κάτι από τη ΣΑΤΑ του ΄08 κάτι από του ΄09, 1.000.000 από το ΘΗΣΕΑ, 300.000 χιλιάρικα από τον ΟΣΚ 100. 000 από τη Γ.Γ.Α. γέμισε το σεντούκι.
#Αν βάλεις και τα λεφτά από τα δάνεια θα τσακώνονται από όλη την Ελλάδα ποιος θα πρωτοπάρει τον Κορινό, για να τον κάνει δήμαρχο.
#Λες και τα 200.000 που ζητά από την αγωγή στους συμβούλους του να τα βάλει στην προίκα για το νέο Δήμο; Αυτό κι αν είναι Θαύμα !
#Πάντως μεγαλοφυές το σχέδιο όπως το εξήγησε σε φουκαρά συνδημότη μας.
#Πρέπει να συνενωθούμε με τη Βόρεια Πιερία λέει γιατί μόνο εκεί έχει ο ίδιος ελπίδα εκλογής για δήμαρχος. Όχι μην πάει ο νους σας στο κακό. Δεν το κάνει από προσωπικές του φιλοδοξίες. Που τέτοιο πράμα.
#Απλά θεωρεί ότι είναι κρίμα να μην ξαναβγεί τόσο πετυχημένος δήμαρχος. Αυτά έλεγε με τόση μετριοφροσύνη ο καλός μας που παρά λίγο να στείλει αδιάβαστο το συνομιλητή του.
#Είναι και κάποιοι βολευτές του ΠΑΣΟΚ που βολεύονται έτσι.
#Και επειδή το σχεδόν μονοκούκι του Κολινδρού στη Ν.Δ. τους χαλάει τη μανέστρα είναι έτοιμη η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ να στείλει τον Κολινδρό στην Ορεινή Πιερία να κάνουν αντάρτικο – να βγει ένας καθαρός δήμος της Ν.Δ. ήθελα να πω.
#Ούτε κι αυτοί της Ν.Ε. το βλέπουν κομματικά. Για το καλό της πατρίδας και του σοσιαλισμού το κάνουν. Μεγάλη η θυσία και από τη μεριά τους.


#Έτσι που λέτε και ο δικός μας για να μην πάει ξυπόλητος στα αγκάθια, επεκτείνει το δημαρχείο όχι για πάρει την έδρα αλλά για να πείσει τους δικούς του ότι ο Κορινός διεκδικεί την έδρα.
# Και αφού έτσι τους πείσει να πάνε κατά το Βορά όταν καταλάβουν ότι χάθηκε η έδρα θα τους έχει μείνει αμανάτι αυτός για να τον υποστηρίξουν, να ματώσουν για νάχουμε λέει Πασόκο - Κορινώτη Δήμαρχο, τρομάρα μας!.
#Όσο για τις αποστάσεις έχουμε την Αουντάρα μας. Και αντί για γαμπριάτικο κοστούμι θα τους ρίξει και ένα ποδηλατόδρομο να χαζέψουν.
#Άλλωστε όλοι έχουν δίκτυο χωρίς αμιαντοσωλήνες δεν θα δείξει αν έχει και ο Κορινός. Ποδηλατόδρομο όμως και πεζόδρομο δεν έχει κανένας τους . Φτου μας μη μας τον βασκάνουν.
# Και το όνομα αυτού Καλλικράτης. Τι κακό και αυτό με τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ.
# Κάνανε έτσι και με τον Καποδίστρια τώρα και με τον Καλλικράτη τους μαθαίνει ο κοσμάκης από τα προγράμματα που κάνει το ΠΑΣΟΚ και όχι από το έργο τους και καταριέται την ώρα και τη στιγμή που γνώρισε τους αρχαίους.
# Άντε να πουνε και κανένα Σωκράτη, Αριστοτέλη και θα δηλώσουν όλοι οι σύγχρονοι Έλληνες απάτριδες και ποιος ακούει τα ουρλιαχτά του Άδωνη και τις φωνές του κυρ Καρατζαφέρη μας.
#Μεγάλες Περιφέρειες, μεγάλες αποστάσεις, απόλυτος άρχοντας ο δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης και να και μια επιτροπή, και να και ένα συμβούλιο και να, και να, και να όχι τοπική αυτοδιοίκηση αλλά ένα πράμα όπως τώρα με τον πρωθυπουργό.
# Όσο συμμετέχει ο φουκαράς ο πολίτης στη Διοίκηση του κράτους άλλο τόσο θα συμμετέχει και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του κυρίου Καλλικράτη - Ραγκούση.
# Πως και δεν συμμετέχει.
Μέχρι και αίτηση για Γ. Γραμματέας μπορεί να κάνει. Αργεί λίγο η επιλογή, το ψάχνουν πολύ το πράμα βλέπεις αλλά και πάλι στους δικούς τους καταλήγουν. όπως και να το πεις είναι δοκιμασμένη η συνταγή.
# Αλλά και εκείνη η διαβούλευση;
# Ένα χρόνο τώρα τους είχαν για τη νέα κυβέρνηση αυτοί δεν το πίστευαν ή δεν έκαναν τίποτε από σεμνότητα; Θα μετρήσουν οι καταθέσεις στο πόθεν έσχες λένε την μια μέρα 4 δις έφυγαν στο εξωτερικό την επόμενη τώρα θα τους δώσουν και κίνητρα να γυρίσουν πίσω μαζί με τα μαύρα φυσικά.
# Μέχρι και την οικοδομή σταμάτησαν αφού κάνεις τις μεταβιβάσεις σήμερα και θα μάθεις το φόρο που θα πληρώσεις τρεις μήνες μετά.
# Λάθος και τα τέλη κυκλοφορίας μόνο που τα πληρώνουμε εμείς Γιώργο μας
# Μέχρι και ενιαίο ΦΠΑ 15% συζητούσαν κάνοντας μια πετυχημένη σύνθεση Αντουανέτας με σοσιαλισμό στο τρίπτυχο ισότητα αδελφότητα δικαιοσύνη;
# Δεν είναι δίκαιο όλοι να πληρώνουμε τον ίδιο ΦΠΑ είτε αγοράζουμε λαδάκι είτε αγοράζουμε σαμπάνια;Δεν έχετε γάλα, πιείτε σαμπάνια κατά την κυρά Αντουανέτα μας την σοσιαλιστική!
# Εκεί που έδωσαν τα ρέστα είναι στο μισθό των 2.000 ευρώ που παγώνει και φέτος. Μικτά, καθαρά με επιδόματα, χωρίς επιδόματα, με οικογενειακό επίδομα μας έφθασαν σε ένα σημείο από εξ ανέκαθεν κυβερνητικοί και πάσης κυβέρνησης δημοσιογράφοι να πούμε αμάν πια. Παγώστε τα και βουλώστε το επί τέλους.


# Και δικαίως. Ποιος σου είπε κύριε να έχεις 30 χρόνια υπηρεσίας, να έχεις τρία παιδιά ένα πτυχίο και να παίρνεις 2015 ευρώ μικτά;
# Να έπαιρνες 100.000, 200.000, όπως οι συνταξιούχοι δημοσιογράφοι στην Ε.Τ. ή νάσουν κανένας Βουρλούμης του ΟΤΕ μάλιστα.
Υπαλληλάκος είπες; Στην πυρά.
# Εγώ πάντως θα σας πρότεινα να μου κόβατε τα 18 ευρώ για το παιδί τώρα που σπουδάζει, για να πάρω το 1,5% και να μην ζημιωθεί η πατρίδα.
# Αμ και το άλλο με τις αποδείξεις; Γιατί κρύβουν ότι κατεβάζουν το αφορολόγητο και καλούν τους φουκαράδες να εξαντλήσουν το εισόδημά τους στις αποδείξεις και στους λογιστές για να μην πληρώσουν φόρο;
# Και δεν μου λέτε ρε αδέλφια μου διαβουλευφθέντες; Δεν μπορώ να έχω δυο φράγκα στην άκρη για μια δύσκολη στιγμή, για τη δωρεάν παιδεί και υγεία;
#Γιατί πρέπει να μου τα φορολογήσετε; Και αύριο που θα πρέπει να πάρω κάτι θα μου τα πάρετε με το πόθεν έσχες;
# Τελικά είχε δίκιο ο Γιωργάκης. Λεφτά υπάρχουν. Απλά δεν ξέραμε ότι τα είχαμε εμείς και εσείς οι φουκαράδες.
# Ευτυχώς ο Γιωργάκης μας άνοιξε τα ιμάτια. ίδωμεν το φως το αληθινό, πληρώνουμε φόρο πολλαπλάσιο.
# Και λίγη βοήθεια για τους σεισμόπληκτους της Αϊτής. Για τους άστεγους τους τραυματιες και τα ορφανά.
Με τη Γιούνισεφ για να φτάσουν εκεί τα λεφτά. Φτώχια, αποικιοκρατία, πραξικοπήματα και τώρα ο σεισμός.
Όπου φτωχός κι η μοίρα του.
# Καλή ανάγνωση φίλοι αναγνώστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου