Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 23/12/2009

Πριν τη συνεδρίαση δόθηκε ο λόγος στον εκ των ιΠριν τη συνεδρίαση δόθηκε ο λόγος στον εκ των ιδιοκτητών του εργοστασίου παραγωγής μονωτικών δομικών υλικών κ. Κραγιόπουλος ο οποίος ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να οριστεί σύντομα είτε μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είτε μια άλλη ανοικτή διαδικασία στην οποία η εταιρεία με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων θα στηρίξει την άποψή της ότι η δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής λιθοβάμβακα δεν επιβαρύνει καθόλου το περιβάλλον. Και αυτό γιατί σε προηγούμενη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο δεν ενέκρινε ομόφωνα την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την δημιουργία της μονάδας λιθοβάμβακα. Όπως διευκρίνισε η απόρριψη της δημιουργεί προβλήματα βιωσιμότητας στην επιχείρηση δεδομένου ότι ήδη έχει προχωρήσει η εγκατάσταση του τεχνολογικού εξοπλισμού και τα έξοδα τρέχουν δεδομένης άλλωστε και της οικονομικής κρίσης.
Θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης
1.Αποδοχή χορήγησης προκαταβολής από τις ΚΑΠ ύψους· 75.000 ευρώ και κατανομής ως εξής: 35.800,00 για ασφαλτοστρώσεις, 20.000,00 για τον καθαρισμό των ακτών ενώ το υπόλοιπο ποσό 19.200,00 ευρώ θα παραμείνει στο ταμείο του Δήμου.
Μειοψήφησε ο κ. Δημητρίου ο οποίος πρότεινε τα χρήματα να δοθούν στους προμηθευτές του Δήμου και να μην πάρει δάνειο ο Δήμος.
2. Συμμετοχή στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ που θα γίνει στην Αθήνα από τις 18 ως τις 20/1/2009.
3. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Συντήρηση Δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας Δήμου Κορινού». Το έργο έγινε με δημοπρασία από τον Φωτιάδη Δημήτριο ύψους 25.430 ευρώ και αφορά τα Δ. Δ. Κορινού, Σεβαστή και Κ. Αγιάννη.
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Μειοψήφησαν οι Οφείδης, Αραβίδης.
Θέματα Ημερήσιας Διάταξης.
1.
Αποδοχή όρων για τη λήψη τοκοχρεωλυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
2.Έγκριση πρωτοκόλλου Προσωρινής παραλαβής του έργου « Ανάπλαση αυλείου χώρου στο κονάκι Δ. Δ. Κορινού. Αφορά πλακόστρωση του αύλειου χώρου στο Κονάκι επιφάνειας 600 τ.μ. και ’ύψος δαπάνης 12.225 ευρώ. Το έργο εκτέλεσε με απευθείας ανάθεση ο κ. Αμοιρίδης Κων/νος. Ομόφωνα.
3. Έγκριση πρωτοκόλλου Προσωρινής παραλαβής του έργου « Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Κούκου ( Μοναστήρι)». Αφορά χωματουργικές εργασίες, φυτεύσεις, σήμανση και περιτοίχιση του ΧΑΔΑ στον Κούκο. Ύψος δαπάνης 7.600 ευρώ και εκτελέστηκε με απευθείας ανάθεση από τον κ. Κόκκινο Βασίλειο.
4. Έγκριση πρωτοκόλλου Προσωρινής παραλαβής του έργου « Διευθέτηση ρέματος Δ. Δ. Κ. Αγιάννη». Το έργο δαπάνης 77.000 ευρώ εκτελέστηκε με δημοπρασία από τον κ. Ξενιτιάδη και αφορά 200 επένδυση μέτρα σε μήκος του ρέματος.
5. Έγκριση πρωτοκόλλου Προσωρινής παραλαβής του έργου « Διαμόρφωση κεντρικής εισόδου Δ. Δ. Ν. Τραπεζούντας.
Αφορά πεζοδρόμηση 308 τ.μ. δαπάνης ύψους 12.000 που έγινε με ανάθεση από τον κ. Αμοιρίδη Κων/νο.
6. Έγκριση πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής παραλαβής του έργου « Αντιμετώπιση κατολισθήσεων στον Ι. Ν. Αγιάννη Δήμου Κορινού ( Α΄ εργολαβία- Συμπληρωματικές εργασίες)». Το έργο δαπάνης 12.220 ευρώ έγινε με ανάθεση και αφορά συμπληρωματικό τοιχίο αντιστήριξης.
7.Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος 2009: «Τροποποίηση τίτλου του Γενική Πολεοδομική Μελέτη Δήμου Κορινού » σε «Μελέτη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Κορινού». Η τροποποίηση ήταν απαραίτητη για τυπικούς λόγους και ψηφίστηκε ομόφωνα.
8. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος 2009: «Κατάργηση της μελέτης εφαρμογής ρυμοτομίας και εκπόνησης Υψομετρικής μελέτης στο Δ. Δ. Κ. Αγιάννη ποσού 30.000 ευρώ.
εφαρμογή σχεδίου επέκτασης Κ. Αγιάννη 12500 με ΦΠΑ και υψομετρική μελέτη οδών σχεδίου επέκτασης Κ. Αγιάννη 13.090
9. Έγκριση των συμβατικών τευχών ( φάκελος του έργου και Συγγραφή Υποχρεώσεων) του έργου «Μελέτη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Κορινού ».
10. Συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού για το έργο «Μελέτη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Κορινού».
11.Έγκριση μελέτης του έργου :« Ποδηλατόδρομος – Πεζόδρομος από Δ. Δ. Κορινού έως την Παραλία Κορινού». Μετά τις απαραίτητες διευκρινίσεις από τον μελετητή κ. Σεϊταρίδη Ηλία εγκρίθηκε ομόφωνα. Οι όποιες παρεμβάσεις θα γίνουν αριστερά του οδοστρώματος όπως πηγαίνουμε προς την παραλία. Προβλέπεται να σκεπαστεί το ρέμα του οποίου ο πυθμένας θα επενδυθεί με διάτρητους σωλήνες ώστε να είναι απορροφητικό το ρέμα και θα κατασκευαστεί, πεζόδρομος, ποδηλατόδρομος και χώρος παρκινγκ ενώ θα προβλέπονται μία λωρίδα ανά κατεύθυνση πλάτους 3,5 μέτρων.
12. Έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου: « Πλακόστρωση πεζοδρομίων κεντρικής οδού Δ. Δ. Κ. Αγιάννη. Το ύψος της δαπάνης ανέρχεται στις 50.000 ευρώ με το ΦΠΑ οι δε πιστώσεις προέρχονται από τη ΣΑΤΑ. Προβλέπονται να γίνουν εκσκαφές, επιχώσεις, τσιμεντόστρωση, τοποθέτηση κυβόλιθων και κρασπέδωση.
13. Έγκριση απολογιστικών στοιχείων οικονομικού έτους 2007 του ΚΑΠΗ Κορινού.
Τα έσοδα και τα έξοδα ισοσκελίστηκαν στο ποσό των 18.119,21 ευρώ. Από τα έσοδα 16.500 ευρώ από επιχορήγηση του Δήμου και στα έξοδα μεταξύ άλλων έχουμε τηλεφωνικά τέλη 210 ευρώ, δημόσιες σχέσεις 12.319 ευρώ, δεξιώσεις εορτές 207,53, θέρμανση 336, ενοίκιο 1050 ευρώ και μεταφορά στην επόμενη χρήση 2520 ευρώ.
14. Ορισμός εκπροσώπων για τη συγκρότηση πρωτοβαθμίων και δευτεροβαθμίων συμβουλίων Επιθεώρησης Θεάτρων – Κινηματογράφων». Αποφασίστηκε ομόφωνα να παραμείνουν οι ίδιοι εκπρόσωποι.
15. Χορήγηση ειδών διαβίωσης σε οικονομικά αδυνάτους κατοίκους του Δήμου μας.
Αποφασίστηκε η διάθεση ποσού 1.300 ευρώ για είδη Σούπερ Μάρκετ και 700 ευρώ για κρέας για τους οικονομικά αδύνατους του Δήμου μας.
16.Μερική ανάκληση της με αρ. 175 / 76 απόφασης της Ε. Α. Κατερίνης.
Αφορά γνωμοδότηση για απόφαση ανταλλαγής έκτασης που εξέδωσε η Νομαρχία το 1975. Επιφύλαξη εξέφρασαν οι Θεοχαρόπουλος και Παπαγεωργίου.
17. Υπόθεση καπνεργοστασίου Σεβαστής.
Αποφασίστηκε να κινηθεί η διαδικασία για την διεκδίκηση της έκτασης του καπνεργοστασίου της Σεβαστής και να κατατεθούν σχετικές αγωγές σε προθεσμία 2 μηνών.
18. Έγκριση απολογιστικών στοιχείων έτους 2008 του Γυμνασίου Κορινού.
Τα έσοδα και τα έξοδα ισοσκελίστηκαν στο ποσό των 28.251,75

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου