Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Ο Κορινός να ενωθεί με το Δήμο Κατερίνης

Συγκεντρώνουμε υπογραφές
Εμείς οι δημότες, κάτοικοι Κορινού που υπογράφουμε παρακάτω, ζητάμε την υπαγωγή του Κορινού στον Δήμο Κατερίνης με τις συνενώσεις που προβλέπονται από το σχέδιο Καλλικράτης.
Η ένωση του Κορινού με τον Δήμο Κατερίνης προβλέπεται στην πρόταση του Ινστιτούτου της ΚΕΔΚΕ και ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις διαθέσεις των Κορινιωτών.
Ο Κορινός απέχει μόλις 8 χιλιόμετρα από το κέντρο της Κατερίνης συνορεύοντας μαζί της καθόλο του το μήκος, έχοντας ουσιαστικά ενοποιηθεί ο Πολεοδομικός τους ιστός. Πολλοί δημότες του Κορινού είναι κάτοικοι ή επαγγελματίες της Κατερίνης και αντιστρόφως, ενώ φιλοδοξούμε ο Κορινός να αποτελέσει το προάστιο της Κατερίνης.
Η πρόταση για υπαγωγή του Κορινού στη Β. Πιερία δεν στοχεύει παρά μόνο στην εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών ελαχίστων, επικαλούμενοι τάχα την πρόσβασή τους σε κυβερνητικά στελέχη και το κομματικό συμφέρον.
Η υπαγωγή του Κορινού στη Β. Πιερία αυξάνει κατά πολύ τις αποστάσεις μεταξύ των Δήμων, δεν ανταποκρίνεται σε μορφολογικά, κοινωνικά και αναπτυξιακά κριτήρια και αποκόβει τον Κορινό από το πνευματικό, πολιτιστικό, κοινωνικό και οικονομικό του κέντρο που είναι η Κατερίνη.
Υποστηρίζουμε την ένωσή μας με το Δήμο Κατερίνης σαν αναγνώριση μιας ντε φάκτο, πραγματικής, κατάστασης και θα αντιταχθούμε στην αποκοπή μας από τον φυσικό μας χώρο για να πάμε στη Β. Πιερία.
Εξουσιοδοτούμε την Ομάδα Πρωτοβουλίας να συγκεντρώσει τις υπογραφές και να τις παραδώσει αρμοδίως, να ενημερώσει τους δημότες του Κορινού και να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την επιτυχία του σκοπού μας που δεν είναι άλλος από την ένωσή μας με το Δήμο Κατερίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου