Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 12 / 1 / 10



Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινού τη Τρίτη 12 Ιανουαρίου και ώρα 19:00 και συζήτησε τα παρακάτω θέματα:
Η συνεδρίαση είχε στιγμές μεγάλης έντασης και μια ολιγόλεπτη διακοπή για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Ένταση υπήρχε και στο ακροατήριο με φωνές και αντεγκλήσεις κατά του δημάρχου και φιλικές παραινέσεις από τον Πρόεδρο να μην διακόπτουν!.
Κατατέθηκε ψήφισμα κατά του κ. Μπαλάτου
Πριν την έναρξη της συζήτησης ο κ. Οφείδης με τον κ. Αραβίδη κατέθεσαν ψήφισμα για συζήτηση και έγκριση από το σώμα ψήφισμα με το οποίο ζητούσαν την καταδίκη της στάσης του κ. Μπαλάτου πληρεξούσιου δικηγόρου της δημοτικής επιχείρησης “ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ” του δήμου Κορινού, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας απόδειξης της αγωγής του κ. Αβραμίδη.
Με το ψήφισμα έθεταν ζήτημα δεοντολογίας αφού ο ίδιος ή το γραφείο συνέταξε την αγωγή του κ. Αβραμίδη καθώς και το γεγονός ότι όντας πληρεξούσιος δικηγόρος να στρέφεται κατά μελών της διοίκησης του Δήμου και της Ολυμπιάδας.
Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε μίλησαν τόσο ο κ. Οφείδης όσο και ο κ. Αβραμίδης ενώ απαντώντας σε ερώτηση του κ. Οφείδης ο κ. Βουνίσιος ανέφερε ότι πράγματα μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής στις προηγούμενες εκλογές έγινε «η συνάντηση του Πινακοθήκης» με παρόντες 8 άτομα και με πρωτοβουλία του κ. Αβραμίδη στην οποία συνάντηση υποσχέθηκε ο κ. Αβραμίδης στον κ. Βουνίσιο ότι θα τον αξιοποιήσει στην «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ» χωρίς όμως να του ζητήσει ρητά την υποστήριξη στον δεύτερο γύρο.
Στη συνέχεια όμως και αφού ολοκληρώθηκε η συζήτηση ο κ. Πρόεδρος δεν έθεσε το Ψήφισμα σε ψηφοφορία γιατί δεν συναινούσε ο δήμαρχος στη συζήτηση του θέματος ως εκτός Ημερήσιας Διάταξης, απαραίτητη προϋπόθεση κατά τον Κώδικα, παραβλέποντας το γεγονός ότι η συζήτηση είχε ήδη ολοκληρωθεί και αν δεν συναινούσε ο δήμαρχος έπρεπε να το θέσει εξ αρχής ώστε να μην γίνει συζήτηση και όχι να τεθεί στο κλείσιμο με την άρνηση της ψηφοφορίας επί του ψηφίσματος.
Θέματα Ημερήσιας Διάταξης
1.Συγκρότηση επιτροπής φορολογικών διαφορών του Δήμου Κορινού. Συγκροτήθηκε ομόφωνα.
2.Συγκρότηση επιτροπής για την εκποίηση δημοτικής περιουσίας. Συγκροτήθηκε ομόφωνα.
3.Προγραμματισμός προσλήψεων οικονομικού έτους 2010 του Δήμου Κορινού. Ψηφίστηκε ομόφωνα η απόφαση για πρόσληψη 8 εργατών με οχτάμηνη σύμβαση.
4. Σύναψη δανείου για την εκτέλεση του έργου “Ποδηλατόδρομος - Πεζόδρομος από Δ. Δ. Κορινού έως παραλία Κορινού”.
Η πρόταση απορρίφθηκε αφού δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των Δημοτικών Συμβούλων.
Εκ μέρους του κ. Δημητρίου και του συνδυασμού του υποστηρίχτηκε να προηγηθεί το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης διαθέτοντας εκεί τα χρήματα για την επέκταση του δημαρχείου και για το υπόλοιπο ποσό που θα χρειασθεί να παρθεί τότε το δάνειο.
Οι Οφείδης και Αραβίδης ζήτησαν την αναβολή της συζήτησης να γίνει η τροποποίηση των έργων του ΘΗΣΕΑ και του Τεχνικού Προγράμματος να δοθούν τα χρήματα της επέκτασης στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, να δημοπρατηθεί το έργο και αν δεν φθάσουν τα χρήματα να έρθει πρόταση για δάνειο.
Ο κ. Βουνίσιος και ο κ. Αηδονίδης υποστήριξαν να διατεθούν τα χρήματα της επέκτασης του δημαρχείο για τον ποδηλατόδρομο και αν δεν φθάσουν να γίνει το δάνειο, ο κ. Μπαρές καταψήφισε ενώ ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε να παρθούν δάνεια και για τα δυο έργα με προτεραιότητα όμως την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης.
Ο κ. Αβραμίδης επέμενε στην πρότασή του με το επιχείρημα ότι θα καταφέρει άμεσα να εντάξει το έργο της αλλαγής του δικτύου ύδρευσης του Κορινού σε πρόγραμμα, ότι προφορικά οι κάτοικοι του Κορινού υποστηρίζουν την αντικατάσταση του δικτύου αν ψηφίσουν όμως σε κάλπη θα ταχθούν με 90% υπέρ του ποδηλατοδρόμου!!! και ότι σύμφωνα με επιστήμονες οι αμιαντοσωλήνες ύδρευσης είναι απόλυτα ασφαλείς και δεν ευθύνονται για τον καρκίνο!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου