Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Πέρασε το Δάνειο

Με την τέταρτη φορά και οριακή πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινού
400.000 ευρώ με επιτόκιο 5,9% σταθερό από το Παρακαταθηκών και
Δανείων και εξόφληση σε 15 χρίνια με ετήσια δόση 40.000 ευρώ.
Θα εξοφληθούν οι οφειλές του 2006, 2007, 2008 και 2009 !!! σε προμηθευτές,
σε εργολάβους, οι επιχορηγήσεις προς τους Συλλόγους, το Δάνειο της Δ.Ε.Α.


Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Μαΐου μπόρεσε τελικά να συσπειρώσει την ομάδα του και να εγκριθεί το δάνειο που ζητούσε επίμονα ο Δήμαρχος Κορινού. Να σημειώσουμε ότι υποχώρησε από τις πρώτες του επιλογές και έτσι φθάσαμε σε σταθερό από το Παρακαταθηκών με 5,9% από το μεταβλητό 7% από την Τράπεζα Ατικής ενώ μειώθηκε και το ποσό από 550.000 σε 400.000. Η αντιπολίτευση αντιπρότεινε δάνειο για εξόφληση των προμηθευτών του 2006 και 2007, του δανείου της ΔΕΑ, καθώς και να μην επιχορηγηθούν με μετρητά οι Σύλλογοι μειουμένου έτσι του ποσού του δανείου.
Με την λήψη του δανείου θα εξοφληθούν και οι οφειλέτες του 2009 !! και έτσι μένει απερίσπαστη η Δημοτική Αρχή να διαχειριστεί τις πιστώσεις του 2009 και του 2010, που είναι και προεκλογική περίοδος, χωρίς το βάρος των παλαιοτέρων οφειλών.
Δυστυχώς το δάνειο δεν προέκυψε σαν ανάγκη για την κατασκευή ενός αναπτυξιακού έργου στο Δήμο μας και έτσι καλούνται οι δημότες, η νέα γενιά και οι επόμενες δημοτικές αρχές, να πληρώνουν δόσεις για δάνειο που μάλλον θυμίζει και είναι καταναλωτικό.
Από την άλλη αφήνονται ώριμες μελέτες και προγράμματα του ΘΗΣΕΑ για να γίνουν στο τέλος της θητείας αυτής της Δημοτικής Αρχής,σε μια προσπάθεια επηρεασμού των ψηφοφόρων μέσα από ένα προεκλογικό εργοτάξιο, κρύβοντας στη σκόνη του τα τρία προηγούμενα πέτρινα χρόνια, τα χρόνια της αδράνειας.
Με τέτοιες μικροπαραταξιακές πολιτικές αποσιωπούνται και οι κυβερνητικές ευθύνες για την οικονομική κατάσταση των ΟΤΑ , η ανάγκη διεκδίκησης πόρων, η μη εναπόθεση και άλλων οικονομικών βαρών στους δημότες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου