Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Στις 750.000 ευρώ το κόστος των μελετών

Σε μια πρώτη συνεδρίαση της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ.
. Συζητείται η απ ευθείας ανάθεσή τους;


Σε άτυπη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ με τους επικεφαλής των συνδυασμών του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και τον ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Οφείδη συζητήθηκε το θέμα των μελετών για τον Οικισμό της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ. Παράλληλα συζητήθηκε και το θέμα της αγωγής που κατέθεσε ο ΦΕΙΔΙΑΣ ζητώντας αποζημίωση για την σύμβαση που ακυρώθηκε.
Για το θέμα της αγωγής ο κ. Μπαρκίζας ο δικηγόρος που χειρίστηκε την υπόθεση διαβεβαίωσε το σώμα ότι η αγωγή δεν έχει μέλλον αφού η απόφαση του Στ.Ε. ρητά απορρίπτει τους ισχυρισμούς του ΦΕΙΔΙΑ και ρητά δέχεται ότι καλώς η υπουργική απόφαση ακύρωσε τη συναφθείσα σύμβαση με τον ΦΕΙΔΙΑ.
Παράλληλα εξήρε την προσφυγή που είχαμε καταθέσει κατά της απόφασης και μάλιστα το σημείο με το οποίο αποδείξαμε ότι ήταν παράτυπη η θυροκόλληση της απόφασης με αποτέλεσμα οι προσφυγές να θεωρηθούν εμπρόθεσμες και να ακυρώσει το Υπουργείο τη Σύμβαση.
Για το θέμα των μελετών ο μελετητής κ. Σεϊταρίδης αφού εξέτασε τις υπάρχουσες μελέτες έκρινε ότι δεν μπορούν να επικαιροποιηθούν εκτός της μελέτης για την αποχέτευση η οποία όμως είναι παλιάς τεχνολογίας και ιδιαίτερα ακριβή στην κατασκευή της.
Το κόστος των μελετών σύμφωνα με τις τιμές του ΥΠΕΧΩΔΕ ανέρχεται περίπου στις 750.000 ευρώ μείον την έκπτωση που θα επιτευχθεί. Υπήρχε η πρόταση αντί της προκήρυξης διαγωνισμού να γίνει με απευθείας ανάθεση ( για να επιτευχθεί έκπτωση 40 – 50 %) πράγμα όμως που σύμφωνα με πληροφορίες μας αντιβαίνει τους νόμους που

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου