Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

ΦΥΛΛΟ 5 / 2009 ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ

# Άρχισε η διαφημιστική καμπάνια για τον Α.Μ.Κ.Α. με ωραίες φωτογραφίες, καλοτραβηγμένα βίντεο και μεγάλα λόγια. Για να κρύψουν την ουσία.

# Ότι δηλαδή με τη βοήθεια του ΑΜΚΑ θα εκδώσουν μια πλαστική κάρτα ασφάλισης που όμως θα περιέχει ένα ανώτερο όριο δαπανών υγείας για τον καθένα μας .

# Έτσι με αυτή τη κάρτα ο γιατρός πριν σε εξετάσει να δει τι έχεις θα κοιτά στην κάρτα σου να δει τι περιθώριο δαπανών έχεις.

# Κι αν το έχεις ξεπεράσει το όριο θα τη βγάζεις με ασπιρίνη που θα την πληρώνεις από την τσέπη σου.

# Και αν στην αρχή η κάνουλα θα είναι χαλαρή για να μην τους πάρει ο κόσμος με τις πέτρες σιγά - σιγά θα την κλείνουν την κάνουλα και θα μας στέλνουν όλους στην ιδιωτική υγεία.

να και ο νέος μας, στο διαφημιστικό έντυπο, που κουβαλάει το σανό ευτυχισμένος γιατί θα έχει ΑΜΚΑ .
Τώρα το σανό για που τον έχει, θα σας γελάσω. Δεν σας θυμίζει όμως κάτι από σοσιαλιστικό ρεαλισμό;
# Μπορεί την εισφοροδιαφυγή να την αφήνουν να θεριεύει, μπορεί να χαρίζουν τα χρέη στους μεγαλοοφειλέτες, μπορεί να επιτρέπουν την μαύρη εργασία, να ξεσηκώνουν τα χρήματα από τα Ταμεία με τα δομημένα, όμως για όλα φταίμε εμείς οι φουκαράδες που τρέχουμε στο γιατρό αν τύχη και αρρωστήσουμε.

# Πάντως αυτή τη κατάσταση την σατιρίσαμε μια φούχτα σύνεδροι στο συνέδριο εργαζομένων του ΙΚΑ διοργανώνοντας έρανο υπέρ των αναξιοπαθούντων μεγαλοεργοδοτών.

# Για να σώσουμε τον φουκαρά τον Σ.Ε.Β. ρε γαμώτο!

# Μια και μιλάμε για Υγεία εκείνο το Νέο Νοσοκομείο της Κατερίνης το ξεχάσαμε;

# Τώρα αρχές του Ιούνη που συμπληρώνονται τρία χρόνια από τότε που θα το τέλειωνε η Νέα Δημοκρατία δεν πάμε να κόψουμε καμιά κορδέλα, καμιά τούρτα και αν περισσέψει κανένα κομμάτι όλο και κάποιος αρμόδιος θα φανεί να την «προσφέρουμε»;

# Εκείνα τα ραδιοτηλεοπτικά παπαγαλάκια ( μερικοί αναγνωρίζουν τον εαυτό τους και μας απαντάνε με ατέρμονες μονόλογους) το Νοσοκομείο το είχανε μόνο για σκάλα να ανέβει ο Καραμανλής και τώρα το κάνουν γαργάρα;

# Τους χαίρομαι όταν κατά μόνας τα βάζουν κατά των πάντων κύρια των βουλευτών και των ημαρχαίων και μόλις έχουν καμιά συζήτηση μαζί τους , όλο τσιριμόνιες, γλύκες, τεμενάδες και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

# Πάνε οι γκρίνιες, πάνε οι κριτικές και τα βρίσκουν μονιασμένοι σαν μια ευτυχισμένη οικογένεια.

# Μέχρι να φύγουν για να θυμηθούν ξανά την κριτική τα στραβά και τα ανάποδά τους.
# Έκλεισε και τη βουλή ο Καραμανλής μη τύχει και δεν παραγραφούνε τα αδικήματα της πρώτης του κυβέρνησης.

# Τελικά λάστιχο την έκανε τη βουλή.

# Την μια ζητάει εκλογές δήθεν για τον προϋπολογισμό και με τη χώρα μέσα στις φωτιές, μετά αποχωρεί μην τύχει και κάποιοι ψηφίσουν παραπομπή για το Βατοπέδι, μετά το ρίχνει στο λευκό να σώσει τον Παυλίδη και τώρα που κορυφώνεται η αγωνία με ΖΗΜΕΝΣ ΓΕΡΜΑΝΟ και ΜΑΝ την κλείνει 3 βδομάδες νωρίτερα. Δεν τόξερε ούτε ο αντιπρόεδρος μη σου πω και ο Πρόεδρος της Βουλής.

# Και τώρα ξαμόλιουνται στις ρούγες και στις ραχούλες μέσα σε ένα κουρνιαχτό σκανδάλων προσπαθώντας να τους βάλουν όλους μέσα για να μην φαίνονται αυτοί βρώμικοι.

# Τώρα όμως ε. Και τον νόμο περί ευθύνης υπουργών κατά πως θέλει ο Αλαβάνος θα κάνει ο Καραμανλής, και μεταρρυθμίσεις, και με τις ανίερες συμμαχίες θα τα βάλει και τα συμφέροντα των πολιτών θα εξυπηρετήσει.

# Πιστεύωμεν και στη Λαοκρατία βροντοφώναζε στη πλ. Συντάγματος Γ. Παπανδρέου επιστρέφοντας από τη Μέση Ανατολή το 1944, λίγο πριν ματοκυλίσει την Αθήνα στα Δεκεμβριανά.

# Έτσι και ο δικό μας. Ότι θέλετε ( τίποτε δεν μπορώ να κάνω με κλειστή τη Βουλή) αρκεί να με ψηφίσετε να μην ανέβει η διαφορά πάνω από 3%. Και μετά θα δείτε πόσα απίδια χωράει ο σάκος.

# Πάντως και αυτή η κυβέρνηση Πρωταπριλιά το κάνε. Άκου να κληρώνουν τα 2 τελευταία νούμερα των αποδείξεων με αυτά του λαχείου και να τις εξαργυρώνουν στη Εφορία. Μιλάμε για το μυαλό.

# Κάποιου από αυτούς που ξημεροβραδιάζονται κάθε μέρα στο ΛΟΤΟ και το ΚΙΝΟ θα ήταν η ιδέα. Και την συζήτησαν οι αθεόφοβοι.
# Αμ το άλλο με το λαπτοπ στους δρόμους να ελέγχουν το πόθεν έσχες στα αυτοκίνητα;

# Καλά δεν έχουν ΤΑΞΙΣ δεν έχουν τελωνεία δεν έχουν Δ/νσεις Συγκοινωνιών ή μας δουλεύουν ψιλό γαζί;

# Πάντως οι εφοριακοί υπολογίσουν σε 7,5 δις τις φοροαπαλλαγές στις επιχειρήσεις και τα μεγάλα εισοδήματα επί κυβέρνησης Καραμανλή.

# Για ποιο λοιπόν έλλειμμα μιλάτε βρε;

# Από την άλλη και ο Γιωργάκης ρωτάει που είναι τα λεφτά και υπόσχεται καλύτερη διαχείριση περιορισμό της σπατάλης κλπ. κλπ όπως μας τάλεγε και ο Καραμανλής και να οι λιμουζίνες και να ο υπερδιπλασιασμός των μισθών στο golden boys και για μας δεκάρα τσακιστή.
# Έχομε και τον δικό μας τον δήμαρχο. Όλοι πήραν δάνειο λέει γιατί να μην πάρουμε κι εμείς.

# Να πάρετε να πάρετε γιατί άλλωστε εσείς θα το πληρώσετε. Απλά εσείς θα το ξοδέψετε. Και έχετε και εκλογές τρομάρα σας.

# Και να μας την κάνει και ο Κ. Αγιάννης κατά τα σαλόνια της Κατερίνης να τρώνε με χρυσά κουτάλια και το σκέφτεται και η Ν. Τραπεζούντα.

# Δεν πάμε όλοι κατά κει λέω εγώ; Να τους πάμε και το δάνειο μπας και πάμε χωρίς την προίκα μας και στενοχωρηθεί και η προεδράρα μας ο Μπάμπης.

# Να πάμε λέει στην Κατερίνη αυτοί να έχουν δάνειο κι εμείς όχι. Με τι μούτρα θα τους αντιμετωπίσουμε.
Αλλά αφού στέγνωσε το Ταμείο και άδειασαν οι τσέπες μας και τρέχουμε για δάνειο δεν κάνουμε και λίγο νοικυριό στο Δήμο;

# Αυτά τα λίγα φίλε αναγνώστη. Πέρασε η ώρα, η φύση μοσχοβολάει αργά τη νύχτα και στη σιγαλιά ακούγεται από μακριά ένα αηδόνι. Φθάνουμε στο τέλος.

# Καλή ανάγνωση. Και καλή ψήφο για τις ευρωεκλογές. Μην ξεχνιόμαστε.-

1 σχόλιο:

  1. Tο θέμα της συνένωσης των Δήμων λύνεται από τη βάση και τον δρόμο τον δείχνει ο Κ. Αγιάννης. Λόγω της ιδιαιτερότητας του Δήμου (Οικισμός, δικαστικές διαμάχες κλπ) και του τουριστικού προσανατολισμού του, η συνένωση με την Κατερίνη είναι απαραίτητη. Ας ανοίξει ένας δημόσιος διάλογος... Οι εμπλεκόμενοι υποψήφιοι Δήμαρχοι δεν θέλουν τη συνένωση επειδή στην περίπτωση αυτή δεν θα έχουν ελπίδα να παίξουν ρόλο. Αυτός και μόνον ο λόγος αρκεί να γίνει συνένωση με την Κατερίνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή