Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Την κάνει κατά την Κατερίνη το Δ. Δ. του Κ. Αγιάννη;

Κατατέθηκε ομόφωνο αίτημα
στον Δήμο ΚατερίνηςΑίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης υπέβαλε επισήμως το Τοπικό Συμβούλιο του Κ. Αγιάννη ζητώντας να ενωθεί το δημοτικό διαμέρισμα του Κάτω Αγιάννη, με το Δήμο Κατερίνης.
Το αίτημα είναι ομόφωνο και ανακοινώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης από τον δήμαρχο Κατερίνης κ. Χιονίδη σε πρόσφατη συνεδρίασή του, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να το φέρει σε συζήτηση σε κάποιο από τα επόμενα Δημοτικά Συμβούλια.
Σχετική απόφαση είχε παρθεί και παλαιότερα από το Τ.Σ. του Κ. Αγιάννη και συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Κορινού στα πλαίσια της συζήτησης για τη συνένωση του Δήμου Κορινού με τους Δήμους Παραλίας, Πύδνας και Μεθώνης.
Η θέση αυτή του Τ.Σ. του Κ. Αγιάννη απηχεί τις απόψεις όλων σχεδόν των κατοίκων του Δ.Δ. και υποστηρίζεται από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους του Διαμερίσματος. Σχετικές συζητήσεις έγιναν και στη Ν. Τραπεζούντα όπου έγινε και μια κατ αρχή συζήτηση στο Τ.Σ. χωρίς όμως να υπάρχει κατάληξη.
Για να γίνει η προσάρτηση του Κ. Αγιάννη απαιτείται να το θέλει η πλειοψηφία των κατοίκω,ν η οποία μπορεί να εκφραστεί με δημοψήφισμα, και να υπάρχει η σύμφωνη θέση με πλειοψήφία 3/5 τόσο του Δήμου Κατερίνης όσο και του Δήμου Κορινού. Τυχόν απόσχιση του Κ. Αγιάννη από τον Κορινό, ακόμη και αν δεν ακολουθήσει η Ν. Τραπεζούντα δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στο Δήμο Κορινού. Και αυτό γιατί του στερεί ένα δυναμικό Διαμέρισμα με έσοδα για το Δήμο αλλά και γιατί δημιουργεί μια εδαφική ασυνέχεια στο Δήμο αφού μεταξύ Κορινού και Ν. Τραπεζούντας θα μεσολαβεί ο Δήμος Κατερίνης.
Η θέση της απόσχισης των κατοίκων του Κ. Αγιάννη εκφράζει τις οργανωτικές, λειτουργικές και οικονομικές αδυναμίες των Δήμων όπως φτιάχτηκαν από τον Καποδίστρια. Από την άλλη εκφράζει και ένα ρίζωμα τοπικών αντιθέσεων που ενισχύεται από τον μονομερή προσανατολισμό του Δήμου Κορινού στα οικόπεδα και πάλι στα οικόπεδα.
Το θέμα του νερού στον Κ. Αγιάννη, του ανοικτού ρέματος, της αποχέτευσης, της πολεοδόμησης, των υποδομών, της έλλειψης συγκοινωνίας με την έδρα του Δήμου είναι ζητήματα που δεν λύθηκαν.
Από την άλλη καλλιεργούνται μεγάλες προσδοκίες όσον αφορά τα αποτελέσματα της προσάρτής του στην Κατερίνη αν και η Κατερίνη αντιμετωπίζει και η ίδια αντίστοιχα προβλήματα υποδομών.
Εμείς να σημειώσουμε ότι ο δήμαρχος Κατερίνης είχε αναλάβει την δέσμευση αν δεν προχωρούσε ο Καποδίστριας 2 να εξετάσει την εθελούσια συνένωση με τους Δήμους Παραλίας, Πύδνας και Μεθώνης.
Σε κάθε περίπτωση η δημοτική αρχή ας ακούσει το καμπανάκι και μακριά από μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες να ασχοληθεί με τα ουσιαστικά προβλήματα όλων των Δημοτών, να αγωνιστεί, να διεκδικήσει κονδύλια και πιστώσεις, σε όφελος όλων .
Γιατί αν αρχίσουν να την κάνουν ένας ένας με ελαφρά πηδηματάκια, και μας για την Κατερίνη μας βλέπω.
- Σάββα σουρχόμαστε.
Κράτα και για μας ένα δικαιολογημένο!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου