Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Να αποδοθεί πλήρως το πρώην Στρατόπεδο «Κουλουμβάκη» στο λαό της Κατερίνης

Το πρώην Στρατόπεδο «Κουλουμβάκη» είναι μια έκταση 130 στρεμμάτων στην περιοχή της Ανδρομάχης το οποίο αν και έχει παραχωρηθεί μερικώς στον Δήμο εν τούτοις δυο χρόνια τώρα ο χώρος παραμένει αναξιοποίητος. Ένας χώρος που θα μπορούσε να αποτελέσει έναν πνεύμονα πρασίνου για την πέριξ περιοχή αλλά και όλον το Δήμο της Κατερίνης. Ένας χώρος οργανωμένου πρασίνου και αναψυχής, χώρος πολιτισμού για τη νεολαία της Κατερίνης, τους εργαζόμενους, την οικογένεια, ένας χώρος που θα αναβάθμιζε και όλη τη γύρω περιοχή. Παράλληλα με την αξιοποίηση του στρατοπέδου στον Σβορώνο και την αναβάθμιση του Πέλεκα θα αποτελούσε ένα δίκτυο πράσινης περικύκλωσης της πόλης της Κατερίνης.

Προϋπόθεση για τα παραπάνω είναι η πλήρης απόδοση του χώρου στο Δήμο της Κατερίνης, η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του και η αξιοποιήσή του σε όφελος των δημοτών της γύρω περιοχής και της Κατερίνης, με δημοκρατικές διαδικασίες διαλόγου με φορείς συλλόγους και κινήματα πολιτών.

Η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης καταθέτει τρία σημεία – αφετηρία για διάλογο με το λαό της περιοχής για τους ελεύθερους χώρους.
1. Το πρώην στρατόπεδο να γίνει χώρος αναβαθμισμένου πρασίνου ώστε να αποτελέσει ένα φυσικό πνεύμονα για όλη την πόλη μας. Αναβάθμιση του πρασίνου του χώρου , με προσθήκη δέντρων και θάμνων με πλούσιο φύλλωμα και δημιουργία δικτύου νερών με στόχο και την αισθητική του αναβάθμιση αλλά και την βελτίωση του μικροκλίματος στο χώρο.
2.Ήπιες παρεμβάσεις στο χώρο όπως δίκτυο πεζοδρομίας, περιπάτου, ποδηλατοδρόμους χαμηλής όχλησης και ασφάλειας με χώρους μουσικής και γενικότερα πολιτιστικής δημιουργίας.
3. Σύνδεση κινημάτων πόλης ( Πρωτοβουλία Πέλεκα, Επιτροπή Χράνης,) των Περιβαλλοντικών και άλλων Συλλόγων για κοινή δράση και την δημιουργία δικτύου υπεράσπισης ελευθέρων χώρων σε όλον τον δήμο Κατερίνης με αξιοποίηση όλων των εγκαταλελειμμένων στρατοπέδων, την προστασία του δημοσίου χώρου, την αναβάθμιση και προστασία των ελεύθερων χώρων, την αντίσταση στο ξεπούλημα της γης που ετοιμάζεται λόγω μνημονίου και με όχημα τον Καλλικράτη.

Οι πολίτες της Κατερίνης με την συλλογική προσπάθεια μπορούν να διεκδικήσουν τη γη που τους ανήκει. Η Πρωτοβουλία Πολιτών θα είναι στο πλευρό όλων όσων αγωνίζονται για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων και την προστασία της δημόσιας ιδιοκτησία και του δημόσιου χώρου από την ιδιωτική εκμετάλλευση.

Κυριακή 18 / 7 εκδήλωση στο χώρο
Στα πλαίσια της διεκδίκησης και αξιοποίησης του χώρου του στρατοπέδου Κουλουμβάκη η νεολαία της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης διοργανώνει εκδήλωση στο χώρο, την Κυριακή 18 Ιουλίου, που περιλαμβάνει:
19:00 ποδηλατοδρομία από την κεντρική πλατεία Κατερίνης προς το στρατόπεδο
20:30 Συζήτηση για τους ελεύθερους χώρους
21:30 Συναυλία με νεολαιίστικα συγκροτήματα της πόλης μας.

Να είμαστε όλοι εκεί

Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης
http://www.protovouliapoliton.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου