Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Οι δημοπρατήσεις των έργων της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ να γίνουν από τη νέα Δημοτική Αρχή


Ανοικτή επιστολή
του

Αντωνίου Δ. Μάντζιου

Υποψηφίου Δημάρχου Κατερίνης

της Πρωτοβουλίας Πολιτών

για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης

Προς
- Δήμαρχο Κορινού
- Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ»
Κοινοποίηση:
- Υποψηφίους δημάρχους του Δήμου Κατερίνης
- Προς τις εργοληπτικές εταιρείες.
- Κάθε αρμόδια εποπτεύουσα ή άλλη αρχή

Κύριοι
Σας καλούμε να μην προχωρήσετε στην αναγγελθείσα δημοπράτηση των έργων οδοποιίας στον οικισμό «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ» στις 3 / 8 /2010 και των έργων ύδρευσης και αποχέτευσης στις 28/9/2010 για τους εξής λόγους:
1. Η Δημοτική Επιχείρηση ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ δεν έχει στο ταμείο της τα αντίστοιχα χρήματα ( ούτε προβλέπονται άλλωστε στον προϋπολογισμό της) ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της δεδομένου ότι ο προϋπολογισμός μόνο για τα έργα οδοποιίας ανέρχεται στα 10,6 εκατομμύρια ευρώ και στο ταμείο της σήμερα δεν έχει ούτε 3 εκατομμύρια ευρώ.

2. Δεν προβλέπεται σε καμιά περίπτωση να εισρεύσουν άμεσα τα αναγκαία χρήματα στα ταμεία της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ μιας και η οικονομική κρίση η οποία διατρέχει την Ελληνική Οικονομία έχει σαν συνέπεια να μην μπορούν οι δικαιούχοι των οικοπέδων να καταβάλλουν τις οφειλόμενες δόσεις μέχρι τέλους του έτους και δεν μπορούν ούτε με δάνεια από τις Τράπεζες ούτε από άλλες πηγές να αντεπεξέλθουν σε αυτές τις υποχρεώσεις τους.

3. Επειδή οι δικαιούχοι αδυνατούν να εξοφλήσουν μέχρι τέλους του έτους, ο συνδυασμός μας Πρωτοβουλία των Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο της Κατερίνης προτείνει την παράταση της περιόδου εξόφλησης που θα την κάνουμε και πράξη ως δημοτική αρχή, ενώ τυχόν απώλεια του δικαιώματος στους δικαιούχους αν ακολουθηθεί ο δρόμος που προτείνει η νυν δημοτική αρχή, θα δημιουργήσει έριδες αν όχι εμπόλεμη κατάσταση στον Κορινό και δικαστικές διενέξεις οι οποίες θα θέσουν εν αμφιβόλω όλο το έργο.

4. Θεωρούμε ότι εν όψει, της επερχόμενης λήξης της θητείας της νυν δημοτικής αρχής, της αναδιοργάνωσης των δήμων αλλά και των δημοτικών επιχειρήσεων μέσω του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», του μεγέθους του έργου, της αμφισβήτησης της διαδικασίας από την μειοψηφία της Δημοτικής Επιχείρησης και της πλειοψηφίας των δημοτών, καθίσταται αντιδεοντολογική η βιασύνη της δημοπράτησης των έργων και της υπογραφής τω σχετικών συμβάσεων.

5. Άλλωστε δεν υπάρχει η δικαιολογία της δημοπράτησης των έργων και της υπογραφής των σχετικών συμβάσεων για να ξεκινήσουν γρήγορα τα έργα, δεδομένου ότι στην περιοχή δεν μπορούν να γίνουν έργα την φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο αφού πλημμυρίζει μετά από κάθε βροχή.

6.Έχουμε πικρή πείρα από συναφθείσα ανάλογη προεκλογική δημοπράτηση των έργων οδοποιίας από την τότε Κοινότητα Κορινού της οποίας η σύμβαση απεδείχθη λεόντειος και σε βάρος των συμφερόντων της τότε Κοινότητας Κορινού και κατέπεσε και στο Σ.τ.Ε. μετά από πολυετή δικαστικό αγώνα που διεξάγαμε προσωπικά και παρ΄ όλα αυτά ακόμα και σήμερα μας ταλαιπωρεί και αμφισβητείται.

7. Η αναβολή της δημοπράτησης των έργων για τη νέα Δημοτική Αρχή του διευρυμένου Δήμου Κατερίνης θα μπορούσε να συνδυαστεί με την διεκδίκηση ένταξης έργων στο ΕΣΠΑ δεδομένου ότι ούτε χρήματα υπάρχουν ούτε θα μπορέσουν να υπάρξουν από τους δικαιούχους στο άμεσα μέλλον.
8. Σε κάθε περίπτωση λόγοι δεοντολογίας, καλής πίστης και χρηστής διοίκησης επιβάλλουν σε όλα τα μέρη την αναβολή της δημοπράτησης των έργων με το επί πλέον επιχείρημα ότι η νυν δημοτική αρχή δεν μπορεί να δεσμεύσει με σημερινές τις πράξεις τις πολιτικές που θα ακολουθήσει η νέα δημοτική αρχή πόσο μάλλον να ξεκινήσει έργα κατά την κρίση της χωρίς διασφάλιση των αντίστοιχων πόρων, επιρρίπτοντας το βάρος της αναζήτησής τους στη νέα διοίκηση του δήμου δεσμεύοντάς της μάλιστα με συμβάσεις που θα έχει τώρα συνάψει. Πόσο μάλλον όταν η Δημοτική Αρχή έχει απολέσει προ πολλού την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τρωμένη την αξιοπιστία της εκ του γεγονότος ότι άφησε ανεκτέλεστο το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, χρήματα που υπήρχαν και χάθηκαν με υπαιτιότητά της.

Ως εκ τούτου καλούμε, τους υποψηφίους δημάρχους να πάρουν θέση και να συνδράμουν για την προστασία των συμφερόντων των κατοίκων του Κορινού και όλου του νέου Δήμο Κατερίνης, τις ελεγκτικές εποπτεύουσες αρχές για ενέργειες της αρμοδιότητάς τους και τις εργολήπτριες εταιρείες να συνεκτιμήσουν τα ανωτέρω και να μην δεσμεύσουν με τη συμμετοχή τους και με συμβάσεις τη νέα Δημοτική μας Αρχή.
Κατερίνης 29 / 7 / 2010
Αντώνης Δ. Μάντζιος

Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης

3 σχόλια:

  1. προεκλογικά οι υποψήφιοι δύσκολά θέτουν τα δάκτυλα επί τον τύπον των ήλων.Ωραιοποιούν καταστάσεις και υπόσχονται ένα λαμπρό μέλλον και ζωή χαρισάμενη. Όταν οι άλλοι αδυνατούν αυτοί μπορούν. Γνωστό τοις πασι. "εμείς μπορούμε και λεφτά υπάρχουν." Πρόσφατα είχα στείλει στον φίλο (κατά προσφιλή του έκφραση) κ. Α.Μάντζιο απόσπασμα από την ομιλία του Δημοσθένη στον επιτάφιο του Περικλή, λέγοντας στους Αθηναίους ότι δεν αρκεί για την δημοκρατία το δικαίωμα της παρουσίας των Αθηναίων πολιτών στην εκκλησία του δήμου.αλλά είναι ανάγκη να υπάρχει και το δικαίωμα της παρρησίας,να λες την αλήθεια χωρίς φόβο και χωρίς πάθος για να βοηθάς να παίρνονται σωστές αποφάσεις.Ο κ. Μάντζιος με παρρησία τοποθετείται στο προκείμενο θέμα την αναβολή των δημοπρασιών για τα έργα υποδομής. αφού κατ' αρχήν λεφτά δεν υπάρχουν.. Όποια ναι αν είναι η τύχη αυτής της επιχείρησης,περνάει σε άλλη διαχείριση με το νέο σχήμα των διευρυμένων δήμων.Γιατι παρατηρείται η έντονη δραστηριότητα στους δήμους πά ντα όταν φτάνουμε στις εκλογές;
    Μας είναι γνωστό πόσο ενημερωμένος ει ναι ο κ Μάντζιος εκδότη της εφημερίδα ΚΟΡΙΝΌΣ με κύρια θεματολογία πάντα τα δημοτικά δρόμενα .Πότε δεν έλειψε από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και η ενημέρωση των συνδημοτών μας από την συνδρομητική του εφημερίδα που πάει σχεδόν σε κάθε σπίτι.Μέσα από αυτήν την παρέμβασή μου, σαν δημότης πλέον του νέου δήμου κάνω έκκληση τους υποψήφιους δημάρχους να μην αδιαφορήσουν και να πάρουν θέση ,γιατί το θέμα είναι μείζον .Θα
    ειναι ενα απο τα πρώτα και σοβαρότερα προβλήματα που θα έχουν να αντιμετωπισουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eγω θα ελεγα να αφησετε και οι μεν και οι δεν τα πολιτικα σας παιχνιδια για το πιος θα καρπωθει το εργο και να αφησουν το εργο να γινει γιατι μπουχτησαμε απο λαμογια εδω στην Ελλαδα.Το εργο πρεπει να γινει τωρα και οχι οταν θα βγει αλλος δημαρχος που θα πει αυτα που λενε ολοιΑφηστε καμια φορα να γινει κατι καλο στην ελλαδα και μην προσπαθειτε να τα κονομησετε εις βαρος τον αλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα συμβούλευα τον αγαπητό φίλο admin να είναι πιο συγκροτημένος στη σκέψη του.Τέτοια έργα δεν γίνονται ούτε με ευχές ούτε με λόγια. Αντιθέτως χωρίς χρήματα, χωρίς προγραμματισμό και για λόγους καθαρά εντυπωσιασμού, τέτοιες ενέργειες μόνο προβλήματα και περιπέτειες προμηνύουν. Αλλωστε το έργο το έχουμε ξαναδεί (και το έχουμε πληρώσει δις) από προηγούμενους δημοτικούς άρχοντες ακριβώς σε αντίστοιχες χρονικές περιόδους του τέλους της θητεία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή