Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Δραστηριότητες της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης.

Ανεβάζει ταχύτητες η Πρωτοβουλία Πολιτών για την αλλαγή στο Δήμο της Κατερίνης σε μια προσπάθεια να επικοινωνήσει με τους δημότες του νέου πλέον Δήμου Κατερίνης, να τοποθετηθεί σε προβλήματα που υπάρχουν αλλά και να οργανώσει τη γενικότερη παρουσία της στα πράγματα του Δήμου Κατερίνης।
Στα πλαίσια αυτά στελέχη της Πρωτοβουλίας Πολιτών με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Αντώνη Μάντζιο συμμετείχαν στην αγωνιστική συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης στα πλαίσια των κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Την ίδια μέρα ο υποψήφιος δήμαρχος Αντώνης Μάντζιος επισκέφθηκε την πυροσβεστική όπου ενημερώθηκε για την διεξαγωγή προανάκρισης για τα αίτια της φωτιάς προ 15μερου στον ΧΑΔΑ Κορινού. Εκεί είχε την ευκαιρία να διατυπώσει τις απόψεις του όσον αφορά την εγκληματική διαχείριση του ΧΑΔΑ από τον Δήμο Κορινού, και στη συνέχεια επισκέφθηκε τον ΧΑΔΑ Κορινού όπου διαπίστωσε ότι η φωτιά συνέχιζε να καίει μετά από 15 μέρες, σκορπίζοντας καπνούς, έντονη μυρωδιά καμένου πλαστικού και φυσικά καρκινογόνες στην ευρύτερη περιοχή.

Διαπίστωσε ότι εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής δεν έγινε καμιά πρόνοια για το σκέπασμα τουλάχιστον με χώμα των εστιών της φωτιάς με αποτέλεσμα αυτή να σιγοκαίει συνεχίζοντας το καταστροφικό της έργο. Διαπίστωσε ακόμα ότι συνεχίζεται η απόρριψη εύφλεκτων υλικών, υλικά συσκευασίας, πλαστικά και λάστιχα αυτοκινήτων και στη συνέχεια ενημέρωσε τηλεφωνικά την πυροσβεστική για ενέργειες της αρμοδιότητάς της.

Το απόγευμα της Πέμπτης 5 μέλη της Πρωτοβουλίας μεταξύ αυτών ο υποψήφιος δήμαρχος επισκέφθηκαν τον Κορινό όπου συζήτησαν με τους δημότες για τις βασικές αρχές της Πρωτοβουλίας, αναδεικνύοντας παράλληλα την ανάγκη της συμμετοχής των δημοτών στα κοινά, μακριά από παραγοντισμούς, κομματισμούς και μεγάλα συμφέροντα.

Ανάλογη εξόρμηση έγινε και την επομένη, Παρασκευή 9 / 7, στα εμπορικά καταστήματα της Κατερίνης όπου διαπιστώθηκε η δίψα των δημοτών για ενημέρωση γύρω από δημοτικά προβλήματα, για την Αλλαγή στο Δήμο της Κατερίνης και η διάθεσή τους να υποστηρίξουν την Πρωτοβουλία των Πολιτών.

Το βράδυ αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας επισκέφθηκε το Ποντιακό πανηγύρι στον Κορινό, συναντήθηκε με τους δημότες ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις παράλληλες εκθέσεις, γλυπτικής, κατασκευών, ζωγραφικής και φωτογραφίας.

Στη πρώτη φωτογραφία ο υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης Αντώνης Μάντζιος ανταλλάσσει χειραψία με τον αυτοδίδακτο ντόπιο καλλιτέχνη κ। Ιορδάνη Ποιμενίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου