Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

ΟΧΙ στην κατάργηση των ΠΑΣΟ για ΑΜΕΑ και Πρόνοια


365.000 ευρώ διέθεσε πρόσφατα ο Δήμος Κατερίνης προς το Αστικό ΚΤΕΛ Κατερίνης με στόχο το φθηνό εισιτήριο προς τους δημότες, μια απόφαση που δημιούργησε αρκετές απορίες δεδομένου ότι ο Δήμος λίγο πριν είχε προσφύγει σε δανεισμό για να μπορέσει να πληρώσει τους μισθούς. Άλλωστε η πρώτη εφαρμογή του προγράμματος είχε προέλθει από Κοινοτικούς Πόρους και όχι από πόρους του Δήμου.
Σήμερα το Αστικό ΚΤΕΛ Κατερίνης ανακοινώνει ότι τα ΠΑΣΟ με μειωμένο εισιτήριο για τους ΑΜΕΑ και τα ΠΑΣΟ της Πρόνοιας δεν θα ισχύουν και οι κάτοχοί τους θα πληρώνουν ολόκληρο το εισιτήριο.
- Στα τόσα χρήματα που διαθέτατε κύριε Δήμαρχε για τα ΚΤΕΛ Κατερίνης δεν χωράγανε οι ΑΜΕΑ και τα ΠΑΣΟ της Πρόνοιας;
- Σήμερα που την μη άσκηση κοινωνικής πολιτικής εκ μέρους της κυβέρνησης και του ΚΤΕΛ την πληρώνουν τα ΑΜΕΑ τι έχετε πρόθεση να κάνετε για να μπορεί ο Δήμος να ασκεί κοινωνική πολιτική;

Η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης διαμαρτύρεται για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στα ΑΜΕΑ, αλλά και για τη στάση του ΚΤΕΛ που περικόπτει το μισό εισιτήριο από αυτούς που το έχουν ανάγκη, διεκδικώντας με αυτό το τρόπο τα χρήματα που δεν δίνει η κυβέρνηση.
Καλούμε τον Δήμο Κατερίνης και το Αστικό ΚΤΕΛ Κατερίνης στα πλαίσια της συμφωνίας της επιχορήγησης των 365.000 ευρώ, αλλά και υπακούοντας στην ανάγκη κοινωνικής αλληλεγγύης, να συμπεριλάβουν και τα ΑΜΕΑ καθώς και τα ΠΑΣΟ της Πρόνοιας, κάνοντας δεκτά τα ΠΑΣΟ τους και διεκδικώντας τους αντίστοιχους πόρους από την κυβέρνηση.
Επειδή η πόλη είναι οι άνθρωποί της
Κατερίνη 5 / 7 /2010
Αντώνης Δ. Μάντζιος
Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης
της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου