Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Σε συνάντηση τοπικών παραγόντων με τον Σουφλιά



Υποσχέσεις - Μια από τα ίδια
Γιά κόμβους, διόδια, παράπλευρους δρόμους





στη φωτ. ο κ. Σουφλιάς δείχνει τις μηδενικές
ή ελάχιστες πιστώσεις
για δημόσια έργα στην Πιερία
Με τις ίδιες υποσχέσεις επέστρεψαν από την συνάντησή τους με τον κ. Σουφλιά οι τρεις βουλευτές της Ν.Δ. στο νομό μας ο Νομάρχης Πιερίας, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου καθώς και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης.
Να σημειώσουμε ότι στην συνάντηση δεν πήγε ο κ. Αμοιρίδης γιατί κλήθηκε από το Επιμελητήριο και όχι από τον υπουργό προσδίδοντας απόλυτο κομματικό χαρακτήρα στη συνάντηση. Μια συνάντηση που σχεδιαζόταν από πολύ καιρό και μάλλον επισπεύτηκε από το δυσμενές αποτέλεσμα της Ν.Δ. στο νομό και η οποία το μόνο που έφερε ήταν η επανάληψη των υποσχέσεων του κ. Σουφλιά όσον αφορά τους κόμβους και τους παράπλευρους δρόμους ενώ φαίνεται και πάλι η αποδοχή των νέων διοδίων στο Αιγίνιο και του ύψους του αντιτίμου τους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε δηλώσεις τους ισχυρίζονται ότι θα έχουμε μέχρι και κέρδος από τη λειτουργία των νέων διοδίων συγκρίνοντας τη σημερινή κατάσταση με τον προβλεπόμενο υπολογισμό με το χιλιόμετρο, παραβλέποντας ότι σημείο σύγκρισης θα πρέπει να είναι το ύψος των διοδίων πριν τις αυξήσεις που έγιναν μετά την παραχώρηση της Εθνικής αλλά και από το γεγονός
ότι η πληρωμή τους γίνεται
δύο φορές (πήγαινε – έλα) ενώ
πρώτα πληρώναμε μόνο την μία
φορά.
Έτσι θεωρούν κέρδος ότιαπό Πλαταμώνα στη Θεσσαλονίκη θα πληρώνουμε 3,30 ευρώ αντί των 4,30 που πληρώνουμε σήμερα αποκρύβοντας ότι σήμερα για πήγαινε – έλα Πλαταμώνα Θεσσαλονίκη πληρώνουμε 8,60 (4,30 χ 2 ) θα πληρώνουμε με τα νέα διόδια 6,60 (3,30 χ 2 ) ενώ πληρώναμε 3 ευρώ ( 1 στο Λεπτοκαρυά και 2 πήγαινε έλα στα Μάλγαρα) αύξηση 286,66 % που θα μειωθεί στο 220%.
Όσον αφορά το παράπλευρο δίκτυο και τους κόμβους υπάρχουν οι υποσχέσεις για επίσπευση των μελετών ενώ για τα παράπλευρα διόδια στη Λεπτοκαρυά θα γίνουν μόλις ολοκληρωθεί το παράπλευρο δίκτυο.
Και ενώ είναι φανερό ότι έχει κλείσει η στρόφιγγα των πιστώσεων για δημόσια έργα ( κόμβοι, παράπλευρο δίκτυο ) και αυτή είναι η αιτία της που δεν γίνονται τα έργα αποδίδονται δήθεν σε καθυστέρηση των υπηρεσιακών παραγόντων τους οποίους θα ελέγχει υποτίθεται αυστηρά ο υπουργός από εδώ και πέρα. Προσθήκη  εικόνας
Εμείς να σημειώσουμε τις σχετικές επιφυλάξεις του κ. Ρέχα προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης που δήλωσε πως η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη και έπρεπε να γίνει. τόνισε πως δεν υπάρχει πλήρης ικανοποίηση των αιτημάτων, σημειώνοντας πως “εμείς υπερασπιστήκαμε τα δικαιώματα των Πιεριέων. Δεν έπρεπε να υπογραφεί μία τέτοια σύμβαση” είπε και κατέληξε” η σύμβαση δεν είναι από τις καλύτερες που έχουν γίνει. Δίνει πολλά δικαιώματα στην εταιρεία και όλα είναι υπό προϋποθέσεις. Εμάς, μας ικανοποιεί τουλάχιστον η διαβεβαίωση του κ. Σουφλιά ότι στο άμεσο μέλλον δεν θα υπάρξουν αυξήσεις”.
Δυστυχώς οι τοπικοί παράγοντες μπορεί να πήγαν ως εκπρόσωποι του τόπου μας αλλά δυστυχώς φαίνεται να επέστρεψαν ως εκπρόσωποι του κόμματος στο οποίο ανήκουν δεδομένου ότι όχι μόνο αποδέχτηκαν αλλά και δικαιολόγησαν τη στάση του ΥΠΕΧΩΔΕ απέναντι στο νομό μας. Κρίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου