Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Για την ανάθεση των μελετών του Οικισμού της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ

Νίκησε η μειοψηφία
Με 30.000
αντί 600.000
Σε πλήρη υποχώρηση υποχρεώθηκε ο δήμαρχος Κορινού στο ζήτημα της ανάθεσης των μελετών της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ.
Έτσι στο πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση των μελετών του Οικισμού που αφορούν την Οδοποιία, την αποχέτευση και το δίκτυο εσωτερικής ύδρευσης.
Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 30.000 συν ΦΠΑ αντί των πλέον των 600.000 με την διενέργεια δημοπρασίας.
Από τη μεριά μας να παρατηρήσουμε τα εξής: 1. Η παράλληλη απόφαση για ξεκίνημα των διαδικασιών για την δημοπράτηση των μελετών καθώς και οι μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο για πολλαπλά εμπόδια και από πολλές πλευρές στην απ ευθείας ανάθεση.
2. Δυστυχώς στον Δήμο κυριαρχεί απόλυτα και αποκλειστικά η ατζέντα του Οικισμού ενώ τα προβλήματα στο Δήμο συσσωρεύονται χωρίς να γίνεται ούτε κουβέντα γι αυτά.
3. Η αντιπαράθεση μεταξύ μειοψηφίας και πλειοψηφίας στην ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις προχώρησε και στους απλούς πολίτες, με καχυποψία, εντάσεις, απειλές και ύβρεις ενώ ρίχνουν λάδι στη φωτιά και οι δύο πλευρές, εμποδίζοντας κάθε ψύχραιμο πολίτη να αντιληφθεί το τι γίνεται ενώ είμαστε μόλις ένα χρόνο πριν τις εκλογές.

Β. Σελίδα εφημερίδας


Ομόφωνα υπερψηφίστηκε η πρόταση του δημάρχου να δοθούν οι 3 μελέτες με απευθείας ανάθεση στον κ. Χατζηκωνσταντίνου Δημήτριο έναντι 10.000 ευρώ συν ΦΠΑ η κάθε μία με προθεσμία περαίωσης 6 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Επίσης ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία 6 αντί 4 να προχωρήσουν παράλληλα οι διαδικασίες δημοπράτησης της ανάθεσης των μελετών ώστε αν δεν ολοκληρωθούν εντός του 6μηνου η σύνταξη των μελετών με την απευθείας ανάθεση, να είναι η έτοιμη η Δημοτική Επιχείρηση να κάνει δημοπρασία με κοστολόγιο πάνω των 600.000 ευρώ. Το δεύτερο σκέλος ,για το ξεκίνημα των διαδικασιών δημοπράτησης των μελετών ,δεν ψήφισε η μειοψηφία, ( Αραβίδης, Παπαδόπουλος, Μιχαηλίδης, Μορθανάσης) με το σκεπτικό ότι δεν χρειάζεται αφού ανατέθηκαν με απευθείας ανάθεση οι μελέτες, φοβούμενοι ότι πιθανά να δημιουργηθούν εμπόδια στην ολοκλήρωση της απ ευθείας ανάθεσης.
Η πλειοψηφία επέμενε στην ψήφιση και του δεύτερου σκέλους έχοντας επιφυλάξεις όσον αφορά την εντός εξαμήνου ολοκλήρωση των μελετών, και σε αυτή την περίπτωση να είναι έτοιμη η δημοπράτησή τους.
Την απορία του για το δεύτερο σκέλος της απόφασης εξέφρασε και ο μελετητής ζητώντας διαβεβαιώσεις ότι η επιστημονική αρτιότητα των μελετών του θα τύχουν αντικειμενικής αξιολόγησης από το Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης. Παράλληλα ο μελετητής ζήτησε το εξάμηνο να αρχίσει να τρέχει από την υπογραφή της σύμβασης ζητώντας σε αυτή να αναφέρεται η υποχρέωση της επιχείρησης να του διαθέσει ότι μελέτες υπάρχουν καθώς και την Πολεοδομική αλλά και να τον συνδράμει στην επικοινωνία του με τους μελετητές που παλαιότερα είχαν κάνει μελέτες για τον Κορινό.
Η συνεδρίαση έγινε παρουσία πολλών δημοτών μέχρι και έξω από την αίθουσα με πολλές διακοπές και αντιπαραθέσεις εκ μέρους των δημοτών κατά του δημάρχου σε ένα ηλεκτρισμένο κλίμα. Εκ μέρους της πλειοψηφίας είχε κληθεί ο τεχνικός σύμβουλος της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Σ κ. Σεϊταρίδης Ηλίας καθώς και ο εργολάβος Δ.Ε. κ. Ροκάς Αριστείδης ενώ παραβρέθηκε και ο μελετητής κ. Χαντζηκων/νου Δημήτριος ο οποίος είχε υποβάλλει και την πρόταση να κάνει τις 3 μελέτες με 10.000 συν ΦΠΑ την κάθε μία.
Η συνεδρίαση ήταν συνέχει προηγούμενης που διακόπηκε αφού στην πρόταση της πλειοψηφίας να γίνουν οι μελέτες της Οδοποιίας, Αποχέτευσης και εσωτερικού δικτύου ύδρευσης με δημοπρασία και σύμφωνα τις εκ του νόμου τιμές που θα έφθαναν τις 700.000 ευρώ. Από την μειοψηφία και τον Σύλλογο δικαιούχων κατατέθηκαν γραπτές προσφορές για
επικαιροποίηση των τριών αυτών υπαρχουσών κατ αυτούς μελετών έναντι του ποσού των 10.000 ευρώ συν ΦΠΑ η κάθε μία. Κατόπιν αυτού αναβλήθηκε η συνεδρίαση για να κληθούν οι μελετητές να υποστηρίξουν με την παρουσία τους τις προτάσεις τους.
. Ο μελετητής κ. Χατζηκωνσταντίνου στη σημερινή συνεδρίαση ( 15/6/09) υποστήριξε ότι του δόθηκαν ( από την μειοψηφία ) τμήματα των μελετών οδοποιίας, ύδρευσης και αποχέτευσης και ότι μπορεί με βάσει αυτά και την Πολεοδομική μελέτη να τις επικαιροποιήσει ώστε να είναι έτοιμες προς δημοπράτηση με το παραπάνω ποσό. Και σε κάθε περίπτωση ανέλαβε την ευθύνη να τις συντάξει εκ νέου με το ως άνω ποσό και σε διάστημα 6 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης. Η συζήτηση διεξήχθη σε έντονο κλίμα με διακοπές και αντιδράσεις από παρευρισκομένους που εμπόδιζαν την ανάπτυξη του διαλόγου και την κατανόηση των απόψεων. Διακρίναμε μια εχθρική συμπεριφορά και από τις δύο πλευρές στους προσκεκλημένους της άλλης πλευράς ενώ δεν έλειψαν και ο βαριές εκφράσεις, ενώ έγινε μια διακοπή της συνεδρίασης λόγω της έντασης αλλά μάλλον για να διαμορφώσει την τελική της πρόταση η πλειοψηφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου