Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Σταυροφορία





Για τη δημιουργία κέντρου μαστού στο Νοσοκομείο Κατερίνης
Στους 25 έφθασαν οι φορείς της Πιερίας που κινητοποιούνται για την δημιουργία κέντρου Μαστού στο Νοσοκομείο της Κατερίνης. Περισσότερες από 6.000 είναι οι υπογραφές που έχουν συγκεντρώσει μέχρις στιγμής ενώ μόνο την Παρασκευή το απόγευμα σε μια πανεξόρμηση στην πλατεία Κατερίνης συγκέντρωσαν περισσότερες από 1.200 υπογραφές με τους πολίτες άντρες και γυναίκες να στέκονται στην ουρά για να υπογράψουν.
Μια πρωτοβουλία που πρέπει να αγκαλιαστεί και από τους φορείς της Περιφέρειας την Τοπική Αυτοδιοίκηση και κάθε πολίτη. Τη στιγμή που ο καρκίνος μαστού θεραπεύεται στα αρχικά στάδια αν υπάρχει έγκαιρη διάγνωση και η έγκαιρη διάγνωση εξασφαλίζεται με ένα κέντρο μαστού είναι κρίμα και απαράδεκτο να μην υπάρχει αντίστοιχο στο δημόσιο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Σήμερα οι ασφαλισμένοι όλων των ταμείων εξυπηρετούνται από τα Νοσοκομεία και τα συμβεβλημένα εργαστήρια κύρια στη Θεσσαλονίκη όπου υπάρχει μεγάλη ουρά, χάσιμο μεροκάματου εισιτήρια κλπ. Αν κάποιος επιλέξει τον ιδιωτικό τομέα το ποσό που καλύπτουν τα ταμεία σύμφωνα με την κρατική διατίμηση είναι ελάχιστο.
Oi μέχρι στιγμής φορείς, του νομού, που συμμετέχουν στην σταυροφορία για τη δημιουργία του κέντρου μαστού στο Νοσοκομείο Κατερίνης είναι:
ΕΛΜΕ Πιερίας, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπ. Ν. Πιερίας, Ένωση Ποντίων Πιερίας, Λύκειο των Ελληνίδων Κατερίνης, Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Ν. Πιερίας, Σύλλογος Καθαριστριών Σχολείων, Σχολή Γονέων–Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης, Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου, Πολιτιστικός Όμιλος Γυναικών Ανατολικού Ολύμπου, Σύλλογος Φίλων του Ψ.Ν.Π.Ο. «ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ», Σύλλογος Εργαζομένων Ψ.Ν.Π.Ο, Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταμώνα, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχ. Ν. Πόρων, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχ. Πλαταμώνα, Φιλόπτωχος Κατερίνης, Εταιρεία Φίλων Περιβάλλοντος, ΚΑΠΗ Νέων Πόρρων, Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής, Α.Ο.Γ. Πιερίδες Μούσες, Ο.Γ.Ε. Πιερίας, Σύλλογος Γυναικών Λιτοχώρου, Ποντιακός Σύλλογος «Παναγία Σουμελά», Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων 2ου και 5ου Λυκείου Κατερίνης, Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας, Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου