Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Διοικητικό Συμβούλιο ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ

Για την ανάθεση των μελετών

Νίκησε η μειοψηφία. Με 30.000 αντί 600.000 οι μελέτες



Κατά πλειοψηφία με ψήφους 6 έναντι 4 υπερψηφίστηκε η πρόταση του δημάρχου να δοθούν οι 3 μελέτες με απευθείας ανάθεση στον κ. Χατζηκωνσταντίνου Δημήτριο έναντι 10.000 ευρώ συν ΦΠΑ η κάθε μία με προθεσμία περαίωσης 6 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και παράλληλα να προχωρήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης της ανάθεσης των μελετών ώστε αν δεν ολοκληρωθούν εντός του 6μηνου η σύνταξη των μελετών με απ΄ευθείας ανάθεση να είναι η έτοιμη η Δημοτική Επιχείρηση να κάνει δημοπρασία με κοστολόγιο περίπου τις 600.000 ευρώ.
Να σημειώσουμε ότι η πρόταση της πλειοψηφίας στην προηγούμενη συνεδρίαση ήταν οι μελέτες να γίνουν με δημοπρασία με το αναφερόμενο κόστος ενώ η μειοψηφία και ο Σύλλογος Δικαιούχων Οικοπέδων προσκόμισαν βεβαιώσεις σύνταξης των μελετών με συνολικό ύψος 30.000 συν ΦΠΑ.


Μετά από αυτή την εξέλιξη αναβλήθηκε η συζήτηση ώστε νακληθεί η μελετητής να διατυπώσει και προφορικά την πρότασή του. Ο μελετητής κ. Χατζηκωνσταντίνου στη σημερινή συνεδρίαση υποστήριξε ότι του δόθηκαν ( από την μειοψηφία ) τμήματα των μελετών οδοποιίας, ύδρευσης και αποχέτευσης και ότι μπορεί με βάσει αυτά και την Πολεοδομική μελέτη να τις επικαιροποιήσει ώστε να είναι έτοιμες προς δημοπράτηση με το παραπάνω ποσό. Και σε κάθε περίπτωση ανέλαβε την ευθύνη να τι ςσυντάξει εκ νέου με το ως άνω ποσό και σε διάστημα 6 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης. Η συζήτηση διεξήχθη σε έντονο κλίμα με διακοπές και αντιδράσεις από παρευρισκομένους που εμπόδιζαν την ανάπτυξη του διαλόγου και την κατανόηση των απόψεων. Διακρίναμε μια εχθρική συμπεριφορά και από τι ςδύο πλευρές στους προσκεκλημένους της άλλης πλευράς ενώ δεν έλειψαν και ο βαριές εκφράσεις, έγινε μια διακοπή της συνεδρίασης λόγω της έντασης αλλά μάλλον γι ανα διαμορφώσει την τελική της πρόταση η
πλειοψηφία ενώ το κοινό ήταν τόσο στην αίθουσα όσο και στο προαύλιο.




1 σχόλιο:

  1. Αν ο κ. Χατζηκωνσταντινου κάνει τη δουλειά, τότε η Δημοτική αρχή διαπομπεύεται. Για το λόγο αυτό εκτιμώ ότι θα του φέρουν μύρια εμπόδια. Αυτό σημαίνει μεγάλες καθυστερήσεις και απαξίωση. Δώστε μας κάποια στοιχεία του μελετητή για να πάρουμε συστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή