Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Αγωγή 200.000 ευρώ του δημαρχου Κορινού κατά Αραβίδη και Οφείδη

Αγωγή άσκησε ο δήμαρχος Κορινού κ. Αβραμίδης σε βάρος των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Αραβίδη και Οφείδη ζητώντας 200.000 για ηθική βλάβη που του προξένησαν, θίγοντας παράνομα και υπαίτια την προσωπικότητα την τιμή και την υπόληψή του, με όσα επικαλέστηκαν με επιστολή τους προς την εφημερίδα μας τον Νοέμβριο του 2008.
Να σημειώσουμε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν εκλεγεί με τον συνδυασμό του και ο κ. Αραβίδης ήταν πρώτος σε σταυρούς αλλά χρημάτισε και πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κατά την πρώτη διετία.
Είναι γεγονός ότι η αντιπαράθεση των δύο σύμβούλων με τον δήμαρχο είναι συνολική και πολλές φορές έγινε οξεία με ευθύνη και των δύο πλευρών. Είναι σίγουρο ότι όλοι κι εμείς προτιμούμε την αντιπαράθεση επιχειρημάτων και όχι την οξύτητα και τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς.
Από την άλλη όμως και η άσκηση προσφυγών για την αντιμετώπιση κριτικής ακόμα και υπερβολικής έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις σε Πανελλήνια κλίμακα σε μια προσπάθεια φίμωσης ς της κριτικής μάλλον παρά προστασίας της προσωπικότητας του ενάγοντος.
Και αυτό το λέμε γιατί πάντα ακολουθείται ο δρόμος της αγωγής και όχι της άσκησης μήνυσης που δείχνει ότι σκοπός είναι η οικονομική εξόντωση. Φυσικά σε ένα δημοσίευμα υπάρχει πάντα η δυνατότητα που προβλέπεται από το νόμο της απάντησης, η δυνατότητα της αποκατάστασης που σπάνια χρησιμοποιούνται.
Έτσι ο νόμος που προβλέπει την άσκηση αγωγών για δημοσιεύματα του τύπου όπως ψηφίστηκε επί ΠΑΣΟΚ με εισηγητή τον Βενιζέλο αντί να προστατεύει τον πολίτη από τις επιθέσεις του τύπου χρησιμοποιείται από την κάθε φορά εξουσία για να φιμώσει την κριτική.
Και αυτό παρά την ύπαρξη δεκάδων αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου το οποίο δέχεται ως νόμιμη ακόμα και την υπερβολή στην κριτική ακόμα και τους βαρείς χαρακτηρισμούς δεχόμενο ως υπέρτατο αγαθό την ελευθεροτυπία, την ελευθερία της έκφρασης αλλά και την ελευθερία της άσκησης κριτικής απέναντι στην εξουσία.
Είναι γνωστό τοις πάσοι και ομολογείται ότι με την άσκηση αγωγών πολλοί άρχοντες ασκούν πίεση στους δημοσιογράφους αλλά και στους πολίτες ώστε να πάψουν να ασχολούνται μαζί τους, να στρογγυλεύουν την κριτική τους να μένει στο απυρόβλητο η εξουσία.
Από τη μεριά μας να τονίσουμε ότι δεν μας εκφράζουν και δεν μας εξέφραζαν οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί, η οξύτητα και η ένταση. Θεωρούμε ότι σε κάθε διαφωνία είναι απαραίτητη η αντιπαράθεση των επιχειρημάτων ώστε ψύχραιμα οι πολίτες να μπορούν να διαμορφώσουν άποψη και να κρίνουν. Λάθη κάνουμε και εμείς όπως κάνει ο καθένας μας.
Είμαστε πάντα πρόθυμοι να τα διορθώσουμε και διαθέτουμε τις στήλες της εφημερίδας μας γι αυτό με στόχο τον ψύχραιμο και με επιχειρήματα διάλογο. Νομίζουμε ότι τα προβλήματα του Δήμου μας είναι πολύ σοβαρά και δεν περισσεύει κανένας στον σχεδιασμό για τη λύση τους.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΡΑΒΙΔΗ ΚΑΙ ΟΦΕΙΔΗ
Η ετεροχρονισμένη κατάθεση αγωγής περί συκοφαντικής δυσφήμησης προς δυο δημοτικούς συμβούλους από πλευράς του δημάρχου μαρτυρά τις πραγματικές προθέσεις και σκοπιμότητες αυτής της ενέργειας. Η επιλογή να κατατεθεί τώρα αγωγή διεκδίκησης 200.000,00 ευρώ για κείμενο που δημοσιεύτηκε τον Νοέμβριο του 2008 καταδεικνύει σε τι αποσκοπεί η συγκεκριμένη κίνηση τούτη την χρονική περίοδο.
Συγκεκριμένα η αγωγή κατατέθηκε στις 26-05-2009 αφού ήδη είχε ανοίξει η δημόσια συζήτηση για τις μελέτες του παραλιακού οικισμού. Αποτελεί κοινή πίστη πως οι εναγόμενοι (Αραβίδης και Οφείδης) πρωτοστάτησαν στην συνεδρίαση της 31-03-2009, αναφορικά με την δημοπράτηση μελετών στο εξωφρενικό χρηματικό ποσό των 739.000,00 ευρώ και εξανάγκασαν την σημερινή διοίκηση να αναβάλει το συγκεκριμένο θέμα δύο φόρες και στην τρίτη συνεδρίαση να συρθεί και να ψηφίσει ομόφωνα την πρόταση που κατέθεσε ο σύλλογος δικαιούχων, περί ανάθεσης επικαιροποίησης των μελετών μόνο με 30.000,00 ευρώ. Όπως αντιλαμβάνονται όλοι η επιλογή κατάθεσης αγωγής είχε ως σκοπό τον εκφοβισμό και την φίμωση δυο δημοτικών συμβούλων, προκειμένου να μην θέσουν αναχώματα στην λήψη μιας απόφασης που θα ζημίωνε το ταμείο της δημοτικής επιχείρησης «Ολυμπιάδα» εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Τέλος θέλουμε να τονίσουμε πως τέτοιου είδους ενέργειες μαρτυρούν το κλίμα πανικού στο οποίο βρίσκεται ο Δήμαρχος και πλέον διέρχεται όλων των μέσων για να φιμώσει και να τρομοκρατήσει φωνές που θωρακίζουν το συλλογικό συμφέρον. Δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και την ίδια διάθεση να ασκούμε απρόσκοπτα τα καθήκοντα μας με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών ακόμα και με προσωπικό κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου