Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

ΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΟΡΙΝΟΥ

Προς
τον κ. Πρόεδρο
του Δημοτικό Συμβουλίου Κορινού


Κύριε Πρόεδρε
Εδώ και καιρό με πρωτοβουλία γυναικών της Κατερίνης ξεκίνησε μια προσπάθεια με την συγκέντρωση υπογραφών ( έχουν συγκεντρωθεί χιλι΄άδες) για την δημιουργία Κέντρου Μαστού στο Δημόσιο Νοσοκομείο της Κατερίνης.
Ως γνωστόν ο καρκίνος μαστού είναι ο συνηθέστερος στις γυναίκες αλλά και ιάσιμος αν διαγνωσθεί έγκαιρα. Σήμερα δεν υπάρχει Κέντρου Μαστού στο Νοσοκομείο Κατερίνης με αποτέλεσμα οι σχετικές εξετάσεις είτε να γίνονται σε Δημόσια Νοσοκομεία και συμβεβλημένα εργαστήρια στη Θεσσαλονίκη όπου υπάρχει μεγάλη ουρά, χάσιμο ημερομισθίου, εισιτήρια κλπ. ενώ αν καταφύγει κάποιος σε ιδιωτικά εργαστήρια το αντίτιμο που θα εισπράξει από τα ασφαλιστικά του ταμεία μετά από γραφειοκρατικές διαδικασίες θα είναι ελάχιστο.
Η δημιουργία Κέντρου Μαστού στο Νοσοκομείο Κατερίνης άρτια εξοπλισμένο με μηχανήματα και προσωπικό είναι απαραίτητο και το δικαιούται ο νομός μας, οι γυναίκες της Πιερίας.
Επειδή η δημιουργία του Κέντρου Μαστού αφορά και τις δημότισσες του Δήμου μας και όλο το Δήμο Κορινού,
Προτείνουμε το Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσει το θέμα, να εκφράσει την αλληλεγγύη του και την συμπαράστασή του στον αγώνα των γυναικών, να καλέσει τους δημοτικούς συμβούλους, τα Τοπικά Συμβούλια, τους Συλλόγους και όλους τους δημότες να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση των υπογραφών για το κέντρο Μαστού, να καλέσει και τους άλλους δήμους σε ανάλογες ενέργειες, και σε κάθε περίπτωση σας καλούμε να συμπαρασταθείτε στην προσπάθειά τους με όποιο τρόπο εσείς κρίνετε.

Κορινός 22 / 6 /09
Για την Κίνηση Πολιτών Κορινού

Αδαμίδης Βασίλειος
Ιωαννίδου - Δημητσάκη Μάρθα
Μάντζιος Αντώνιος
Παλαιολόγου Γιώργος
Σιδηρόπουλος Κων/νος
Τασιάκου Ελένη
Τσόκου –Κοσμά Μαίρη

Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με αφορμή την αίτησή μας θα το φέρει ως θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την καλύτερη προετοιμασία της συζήτησης με τη συμμετοχή και των Συλλόγων του Δήμου για την καλύτερη συμμετοχή των Δημοτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου