Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

φ. εφημερ. Ιούνιος 2009 Μικρά Μικρά



# Δόθηκε μεγάλη μάχη με νόμους, παρεμβάσεις, διαμαρτυρίες για να φτιαχτούν κάποιες ράμπες στις δημόσιες υπηρεσίες, για την εύκολη πρόσβαση των Α.Μ.Ε.Α.
# Για όνομα όμως του Θεού επειδή η ράμπα έτυχε να έχει σκιά, είναι ανάγκη να παρκάρουμε τη Μερσεντάρα μας, γιατρός πράμα, κλείνοντας τη ράμπα και βάζοντας τους ανάπηρους να πάνε από τη σκάλα;
# Ιατρική Υπηρεσία και τρέχουν υπάλληλοι, γιατροί, δ/ντές, ποιος θα παρκάρει στη σκιά της ράμπας;
# Άσε που κοιτάει από το παράθυρο ο γιατρός και μόλις ελευθερώνεται ο χώρος αφήνει σύξυλο τον ασθενή και τρέχει να τον πιάσει.!!
# Θα φταίει κάποιος αν τους βγάλει φωτογραφία και την αναρτήσει στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ;
# Ή τους κολλήσει στα αυτοκίνητα τις φωτογραφίες από τα συμπαθή τετράποδα όπως κάνουν ακτιβιστές σε άλλες πόλεις;
# Έλεος. Εντάξει και άλλοι έχουν καλό αμάξι αλλά για να το προστατεύσουμε από τη ήλιο πρέπει να αποκλείουμε τη ράμπα για τους ΑΜΕΑ;
# Τελικά γαργάρα από τον τοπικό τύπο και τα φλύαρα ραδιόφωνα και την τηλεόραση για το θέμα της ασέλγειας γιατρού σε ασθενή, ασέλγεια για την οποία καταδικάστηκε πρωτόδικα για δυο χρόνια με αναστολή και έκανε έφεση.
# Πραγματικά είναι δύσκολος ο σχολιασμός, η πόλη μικρή και η περιγραφή των γεγονότων διαφορετική.
# Εμείς νομίζουμε πάντως ότι η κοινωνία θα πρέπει να μην ρίχνει πέπλο σιωπής, να μην κρύβει τα γεγονότα αλλά να παρεμβαίνει.
# Ζητώντας να σπάσει η σιωπή, να μπορεί ελεύθερα ο πολίτης και μάλιστα ο αδύνατος, το αδύνατο φύλο, να μπορεί να καταγγείλει, να λέει όχι, να αποκαλύπτει, χωρίς να γίνεται στόχος, χωρίς να στιγματίζεται κοινωνικά, χωρίς να ακούγεται με κακεντρέχεια «τάθελε κι αυτή».
# Θα πρέπει το προσωπικό να είναι εκπαιδευμένο, υποψιασμένο, με στόχο να προστατεύεται τόσο ο ασθενής όσο και ο γιατρός κατά την διάρκεια της εξέτασης.
# Για το περιστατικό θα κρίνει η δικαιοσύνη.
# Εμείς να κατακρίνουμε την απόκρυψη και σιωπή από τα τοπικά ΜΜΕ.
# Όχι γιατί ζητάμε γαργαλιστικές ειδήσεις. Αν υπήρχαν τέτοιες θα εύρισκαν πρόθυμα ΜΜΕ να τις παρουσιάσουν.
# Θέλουμε δημοσιότητα για να μπορεί η κοινωνία να συζητά να θέτει τον τύπο επί των ήλων να βοηθά να βρίσκει λύσεις.
# Και μια και μιλάμε για τον τύπο υπάρχουν ειδήσεις που δεν περνάνε γιατί ο ιδιοκτήτης είναι φίλος με τον καταγγελλόμενο, δελτία τύπου που δεν περνάνε γιατί η διαφημιστική πίτα δεν έφθασε στην επαρχία.
# Είναι δύσκολο λοιπό να γράφεις στην επαρχία. Να θίγεις καταστάσεις.Και για μας είναι δύσκολο. Και οι παγίδες πολλές.
# Αλλά από πότε η Τετάρτη εξουσία είναι για τα εύκολα; Από πότε έγινε υπηρεσία δημοσίων σχέσεων; Και τα λέμε όλα αυτά αναγνωρίζοντας πραγματικά το δύσκολο ρόλο των δημοσιογράφων.
# Αμ εκείνος που βγαίνει στο γυαλί, σαν να κοιτιέται στον καθρέπτη, με τους άδειους μονόλογους, και κατατροπώνει τους πάντες με εξαίρεση τους επώνυμους παράγοντες της πολιτικής, στους οποίους όταν τους προσκαλεί φέρεται με απεριόριστη ευγένεια.
# Μήπως η εκπομπή του αντί της ενημερωτικής ζώνης θα έπρεπε να μπει στην διαφημιστική ζώνη ανταποκρινόμενη σε μια πραγματική κατάσταση.
# Γιατί βρε αδερφέ το καταλαβαίνουμε, συμπάθειες, ευγένεια κλπ. Αλλά ούτε μια ερώτηση ούτε μια διαφορετική άποψη; Να μην τηρούμε ούτε τα προσχήματα;
# Και τα πράγματα είναι σοβαρά γιατί το κανάλι είναι μοναδικό και οι δημοσιογράφοι λίγοι.
# Ακούς στο ραδιόφωνο: γειά σου Γιάννη μου, γειά σου Αποστόλη σαν παλιά φιλαράκια και περιμένεις τζάμπα να ακούσεις καμιά κριτική καμιά διαφωνία. Τζάμπα χάνεις το χρόνο σου.
# Από την άλλη ακούς καταγγελίες περί των πάντων ,για το ρουσφέτι την ανεργία κλπ και μόλις ο βουλευτής βγαίνει στο τηλέφωνο, βάζει ο δικός σου την ουρά στα σκέλια παραδεχόμενος ότι δήθεν ο συγκεκριμένος βουλευτή παρεμβαίνει μόνο για να βοηθήσει τους ανήμπορους και τους αναξιοπαθούντες, τρομάρα μας.
# Λες αλήθεια όλο το σόι του αναξιοπαθούντες να είναι και τους έβαλε στο STAGE;
# Στα δικά μας τώρα. Μηδέν από μηδέν μηδέν.
# Φυσικά κάθε άλλο παρά μηδέν είναι το 2 με πέντε μηδενικά (200.000) που ζητάει αποζημίωση ο Αβραμίδης από τον Αραβίδη και τον Οφείδη. Εκτός αν τα συμψηφίσει με το όφελος που θα έχει η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ από τις μελέτες.
# Ψυχραιμία παιδιά. Οικισμός από εδώ, οικόπεδα από εκεί. Για σιγά ρε αδέρφια.
# Δεν έχουμε και έναν Δήμο με κανένα εκτελεσμένο έργο από το ΘΗΣΕΑ, με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που θα το έφτιαχνε σε 6 μήνες και πέρασαν τρία χρόνια χωρίς καν να ξεκινήσει, με δάνειο 500.000, με έλλειμμα στην ΔΕΥΑΚ με τα χωριά να υποφέρουν και να μας την κάνουν κατ αλλού κι εμείς φρου φρου κι αρώματα;
# Το κάτω κάτω αυτοί που είχαν καλά οικόπεδα τα πουλήσανε, αυτοί που δεν είχαν καλά δεν μπορούν να πουλήσουν, οι αγοραστές ακόμα δεκάρα δεν δίνουνε, μήπως θα πρέπει να ασχοληθούμε με τα δικά μας με τον Δήμο μας;
# Και να δούμε πως έγινε έκταση 2.000 στρεμμάτων να παραχωρηθεί από το Δήμο, χωρίς να πάρουμε σέντσι και να τρέχουμε να δανειζόμαστε;
# Τι είπατε; τι έγινε στις ευρωεκλογές;
# Καλό καλοκαίρι, καλή ανάγνωση φίλε αναγνώστη.
Με παγωμένη μπύρα ,καλό μεζέ και κανένα μπανάκι στην παραλία μας. Στον Κορινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου