Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Τις περιοχές της Πιερίας γιατο χωροταξικό του τουρισμού πρότεινε το Νομαρχιακό Συμβούλιο

Τις προτάσεις του για το ποιες περιοχές της Πιερίας πρέπει να συμπεριληφθούν στο χωροταξικό του τουρισμού, συζήτησε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πιερίας.
Το θέμα ήρθε προς συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, αφού πρώτα κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις οι 13 δήμοι, το ΕΒΕ Πιερίας, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κατερίνης και ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης.
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο, ουσιαστικά υιοθέτησε τις προτάσεις των φορέων, «οι οποίες ταυτίζονται με τις προτάσεις των Δήμων», ανέφερε στην εισήγησή του ο αντινομάρχης Χρήστος Γκουγκουρέλας.
Οι περιοχές οι οποίες προτείνονται να ενταχθούν στο χωροταξικό του τουρισμού είναι οι εξής:
Δήμος Αιγινίου: Το Δέλτα του Αλιάκμονα, η παραποτάμια περιοχή, ο Αιγιαλός του Δήμου, καθώς και ο Πευκώνας του δ.δ. Καταχά.
Δήμος Αν. Ολύμπου: η πρόταση είναι να χαρακτηριστεί όλος ο Δήμος τουριστικός.
Δήμος Δίου: δημοτικό διαμέρισμα Δίου, Βροντούς, Κονταριώτισσας, Καρίτσας, όπου στα άνω δημοτικά διαμερίσματα υπάρχουν το Καταφύγιο Κρεβάτια, Ρέμα Αγίας Τριάδας, Αγία Κόρη, Μονή Οσίου Εφραίμ, Παναγιά και Αγ. Βασίλειος.
Δήμος Κατερίνης: Προτείνει μόνο την περιοχή της Ολυμπιακής Ακτής
Δήμος Κορινού: Η πρόταση του ήταν να συμπεριληφθεί μόνο η παραλιακή περιοχή του ΚορινούΔήμος Λιτοχώρου: να συμπεριληφθεί όλος ο ΔήμοςΔήμος Μεθώνης: να συμπεριληφθεί όλος ο ΔήμοςΔήμος Παραλίας: Να συμπεριληφθεί το δημοτικό διαμέρισμα Παραλίας και οι ακτές Περίστασης, Καλλιθέας, ως εκτός σχεδίου πόλεως περιοχές.Δήμος Πιερίων: Η πρόταση του Δήμου η οποία έγινε και πρόταση της Ν.Α. Πιερίας, είναι να συμπεριληφθούν στο χωροταξικό του Τουρισμού, ο παλαιός και νέος οικισμός Ελατοχωρίου, το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου, Σαρακατσάνα, Παλαιά Βρία και αρχαίο λατομείο, ορεινός όγκος Πιερίων και Μοναστήρι Αγίου Γεωργίου στη Ρητίνη
Δήμος Πύδνας: να συμπεριληφθούν οι Αλυκές Κίτρους.
Προτάσεις δεν κατέθεσαν οι Δήμοι Κολινδρού, Ελαφίνας και Πέτρας, οι οποίοι προφανώς θεώρησαν ότι δεν υπάρχουν κάποιες περιοχές στα όριά τους οι οποίες κρίνεται απαραίτητο να συμπεριληφθούν στις προτάσεις για ένταξη στο χωροταξικό του τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου