Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΡΙΝΟΥ 31 / 7 /09

Επιστολή Δημάρχου Μεθώνης για τα
διακριτικά του αυτοκινήτου ανακύκλωσης
Στην αρχή της συνεδρίασης διαβάστηκε επιστολή του δημάρχου Μεθώνης με την οποία απαντούσε σε δημοτικό σύμβουλο του Αιγινίου και διευκρίνιζε ότι το αυτοκίνητο της ανακύκλωσης φέρει τα διακριτικά του Δήμου Μεθώνης γιατί μετά από συνεννόηση των 5 Δήμων το αυτοκίνητο παρέλαβε ως νομικό πρόσωπο ο Δήμος Μεθώνης από την εταιρεία ανακύκλωσης στα πλαίσια της προγραμματικής τους σύμβασης.
Διαμαρτυρία για την καμπίνα
της HELLAS ON LINE
Διαβάστηκε επιστολή της κ. Παναγιωτίδου Μερσίνης η οποία διαμαρτύρεται για την εγκατάσταση καμπίνας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού της HELLAS ON LINE το οποίο βρίσκεται στην πλατεία δημαρχείου απέναντι από το σπίτι της και σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα κάνει ενοχλητικό θόρυβο τη νύχτα, της περιορίζει την ορατότητα, στήθηκε στη θέση δέντρου που κόπηκε και γι αυτό ζητούσε την απομάκρυνσή του. Την αίτηση προσυπογράφουν και οι γείτονες.
Αλλαγή δρομολογίου του Αστικού
Λεωφορείου στον Κ. Αγιάννη.
Το θέμα έθεσε ο κ. Παπαγεωργίου Ιωάννης και σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν ο δήμαρχος σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Κατερίνης χωρίς απόφαση της Νομαρχίας και χωρίς το θέμα να έρθει στο Τοπικό Συμβούλιο, τροποποίησε το δρομολόγιο του λεωφορείου του Αστικού ΚΤΕΛ στον Κ. Αγιάννη με σκοπό την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Ν. Τραπεζούντας. Έτσι το λεωφορείο κατά την επιστροφή του από τη Ν. Τραπεζούντα δεν διέρχεται από τον κεντρικό δρόμο του Κ. Αγιάννη σε όλο του το μήκος αλλά επανέρχεται από τον περιφεραικό στο ύψος μετά την εκκλησία αφήνοντας έτσι δύο στάσεις.
Ο δήμαρχος επικαλέστηκε και την εξυπηρέτηση των εκεί κατοίκων, ανέφερε ότι ο Νομάρχης δεν θα υπέγραφε την αλλαγή του δρομολογίου επειδή αντιδρούσε ο πρόεδρος του Τ. Σ. και απείλησε ότι θα φέρει το θέμα στο Τοπικό Συμβούλιο του Κ. Αγιάννη και η αλλαγή του δρομολογίου θα είναι πιο ριζική. Τόσο ο κ. Παπαγεωργίου όσο και ο κ. Μιχαλόπουλος ζήτησαν να εξυπηρετηθεί φυσικά η Ν. Τραπεζούντα όμως το δρομολόγιο εντός του Κ. Αγιάννη να παραμείνει ως έχει γιατί έτσι εξυπηρετείτε καλύτερα ο Κ. Αγιάννης και σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να υπάρχει γνωμοδότηση από το Τ. Σ. και απόφαση Νομάρχη όπως προβλέπεται από το Νομάρχη και όχι μονομερής απόφαση του δημάρχου.
Στην ομιλία του ο κ. Παπαγεωργίου στράφηκε κατά των επιλογών του Δημάρχου και ζήτησε την ευαισθησία του και σε άλλα θέματα του Κ. Αγιάννη όπως στο θέμα της γεώτρησης του Κ. Αγιάννη και τέλος αποχώρησε από τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση του δημάρχου στο θέμα της αλλαγής του δρομολογίου του Αστικού ΚΤΕΛ και αφού δεν πείστηκε από την τοποθέτηση του κ. Αβραμίδη.
Επιστολή του κ. Αραβίδη
προέδρου Παιδικού Σταθμού.
Απαντώντας ο κ. Δήμαρχος απέδωσε σε τεχνικό πρόβλημα την μη απόδοση της επιχορήγησης του παιδικού σταθμού για το 6ο δίμηνο του 2007 και υποσχέθηκε ότι η απόδοσή τους θα γίνει άμεσα τονίζοντας ότι ο παιδικός ουδέποτε παρουσίασε οικονομική στενότητα.
Εκτός Ημερήσιας Διάταξης
Γνωμοδότηση υπέρ της έγκρισης ή μη της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) Πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 162.500 πτηνών του κ. Θ. Αμβροσιάδη κοτόπουλα Εξοχής Α.Β.Ε.Ε., στα με αριθ. 310 και 311 αγροτεμάχια του Δ. Δ. Κορινού του Δήμου Κορινού Ν. Πιερίας.
Να σημειωθεί ότι η δημοσίευση έγινε στις 26 / 6 /09 η προθεσμία υποβολής ενστάσεων έληγε στις 27 / 7 / 09 και παρόλα αυτά δεν υπήρχε σαν τακτικό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ το Νομαρχιακό συνεδρίασε με το θέμα αυτό στις 30 /7 /09. Ζητήθηκε αναβολή από το Νομαρχιακό Συμβούλιο και συζητήθηκε προ ημερήσιας διάταξης όπου αποφασίστηκε ομόφωνα να γνωμοδοτήσει το Δημ. Συμβούλιο κατά της εγκατάστασης.
Να τονίσουμε ότι κανείς δεν ρώτησε και πολλοί δεν γνώριζαν το σύνολο των πτηνοτροφείων της επιχείρησης στο Δήμο μας, ενώ η μη τροποποίηση των Ζ.Ο.Ε. με την μη έναρξη της διαδικασίας για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο απέδειξε για μια ακόμα φορά τη γύμνια της Δημοτικής Αρχής που ενώ προεκλογικά μιλούσε για Πολεοδομική μελέτη σε ένα εξάμηνο τρία χρόνια μετά δεν ξεκίνησε τίποτε και παρέμεινε απλά η σχετική πίστωση στον προϋπολογισμό. Μια καθυστέρηση εγκληματική γιατί αν γεμίσει η περιοχή κοτοπουλάδικα τίποτε δεν μπορεί να τα διώξει.
Θέματα Ημερήσιας Διάταξης
1.
Συμμετοχή στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής έτους 2009 της ΝΕΤΠ Πιερίας.
Αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή με το ποσό των 1.500 ευρώ
2. Παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου «Διευθέτηση ρέματος Δ. Δ. Κ. Αγιάννη».
Αποφασίστηκε ομόφωνα να δοθεί παράταση μέχρι 31 / 8 / 09 λόγω προβλημάτων σταθερότητας του εδάφους.
3. Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. και του 1ου Π Κ Τ Μ Ν Ε του έργου «Διευθέτηση ρέματος Δ. Δ. Κ. Αγιάννη». Εγκρίθηκε ομόφωνα.
4.Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Συντήρηση Αγροτικής και Δημοτικής οδοποιίας του Δήμου Κορινού». Δόθηκε ομόφωνα παράταση μέχρι 30/8/09.
5. Λήψη απόφασης για την υπόθεση «ΧΕΡΒΑΝΤΙΔΗ». Αποφασίστηκε η ενεργοποίηση της αρμόδιας επιτροπής για την εκτίμηση της αξίας του οικοπέδου 657 τ.μ. που δόθηκε στην τότε Κοινότητα για την διάνοιξη δρόμου και του οικοπέδου 504 στο Ο. Τ. 60 έκτασης 450 τ.μ. το οποίο θα δοθεί προς ανταλλαγή την οποία θα αποφασίσει με νεότερη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο.
6. Αντικατάσταση μέλους της Κ.Ε.Α.Π.Χ. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ λόγω παραίτησης.
Στο Δ.Σ. διαβάστηκε η επιστολή παραίτησης του κ. Καταραχιά από το Δ.Σ. της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ επικαλούμενος λόγους υγείας. Την θέση του καταλαμβάνει σύμφωνα με την γνώμη της υπηρεσίας και της δημοτικής αρχής ο πρώτος αναπληρωματικός ο κ. Αγαθαγγελίδης Ευθύμιος όπως είχε παρθεί η απόφαση κατά την αρχική συγκρότηση του Δ.Σ. της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ.
Ο Κ. Οφείδης παίρνοντας το λόγο εκτίμησε ότι ο κ. Καταραχιάς ανεξάρτητα από τα προβλήματα υγείας παραιτήθηκε αφού είχε εκφράσει ρητά τις διαφωνίες του επί αποφάσεων της πλειοψηφίας της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ( μίσθωση έκτασης στο Καλάμι κλπ) και αυτές οι αιτήσεις αποτέλεσαν και την αιτία της παραίτησής του. Στη θέση του κ. Καταραχιά πρότεινε τον κ. Μαλετσά Νικόλαο αφού σύμφωνα με την εκτίμησή του το Δ.Σ. έπρεπε να ψηφίσει τώρα τον αντικαταστάτη αφού δεν προβλεπόταν ρητά στην απόφαση ότι σε περίπτωση παραίτησης θα έπρεπε να ισχύσει η αναπλήρωση της αρχικής απόφασης. Την πρόταση του κ. Οφείδη υποστήριξε και η αντιπολίτευση με αποτέλεσμα καμιά πρόταση να μην συγκεντρώσει τους 9 ψήφους παραμένοντας κενής της θέσης στην ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ.
7. Παράταση του χρόνου μίσθωσης του κτιρίου που στεγάζεται το Κ.Ε.Π.
Αποφασίστηκε ομόφωνα η παράταση για ένα έτος της μίσθωσης μέχρις ότου επισκευαστεί το κτίριο που στέγαζε την Αστυνομία για να μεταφερθεί εκεί το ΚΕΠ.
8. Έγκριση απολογιστικών στοιχείων έτους 2008 της Σχολικής Επιτροπής Δημοτικού Σχολείου Σεβαστής. Σύνολο εξόδων 16.778 από τα οποία 6.400 ευρώ μεταφέρθηκαν στην επόμενη χρήση.
9. Έγκριση απολογιστικών στοιχείων έτους 2008 της Σχολικής Επιτροπής 1ου Νηπιαγωγείου Δ. Δ. Κορινού. Σύνολο εξόδων 10.688 από τα οποία 1.777 ευρώ μεταφέρθηκαν στην επόμενη χρήση.
10. Έγκριση απολογιστικών στοιχείων έτους 2008 της Σχολικής Επιτροπής Νηπιαγωγείου Ν. Τραπεζούντας. Σύνολο εξόδων 7.719 από τα οποία 1.916 ευρώ μεταφέρθηκαν στην επόμενη χρήση.
11. Έγκριση απολογιστικών στοιχείων έτους 2008 της Σχολικής Επιτροπής 2ου Νηπιαγωγείου Δ. Δ. Κορινού. Αναβλήθηκε.
12. Διάφορες αναμορφώσεις του ισχύοντος προϋπολογισμού.
Ψηφίστηκαν οι εξής δαπάνες:
α) “Συναυλία στο κύμα”, 1.190 ευρώ για ηχητική κάλυψη στον κ. Κοκκινίδη. β) “Οφίτικο συναπάντημα” 15,16/8/09 2.380 για ηχητική κάλυψη στον κ. Κοκκινίδη
γ) ”Αντάμωμα Αγιαννιωτών” 22/8/09 1.190 ευρώ για ηχητική κάλυψη στον κ. Κοκκινίδη
δ) “Πανηγύρι Κούκου” 28/8/09 1.428 ευρώ για ηχητική κάλυψη στον κ. Καμανατζή.
Συμμετοχή στη Μελέτη για την Ακτοπλοϊκή σύνδεση με Χαλκιδική μαζί με το Επιμελητήριο και άλλους παραλιακούς Δήμους το ποσό των 3.173 ευρώ.
Για την αντικατάσταση της στέγης στο Αγροτικό Ιατρείο Σεβαστής 6.980 ευρώ.
Τις δαπάνες για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις καταψήφισαν οι Οφείδης και Αραβίδης λόγω της οικονομικής στενότητας του Δήμου.
13.Ψήφισμα για την δημιουργία Κέντρου Μαστού στο Νοσοκομείο Κατερίνης.
Εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα, μετά από πρόταση της Κίνησης Πολιτών Κατερίνης, και αποφασ΄σιτηκε το άνοιγμα βιβλίου συγκέντρωσης υπογραφών στο Δήμο και στα Δημοτικά Διαμερίσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου