Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

ΦΥΛΛΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009 - ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ

# Είχανε οι Δήμοι το Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ 1 εδώ και κάτι χρόνια, τώρα το Υποργείο εξαγγέλλει το Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ 2, ο Κορινός μας όμως βρίσκεται ακόμα στο ΘΗΣΕΑ μηδέν, αφού μέχρι τώρα με καταπληκτική αδράνεια υλοποιεί μόνο ένα μικρό έργο στον Κ. Αγιάννη και τίποτε άλλο.
#Και τα χρήματα παραμένουν διαθέσιμα. Άραγε για άλλους Δήμους ως αχρησιμοποίητα ή για τον επόμενο δήμαρχο;
# Μηδέν έργο από τον νυν δήμαρχο δηλώνει σε εβδομαδιαία εφημερίδα και ο πρώην δήμαρχος κ. Δημητρίου που δηλώνει και παρών για τις επόμενες εκλογές.
# Κάποιοι όμως θεωρούν και το δικό του έργο μηδενικό οπότε, μηδέν από μηδέν μας κάνει μηδέν, κύριοι δήμαρχοι πρώην και νυν.
# Πάντως από τη Ν.Δ. φαίνεται να μην ανοίγουν τις διαδικασίες για την ανάδειξη των υποψηφίων. Μάλλον φοβούνται πολλές γκρίνιες και διαφωνίες ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο για εκλογές τον Φθινόπωρο.
# Την επετηρίδα έπιασαν κάποιοι στον Κορινό για να βγάλουν Δήμαρχο, ανοίγοντας τον κατάλογο όσων υπηρέτησαν ως υπάλληλοι στον Δήμο, την πρώην Κοινότητα δηλαδή, μήπως και βρουν κανένα λαβράκι.
# Προς το παρόν κάτι χάνους και σουπιές βρήκαν και συνεχίζουν το ψάξιμο πιο βαθιά νομίζοντας οι καημένοι ότι ο καρχαρίας που είναι στα βαθιά τρώγεται και δεν τρώει.
# Α, ναι βρήκαν και κάποιον πολύ καλό λέει αλλά δεν έβγαλε το Γυμνάσιο και το σκέφτονται!
# Βρε κουτά τα παλιά χρόνια δεν είχαν Πανεπιστήμιο οπότε καλός είναι και αυτός. Άλλωστε αυτός θα διοικεί; Εσείς τον θέλετε για να κάνει ότι του λέτε!
# Αλήθεια αν δεν βγάζαμε εμείς τις φωτογραφίες από το θανατηφόρο ατύχημα που κυκλοφόρησαν παντού τι θα είχανε οι εφημερίδες; Θα περιμένανε μέχρι σήμερα τα στοιχεία από την ΔΕΥΑΚ;
# Η οποία ακόμα δεν έβγαλε ούτε ένα δελτίο τύπου. Ούτε και ο Δήμος Κατερίνης φυσικά. Που ήσουνα Σάββα πούδειχνες πως θα γινόσουν άλλος. Κρίμα.
΄ # Όμως για τις πετούνιες εκεί να δεις αντανακλαστικά. Τους μήνυσαν όλους, όλοι τους. Με πρώτο το Ζήνωνα.
# Λέτε μάρτυρα κατηγορίας να έχουν προαλειφόμενο υποψήφιο βουλευτή του ΛΑΟΣ; Είδες πως έρχονται τα πράγματα Ζήνωνα;
# «Νοιάζομαι» για τις πετούνιες. Κι εγώ, κι εγώ. Για κείνον τον φουκαρά τον εργάτη, την οικογένεια του που άφησε πίσω του να νοιάστηκε αλήθεια κανείς; Κρίμα.
# Τελικά τι γίνεται στον Κούκο; Κάνει ο Σύλλογος πανηγύρι κάνει και ο παπάς; Στην αυλή του Σχολείου ο Σύλλογος στον Αγιάννη ο παπάς;
# Προς τι αλήθεια αυτή η επιμονή του παπά; Μιας και την εκδήλωση την έκανε πάντα ο Σύλλογος έστω και με τη βοήθεια του παπά.
# Τώρα που μπορεί μοναχός του ο Σύλλογος γιατί επιμένει; Κρίμα την παροιμία ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς.
#Δύο λοιπόν τα πανηγύρια. Δυο και ο Κούκος ή γίναμε για τα πανηγύρια;
# Αλήθεια ο Δήμος ποια εκδήλωση θα καλύψει; Ή και τις δύο ( εκλογές γάρ ) μιας και τα χρήματα, 1400 ευρώ, είναι πολλά για μια μέρα; Πάντως στην απόφαση αυτό δεν διευκρινίστηκε.!
# Τελικά γιατί φέτος τα πούλμαν για τη δωρεάν μετάβαση για μπάνια από τα χωριά του Δήμου μας αφορούσαν μόνο τα ΚΑΠΗ;
# Οι άλλες ηλικίες δεν έχουν ανάγκες για λίγα μπάνια δήμαρχε; Γιατί ακούσαμε στον Κούκο διαμαρτυρίες για παρατηρήσεις σε παιδιά που πήγαν με τα πούλμαν για μπάνιο.
# Ακούσαμε και ένα άλλο σενάριο.
# Αφού λέει τα πούλμαν για τα μπάνια θα είναι για τα μέλη του ΚΑΠΗ και αφού τα μέλη του ΚΑΠΗ δεν πάνε για μπάνια να σταματήσουν τα μπάνια και τα χρήματα να πάνε για εκδρομές του ΚΑΠΗ.
# Ξεχνάν όμως ότι τα μπάνια με πούλμαν αφορούσαν όλους τους κατοίκους των χωριών και όχι μόνο τα μέλη του ΚΑΠΗ;
# Εκτός αν μετράει ότι τα μέλη των ΚΑΠΗ ψηφίζουν ενώ οι πιτσιρικάδες όχι. Μήπως πρέπει να σοβαρευτούμε;
#Και πρόσληψη διευθύνοντος συμβούλου με 2.500 ευρώ μισθό στην ΔΕΥΑ Κορινού και 500 ευρώ στην αντιπρόεδρο και προσλήψεις 5,6 υπαλλήλων -εργατών μέσω ΑΣΕΠ αυτές.
#Μόνο η μισθοδοσία θα ξεπερνά τις 150.000 ευρώ το χρόνο. Και εμείς που νομίζαμε ότι ήτανε μέσα.
# Μήπως θα πρέπει επιτέλους να δούμε τα οικονομικά της ΔΕΥΑΚ , να δούμε τις πραγματικές της ανάγκες, τις οικονομικές της δυνατότητες, την είσπραξη των οφειλών και την σύνδεση όλων;
# Και πρώτα από όλα να δούμε αν είναι σωστή και πλήρης η λειτουργία του βιολογικού. Λειτουργεί πράγματι ως τριτοβάθμιος, βγάζει καθαρό γάργαρο νερό, αξιοποιούνται όλες οι τεχνικές του δυνατότητες;
# Πολλά μας τα είπε ο δήμαρχος στην μονομερή ενημέρωση για την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ.
Πάντως ενημέρωση με μονόλογο χωρίς καν ερωτήσεις δεν υπάρχει.
# Αλήθεια τους ενημέρωσε για την παραίτηση Καταραχιά και την αδυναμία του Δημοτικού Συμβουλίου να προτείνει αντικαταστάτη;
# Όσον αφορά την απάντηση των ερωτήσεων ατομικά στο γραφείο του δημάρχου χωρίς δημόσιες απαντήσεις - δεσμεύσεις πιο πολύ σαν προεκλογικές υποσχέσεις μοιάζουν.
#Σαν αυτή που έλεγε για Πολεοδομική Μελέτη σε 6 μήνες. Τριάντα έξι πέρασαν και δεν έκανε ΤΙΠΟΤΕ.
Και να τα κοτόπουλα και να άλλες μονάδες και να το κλάμα γιατί δήθεν η Νομαρχία εγκρίνει τις Περιβαλλοντικές Μελέτες.
# Αλλά επειδή και ο Βουνίσιος διαμαρτύρεται για τις ΖΟΕ αυτός δεν ήταν το 1995 που μαζί με την Αρσένη τότε βουλευτή πανηγύριζαν για την έγκριση των ΖΟΕ στο κανάλι ΕΡΜΗΣ;
# Σαν να τους δώσαμε το Κορινό για να γίνει ο ΟΙΚΙΣΜΟΣ μου μοιάζει.
# Πληροφορίες μας επιμένουν ότι και επί Βουνίσιου επέμενε η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ στην Θεσ/νίκη να μην γίνει η αγροτοκτηνοτροφικήΖωνη πάνω από την ΠΕΟ αλλά η Κοινότητα επέμενε. Για να μην χάσει τον ΟΙΚΙΣΜΟ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου