Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Θέμα: Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης για τα οικονομικά του Δήμου.

Πωτοβουλία Πολιτών
για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης
Α Ι Τ Η Σ Η
Προς
- τον κ. δήμαρχο Κατερίνης
- τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης
-τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης
Στα πλαίσια της συνένωσης του Δήμου Κατερίνης με άλλους 5 Δήμους με το νόμο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» και εν όψει των επερχόμενων εκλογών, καλούμε τον Δήμαρχο Κατερίνης να συγκαλέσει μαζί με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την παρουσία των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων και την παράλληλη διάθεση όλων των απαραίτητων στοιχείων, με θέμα την οικονομική κατάσταση του Δήμου Κατερίνης και των Δημοτικών του Επιχειρήσεων.
Συγκεκριμένα να υπάρξει ειδική ενημέρωση και συζήτηση για τα τυχόν δάνεια που έχει λάβει ο Δήμος και οι Δημοτικές του Επιχείρησης καθώς και την αιτία τους, το ποσό από τα δάνεια που οφείλεται σήμερα, το σύνολο των υποχρεώσεων σε εργολάβους και προμηθευτές τόσο του Δήμου όσο και των επιχειρήσεών του, τυχόν άλλες υποχρεώσεις τους σε τρίτους, τις απαιτήσεις τους έναντι τρίτων ( δημοτικά τέλη, ύδρευση αποχέτευση κλπ), τις υποχρεώσεις τους έναντι των δημοτών από την εφαρμογή του Γ.Π.Σ., τυχόν μη εκταμιευμένες εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις από Εθνικούς Πόρους ή προγράμματα της Ε.Ε. που αφορούν έργα εν εξελίξει και σχετίζονται με υποχρεώσεις σε εργολάβους και εν τέλει την σημερινή οικονομική θέση του Δήμου και των Δημοτικών Επιχειρήσεων.
Θεωρούμε σημαντικό με τη λήξη της θητείας της Δημοτικής Αρχής, και εν όψει της συνένωσης, να ενημερωθεί υπεύθυνα τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και οι δημότες του διευρυμένου Δήμου της Κατερίνης για το τι μεταφέρεται από τον μεγαλύτερο Δήμο στον νέο Δήμο της Κατερίνης.
Τα παραπάνω στοιχεία θα βοηθήσουν και τους υποψηφίους δημάρχους και τους συνδυασμούς τους για την διαμόρφωση ρεαλιστικών προτάσεων και προγραμμάτων ενώ θα αποτελούν και ένα θαυμάσιο δείγμα διαφάνειας, δημοκρατίας και συμμετοχής.
Εν όψει όσων ανεπισήμως ακούγονται για μαύρη τρύπα στο Δήμο της Κατερίνης, εν όψει των συνεπειών της εφαρμογής στους Δήμου του Μνημονίου και της περικοπής των πόρων από την κεντρική κυβέρνηση, καλούμε τόσο τον δήμαρχο όσο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, τους δημοτικούς συμβούλους καθώς και τους άλλους υποψηφίους δημάρχους να υποστηρίξουν την πρότασή μας για την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου σε ειδική δημόσια συνεδρίαση με θέμα τα οικονομικά του Δήμου και των Δημοτικών του επιχειρήσεων.
Κατερίνη 23 / 9 /2010
Αντώνης Δ. Μάντζιος
Υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης
Υστερόγραφο:
Παρακαλώ να τεθεί το θέμα Προ Ημερησίας Διάταξης και να μου δοθεί ο λόγος να υποστηρίξω και προφορικά την πρότασή μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου