Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ανοίξαμε λογαριασμό στην Τράπεζα γιατί: Δεν πήραμε εμείς τα λεφτά της ΖΗΜΕΝΣ

Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης

Σε εφαρμογή διατάξεως νόμου που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση ο συνδυασμός μας άνοιξε λογαριασμό για την διακίνηση των εσόδων και εξόδων του στην Τράπεζα Κύπρου, Ειρήνης 16, με IBAN : 9007300810000000031945109 ( αριθμός λογαριασμού 31945109)

। Με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι με τον παραπάνω νόμο και με την πρόφαση της καταπολέμησης του μαύρου πολιτικού χρήματος η κυβέρνηση βάζει γραφειοκρατικά και άλλα εμπόδια στην δυνατότητα αναζήτησης οικονομικής ενίσχυσης των συνδυασμών από τα λαϊκά στρώματα।

Η κατάργηση των κουπονιών και προσκλήσεων και η υποχρέωση καθενός που θέλει να ενισχύσει έναν συνδυασμό ακόμα και για ποσά ενός, πέντε και δέκα ευρώ, να μεταβαίνει στην Τράπεζα με ταυτότητα και να καταθέτει το ποσό σε λογαριασμό, όπως είναι φυσικό από τη μια αποτρέπει τους πολίτες λόγω της ταλαιπωρίας ενώ παράλληλα δημιουργείται και ένα αρχείο δεδομένων, κοινώς φακέλωμα, για το απόρρητο του οποίου διατηρούμε εύλογες και πολλές επιφυλάξεις।

Από την άλλη, για μας η οικονομική ενίσχυση με μικροποσά από τους δημότες αποτελεί και ένα μέσο παραπέρα δεσίματος με τους πολίτες, εκφράζει τη συμμετοχή των πολιτών στα δημοτικά δρώμενα, αποτελεί μέρος μιας πολιτικής δραστηριότητας η οποία δεν πρέπει να μπαίνει ούτε σε γραφειοκρατικά γρανάζια ούτε φυσικά να φακελώνεται।

Σε κάθε περίπτωση η Πρωτοβουλία Πολιτών χειρίζεται τα οικονομικά της με φειδώ και κάθε διαφάνεια, και πέραν των υποχρεώσεων που θέτει ο νόμος θα δώσει αναλυτική και πλήρη εικόνα των οικονομικών της στους δημότες।

Καλούμε τους δημότες να ενισχύσουν με κάθε τρόπο και με μικροποσά την Δημοτική μας Κίνηση για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις βασικές προεκλογικές ανάγκες, όπως είναι τα παράβολα που ξεπερνάν τις 5।000 ευρώ, η εκτύπωση 29 διαφορετικών ψηφοδελτίων, το έντυπο προεκλογικό ενημερωτικό υλικό και γενικότερα η προβολή μας।

Η Δημοτική μας Κίνηση αποτελούμενη και στηριζόμενη από απλούς πολίτες, μακριά από οικονομικά συμφέροντα και χωρίς άλλες πηγές χρηματοδότησης, στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στον οβολό των μελών και φίλων της κατακτώντας και έτσι τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της।

Όσον αφορά την πρόσφατο νόμο της κυβέρνησης θα αποδείκνυε τις αγαθές προθέσεις της αν αποκάλυπτε η ίδια η κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα το ΠΑΣΟΚ τα μαύρα χρήματα της ΖΗΜΕΝΣ και άλλων επιχειρήσεων που έλαβε το ΠΑΣΟΚ και αντίστοιχα εκ μέρους της η Ν।Δ।, αν μπορούσαν να δικαιολογήσουν στη συνείδηση των πολιτών τις υπερβολικές προεκλογικές τους δαπάνες।

Αντιλαμβάνονται οι δημότες ότι και σε αυτές τις εκλογές θα υπάρχει μαύρο πολιτικό χρήμα, άνισος αγώνας, κατασπατάληση πόρων και υπερβολή από τους συνδυασμούς που έχουν και στηρίζονται σε οικονομικούς παράγοντες και η αποφυγή των σκοπέλων του παραπάνω νόμου θα είναι γι αυτούς παιχνιδάκι। Επί πλέον αντιλαμβάνονται ότι όσο πιο πολλά δίνουν κάποιοι τόσο περισσότερα θα ζητήσουν।

Για την Πρωτοβουλία Πολιτών αυτές οι δυσκολίες είναι μια πρόκληση για να δυναμώσουμε τον αγώνα μας, να πολλαπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας, να δεθούμε παραπέρα με τους δημότες, για να αλλάξουμε επί τέλους τα πράγματα στον Δήμο Κατερίνης

Κατερίνη 15 / 9 / 2010

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου