Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Είπε ΟΧΙ

Μετά από αίτημα της Πρωτοβουλίας Πολιτών
Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης
Με πρόταση της αντιπολίτευσης!!!


να μη γίνει συζήτηση για τα οικονομικά του Δήμου
Μάντζιος: Δικαιούνται οι δημότες της Κατερίνης αλλά και του νέου Δήμου να γνωρίζουν τις οφειλές που μεταφέρει ο Δήμος Κατερίνης


Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης στη συνεδρίαση της Πέμπτης 23/ 9 αρνήθηκε την σύγκληση ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου παρουσία των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων θα παρουσιαζόταν η οικονομική κατάσταση του Δήμου και των Δημοτικών του Επιχειρήσεων.
Κατά της συνεδρίασης τάχθηκαν με τοποθετήσεις οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κ.κ. Ουσταμπασίδης και Ιορδανίδης με το επιχείρημα ότι τα στοιχεία μπορούν να τα πάρουν οι συνδυασμοί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Σε παρέμβαση του ο υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης κ. Αντώνης Μάντζιος, ο οποίος κατέθεσε και την σχετική πρόταση για την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέφερε ότι έχει υποχρέωση το Δημοτικό Συμβούλιο να ενημερώσει υπεύθυνα τους δημότες του αλλά και τους δημότες του νέου πλέον Δήμου για τα χρέη της Κατερίνης που θα κληθούν να πληρώσουν.
Δυστυχώς ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο αρνήθηκε τη συζήτηση αφήνοντας τους δημότες στην άγνοια και τους υποψηφίους να επικαλούνται ότι στοιχεία θέλουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Αμοιρίδης μίλησε στη Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ για 28 εκατ. χρέος του Δήμου Κατερίνης.
Με την απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου αποδεικνύεται περίτρανα η κοινή στάση συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης στο Δήμο όπως επίσης και η υποτίμηση που τρέφουν απέναντι στους δημότες τους αρνούμενοι τη στοιχειώδη και υπεύθυνη ενημέρωσή, τους.
Πίσω από τις δήθεν διαφορές τους κρύβεται η προθυμία τους να υπηρετήσουν τις ίδιες πολιτικές που ασκούν επί τετραετίες στο Δήμο, την αδιαφάνεια, το ρουσφέτι, τις μικροεξυπηρετήσεις, τον παραγοντισμό και φυσικά την υπακοή τους στα κομματικά τους κελεύσματα.
Αλήθεια όταν μόνο σε έναν εργολάβο χρωστάνε 800.000 ευρώ, και οι εργολάβοι είναι δεκάδες, πόσο αλήθεια είναι το χρέος της Κατερίνης και γιατί μας το κρύβουν χέρι - χέρι συμπολίτευση αντιπολίτευση και ανεξάρτητοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου