Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει.

Με απουσία των Βουνίσου – Μπαρέ ( απουσία καθοριστικής σημασίας όσον αφορά την έγκριση του προϋπολογισμού της ΔΕΑ ) συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινού τη Δευτέρα 1 /2/10 ώρα 19:00 και συζήτησε τα παρακάτω θέματα:
Θέματα Εκτός Ημερήσιας Διάταξης
1.
Αναμόρφωση Προϋπολογισμού
Αφορούσε την προκαταβολή της ΚΑΠ 2010 ύψους 75.000 ευρώ η οποία σε προηγούμενη συνεδρίαση είχε αποφασιστεί να δοθεί ως εξής: 20.000 για καθαρισμό ακτών, 35.800 για ασφαλτοστρώσεις και 19.200 στο ταμείο του Δήμου. Επειδή όμως οι παραπάνω οφειλές εξοφλήθηκαν το 2009 έγινε η αναμόρφωση ώστε να μπορέσουν τα χρήματα να διατεθούν σε άλλες ανάγκες. Ψηφίστηκε ομόφωνα.
2.Οικονομική ενίσχυση σε Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους
Αποφασίστηκε να επιχορηγηθούν οι Σύλλογοι ως εξής:
Ποντιακός Σύλλογος Κορινού 2.000
Μορφωτικός Σύλλογος Κορινού 2.000
Ποντιακός Σύλλογος Ν. Τραπεζούντας 2.000
Πολιτιστικός Σύλλογος Κ. Αγιάννη 2.000
Πολιτιστικός Σύλλογος Σεβαστής 2.000
Πολιτιστικός Σύλλογος Κούκου 2.000
Σύλλογος Παλαιογρατσανιτών Κορινού 1.000
Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού 2.000
Σύλλογος Κουμβανιωτών Κορινού 2.000
Αθλητικοί Σύλλογοι
Θερμαϊκός Κορινού 5.000
Πιερικός Κ. Αγιάννη 3.000
Τραπεζούντας 2.000
Σεβαστής 2.000
Μπάσκετ 1.500
Αγωνιστικών Περιστεριών 1.000
Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία αφού υπήρξαν σύμβουλοι που ζήτησαν να επιχορηγηθεί και η ομάδα του Κούκου η οποία έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.
3. Έγκριση του Προϋπολογισμού της Δ.Ε.Α. ( ο προϋπολογισμός δημοσιεύεται στη σελ. 3.
Κατά τη συζήτηση ό δήμαρχος ζήτησε να συζητηθεί εκτός ημερησίας το θέμα γιατί έγινε τέλος του χρόνου η έγκριση της τροποποίησης του καταστατικού της επιχείρησης ως κοινωφελούς και ζήτησε να ληφθεί υπόψη ότι αφορά την εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων μέσα από το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.
Ο κ Οφείδης ζήτησε αναβολή ο γιατί δεν μοιράστηκε ο προϋπολογισμός εγκαίρως και ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να έρχεται προ Ημερησίας επειδή εκπρόθεσμα ψηφίζει τον προϋπολογισμό το Δ.Σ. της επιχείρησης το οποίο ούτε και συνεδριάζει σύμφωνα με πληροφορίες του.
Ο κ. Δημητρίου τον έκρινε αναξιόπιστο αφού σε αυτόν δεν εμφανίζονται οι απαιτήσεις και οι υποχρεώσεις της επιχείρησης δηλαδή τα δάνεια που χρωστάει και τα ενοίκια που δεν έχει εισπράξει. Το ίδιο αναρωτήθηκε και ο κ. Μιχαλόπουλος: Που είναι τα δάνεια; Πόσοι είναι οι τόκοι;
Απαντώντας ο κ. Δήμαρχος στον κ. Οφείδη ανέφερε ότι δεν έγινε πρόσληψη φυσικοθεραπευτή αν και προβλέπεται και αν γίνει θα γίνει με το ΑΣΕΠ.
Όσον αφορά των ερωτημάτων του κ. Δημητρίου ισχυρίστηκε ότι ο προϋπολογισμός πρέπει να είναι ισοσκελισμένος, υπάρχει η οφειλή αλλά δεν υπάρχει τεχνικά τρόπος για να εμφανιστεί αυτή στον προϋπολογισμό!!! Ενώ επικαλέστηκε πάλι το έργο της επιχείρησης ώστε να εγκριθεί έστω και έτσι ο προϋπολογισμός.
Κατά την ψηφοφορία οι μεν Δημητρίου Και Γκουνταμάνης ψήφισαν παρών οι Οφείδης Αραβίδης, Παπαδόπουλος και Κυριαζής όχι ενώ υπέρ της πλειοψηφίας ψήφισαν οι έξι δημοτικοί σύμβουλοι και ο εκ της αντιπολίτευσης Αηδονίδης.
4. Συγκρότηση του Δ.Σ. της ΔΕΑ. Το Δ.Σ. με την τροποποίηση γίνεται πλέον επταμελές με την είσοδο του κ. Αβραμίδη ως Πρόεδρου και του κ. Αντωνιάδης κ. Ας αντιπρόεδρος ενώ ο μέχρι τώρα Πρόεδρος κ. Παπαργυρόπουλος είχε υποβάλλει την παραίτησή του.
5.Προκήρυξη τοπικού δημοψηφίσματος.
Εισηγητής ο κ. Παπαγεωργίου
Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου που εισηγήθηκε το θέμα το σχέδιο Καλλικράτης έρχεται πολύ γρήγορα. Για να τον προλάβουν και να προλάβουν την ανακοίνωση των ορίων των νέων Δήμων για αυτό ήρθε προ Ημερησίας Διάταξης.
Συλλέξανε το 1/3 των υπογραφών των εκλογέων( από 842 μαζεύτηκαν 352) οι οποίες και κατατέθηκαν στο Προεδρείο και ζήτησαν τη συνέχιση της διαδικασίας ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο . να ορίσει την ημερομηνία διεξαγωγής σε ένα μήνα (την πρώτη Κυριακή του Μαρτίου), το ύψος της δαπάνης( 10.000 ευρώ) και τον ορισμό της επιτροπής για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος η οποία εισηγήθηκε να οριστεί αργότερα. Ο Γραμματέας ζήτησε την αναβολή για να μπορέσουν υπηρεσίες να επεξεργαστούν σε συνεργασία με το Υπουργείο το θέμα ώστε να είναι απόλυτα νόμιμη και ασφαλής η διαδικασία.
Μετά από μεγάλη συζήτηση αποφασίστηκε να δοθεί προθεσμία 3 ημερών στις υπηρεσίες του Δήμου να συγκεντρώσουν τις απαραίτητες πληροφορίες για την διαδικασία του δημοψηφίσματος και να επανέλθουν την Παρασκευή για την λήψη των σχετικών αποφάσεων. Μια λύση σωτήρια αφού σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών και τον Κώδικα δεν εκδόθηκε το προβλεπόμενο από το Νόμο Προεδρικό Διάταγμα το οποίο να ορίζει επακριβώς τους όρους διεξαγωγής του δημοψηφίσματος και ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνει δημοψήφισμα.
Θέματα Ημερήσιας Διάταξης
1.
Ακύρωση δύο χρηματικών ενταλμάτων του Δήμου Κορινού. Ψηφίστηκε ομόφωνα.
2.Συγκρότηση επιτροπών έργων και προμηθειών έτους 2010. Ψηφίστηκε ομόφωνα.
3. Σύναψη προγραμματική σύμβασης με την ΔΕΑ Κορινού για την εφαρμογή του προγράμματος μαζικού αθλητισμού. Αφορά την λογιστική υποστήριξη του προγράμματος έναντι 3.000 ευρώ. Ψηφίστηκε ομόφωνα
4.Έγκριση προϋπολογισμού έτους 2010 Σχολικής Επιτροπής Γυμνασίου Κορινού
Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στις 46.500 με έσοδα 1.500 υπόλοιπο προηγούμενη χρήσης τακτικά έσοδα 27.000, έσοδα για συντήρηση 17.500 και έσοδα κυλικείου 500 ευρώ.
Με βασικά έξοδα θέρμανση 10.500, γραφική ύλη 1500, διαμόρφωση 2 αιθουσών 4.000 και ελαιοχρωματισμοί 17.500 ( αν δοθούν πιστώσεις για συντήρηση σχολικών κτιρίων)
5.Έγκριση προϋπολογισμού έτους 2010 Σχολικής Επιτροπής 1ου Νηπιαγωγείου Κορινού
Ανέρχεται στις 21.000 ευρώ με Τακτικά Έσοδα 12000 και έσοδα για συντήρηση κτιρίου 9.000 Στα έξοδα συνολικού ποσού 21.000 προβλέπονται για
ελαιοχρωματισμούς 9.000 ευρώ ( αν δοθούν πιστώσεις για συντήρηση σχολικών κτιρίων).
6.Έγκριση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2010 της ΚΕΑΠΧ «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ»
Εισηγούμενος ο δήμαρχος υπενθύμισε ότι έχουν δημοπρατηθεί από τον Νοέμβρη οι μελέτες και ελπίζει να εγκατασταθεί ο εργολάβος
Ο κ. Δημητρίου είπε ότι θα ψηφίσει παρών γιατί δεν συμμετέχει εκπρόσωπός του συνδυασμού στο Δ.Σ. της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ.
Ο κ. Οφείδης μίλησε για κατάπτυστο προϋπολογισμό, υπενθύμισε στο σώμα ότι οι μελέτες από 30.000 που είχαν ψηφιστεί ομόφωνα, με την ανάκληση της απόφασης από την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ έφθασαν τις 385.000 ευρώ ενώ στον προϋπολογισμό φθάνουν τις 600.000 προβλέποντας μάλλον την κατά το 50% υπέρβασή τους. Ακόμα θεώρησε πολλά τις 50.000 αμοιβή για τον δικηγόρο υπενθυμίζοντας ότι κατέθεσε ως μάρτυρας υπέρ του δημάρχου και κατά δύο δημοτικών συμβούλων στην αγωγή του δημάρχου κατά των Οφείδη Αραβίδη. Στο τέλος ζήτησε να ενημερωθεί πόσα χρήματα έχουν εισέλθει από την αρχή στην ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ.
Παίρνοντας το λόγο ο κ. Παπαδόπουλος αναρωτήθηκε όταν υπολογίστηκαν οι τιμές ανά ζώνη στα οικόπεδα για να γίνουν τα έργα υποδομής πως αλήθεια υπολογίστηκε το κόστος τους; Με ποια μελέτη ή έστω προμελέτη; Καταλήγοντας ότι θα καταψηφίσει το θέμα όχι για την πορεία των έργων άλλα για το γεγονός ότι τώρα γίνονται οι μελέτες ενώ έχουν εισπραχθεί χρήματα για τα έργα υποδομής χωρίς κοστολόγησής τους.
Παπαγεωργίου: Σύμφωνα με τα στοιχεία του προϋπολογισμού διαπιστώνει ότι έγινε μεγάλη δουλειά. Δεν μπορεί να γίνει μελέτη με 30.000 ευρώ όταν τόσα χρειάζονται για τη μελέτη για ένα σπίτι. Αναρωτήθηκε δε γιατί δεν εισπράχτηκαν τα ενοίκια του κάμπινγκ και γιατί ανανέωσε ο κ. Δημητρίου τη σύμβαση το 2006. ( Ο κ. Παπαγεωργίου δεν γνωρίζει ότι η αρχική σύμβαση για το κάμπινγκ από τον κ. Βουνίσιο είναι για 25 χρόνια. Άρα δεν έγινε καμία ανανέωση. Όσον αφορά τα ενοίκια που δεν εισπράχτηκαν του διαφεύγει ότι στη σύμβαση που έκανε ο Βουνίσιος δεν προβλέπεται προσφυγή στα δικαστήρια αλλά μόνο προσφυγή στη διαιτησία. Και όπως αναρωτήθηκε ο κ. Δημητρίου. Συνέχισε τη διαδικασία της διαιτησίας η παράταξη του κ. Αβραμίδη;)
Μιχαλόπουλος: Του θυμίζει την Αιγαίον πρώτα ζητά τα λεφτά και μετά κάνει τα έργα ενώ παρατήρησε ότι άφησε τα έργα για το τέλος για τις εκλογές χωρίς να ξέρει ότι έρχεται ο Καλλικράτης.
Στην δευτερολογία του ο κ. Οφείδης σημείωσε ότι δεν απαντήθηκε πόσα συνολικά εισρεύσανε από τα οικόπεδα μιας και από τα αναφερόμενα στα έσοδα του προϋπολογισμού δεν φαίνεται από πού πληρώθηκε ο ΦΕΙΔΙΑΣ ο Νικάκης κλπ.
Όσο αφορά για το ύψος των μελετών και την νομιμότητα ανέφερε παράδειγμα από τον Δήμο Δίου όπου ο δήμαρχος Δίου κ. Παπαχρήστος έχοντας προεκτίμηση μελέτης για έργα αποχέτευσης ύψους 800000 ευρώ από τον κ. Σεϊταρίδη, τις έκανε με 10.000 ανά διαμέρισμα στον κ. Χατζηκων/νου μέσω της Πιερικής Αναπτυξιακής.
Απαντώντας σε αυτό ο κ. Αβραμίδης ανέφερε ότι ο Δήμος Δίου δεν έχει Οφείδη και Αραβίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο και ότι αν έκανε ανάλογες ενέργειες θα ήταν δήθεν κατηγορούμενος για παράνομη πράξη παραδεχόμενος όμως ότι πράγματι θα μπορούσαν οι μελέτες να είναι πολύ πιο φθηνές αλλά γι αυτό δεν ευθύνεται αυτός αλλά άλλοι, φθάνοντας στο σημείο να υπαινίσσεται μάλλον τους Οφείδη και Αραβίδη για το μεγάλο ύψος ανάθεσης των μελετών.
Ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία αφού ο κ. Δημητρίου ψήφισε παρών και οι κ.κ. Κυριαζής και Αηδονίδης έδωσαν θετική ψήφο.
7.Επιλογή χώρου για τον απολογισμό πεπραγμένων οικονομικού έτους 2008 του Δήμου Κορινού.
Αφορά Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής που πρέπει να γίνεται μέχρι τον Ιούνιο του επόμενου έτους και θα γίνει την Κυριακή 28 /2 /10 και ώρα 10:30 στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Κορινού.
8.Ψήφιση πιστώσεων.
Αφορά την εκδήλωση της Καθαρής Δευτέρας και το κρασί και η μικροφωνική για την εκδήλωση της Κυριακής από τον Σύλλογο Παλαιογρατσανιτών.
Λαγάνες 2.750 ευρώ , Χαλβάς - ελιές 1.500, Τουρσί 150, Ταραμάς 800, Κρασί - εμφιαλωμένο νερό 3.200,
πλαστικά πιάτα πιρούνια κλπ 1.700, Χαρταετοί 800,
είδη μαγειρικής 1. 600, Οπωρολαχανικά 500, ήχος φωτισμός 1.800, φωτογραφίες 300, Μπλουζάκια – καπέλα 1.000 και για διαφημιστικά σποτ, 1.200 Σύνολο 17.300 ευρώ
Ο κ. Δημητρίου εκτίμησε ότι τα χρήματα είναι πολλά
Όπως και ο κ. Οφείδης ο οποίος μίλησε για υπέρογκο το ποσό και τάχτηκε υπέρ της εκδήλωσης αλλά με λιγότερο χρήματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου