Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Απόκριες στον Κορινό

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και πολύ κόσμο γιορτάστηκε η Καθαρά Δευτέρα στο Δήμο Κορινού
Με δωρεάν προσφορά παραδοσιακής φασολάδας, σαρακοστιανών εδεσμάτων και άφθονου κρασιού γιορτάστηκε η Καθαρά Δευτέρα στο Δήμο Κορινού. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ καλή αν λάβουμε υπόψη μας και το κρύο που ήταν αρκετό. Επισκέπτες απ΄ όλη την Πιερία αλλά και όμορους νομούς κατέκλυσαν την παραλία του Κορινού συμμετέχοντας σ΄ ένα παραδοσιακό γλέντι με δημοτική, λαϊκή και ποντιακή ορχήστρα.
Το έθιμο του πετάγματος του χαρταετού αναβίωσε και φέτος στην παραλία του Κορινού. Ο χαρταετός που πέταξε πιο ψηλά απ΄ όλους, ήταν αυτός της μικρής Ευγενίας Ταγκαλίδου, η οποία και παρέλαβε από το Δήμαρχο Νίκο Αβραμίδη ως έπαθλο, ένα ποδήλατο.
Ακυρώθηκε το κάψιμο του καρνάβαλου από τον Σύλλογο των Παλαιογρατσανιτών που γίνεται κάθε χρόνο στη πλατεία Δημαρχείου λόγω της βροχής το βράδυ της Κυριακής. 90 κιλά λουκάνικα που έμειναν αδιάθετα τα προσφέρανε δωρεάν στο σε κοινωνικές δομές του Νομού μας.
Τον καρνάβαλο όμως κάψαμε στη φωτιά που ανάψαμε όπως κάθε χρόνο το βράδυ του Σαββάτου βοηθούντος και του καιρού στη γειτονιά μας.
Με πολύ κέφι, πρωτότυπα μασκαρέματα με ρεφενέ κρασί λουκάνικα και κρεατικά χορέψαμε και πηδήσαμε πάνω από τη φωτιά σε ένα αποκριάτικο ξεφάντωμα. Ο καρνάβαλος συμβόλιζε εφέτος το Δ.Ν.Τ. και το σύνθημα μας ήταν “δεν πεθαίνουμε κουφάλα νεκροθάφτη”.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου