Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Πάνω από τις αγορές είναι οι άνθρωποι


Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους
Με τα συνθήματα αυτά πήραν μέρος οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα στην απεργία της Τετάρτης και στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα όπως και εδώ στην Κατερίνη.
Την μηδενική ενίσχυση στους αγρότες, ακολουθεί η μείωση του εισοδήματος των Δημοσίων Υπαλλήλων, και η άρση της μονιμότητας σύμφωνα με τις δηλώσεις του Πάγκαλου, η ασφυκτική πίεση για μηδενικές αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα, για ελεύθερες απολύσεις, για ελαστικές σχέσεις εργασίας, για κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων, η μείωση του αφορολόγητου στους εργαζόμενους, η αύξηση του φόρου στα καύσιμα.
Παράλληλα έχουμε αύξηση των ορίων ηλικίας, δραματική μείωση των συντάξεων, κίνδυνος για το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων και ουσιαστικά κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης.
Και συνεχίζουν ακάθεκτοι έχοντας στη φαρέτρα τους στον πόλεμο κατά των εργαζομένων και των επαγγελματιών, επειδή είναι αχόρταγες ακολουθούν και τα επόμενα μέτρα. Κατάργηση Δώρων Εορτών και Επιδόματος Αδείας, παραπέρα μείωση των συντάξεων, την παραπέρα μείωση του αφορολόγητου, την αύξηση του ΦΠΑ την παραπέρα αύξηση του φόρου στα καύσιμα που θα επιφέρει νέες αλυσιδωτές αυξήσεις στα καταναλωτικά αγαθά και τις υπηρεσίες.
Και επειδή ούτε με αυτά τα μέτρα θα λυθεί το πρόβλημα θα ακολουθήσει το τρίτο το τέταρτο πακέτο σε ένα βαρέλι δίχως πάτο.
Μέτρα που επιβαρύνουν αυτούς που δεν έφταιξαν για την κρίση αυτούς που δεν πλούτισαν πριν την κρίση, αυτούς που δεν τους περισσεύουν.
Από την άλλη αυτά τα μέτρα είναι αναποτελεσματικά. Μειώνοντας το εισόδημα, θα μειώσουν τη ζήτηση και την κατανάλωση θα βαθύνουν ακόμα παραπέρα την ύφεση θα εκτινάξουν στα ύψη την ανεργία θα αυξήσουν ακόμα παραπέρα το έλλειμμα αφού θα μειωθούν τα φορολογικά έσοδα βάζοντας την οικονομία και την κοινωνία σε ένα φαύλο κύκλο.
Οι εργαζόμενοι με τις τωρινές κινητοποιήσεις τους και με αυτές που θα ακολουθήσουν, αμφισβητούν ευθέως τις κυβερνητικές επιλογές και τις επιταγές της Ε.Ε. διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον γι αυτούς και τα παιδιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου