Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 24 /2/ 2010






Εμείς οι απεργοί που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010 στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ εγκρίνουμε το παρακάτω ψήφισμα:
Aπορρίπτουμε κατηγορηματικά τα μέτρα, τις προτάσεις, και τις ιδέες που επιχειρούν να μεταθέσουν το κόστος της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και των πολιτών.
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ, είναι οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ είναι οι ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ είναι οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ και οι ΑΝΑΓΚΕΣ τους.
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά της εργοδοσίας, που αρνείται να υπογράψει τη νέα ΕΓΣΣΕ με ικανοποιητικές αυξήσεις.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Να απαγορευθούν οι μαζικές απολύσεις, διαθεσιμότητες, υποχρεωτικές άδειες των εργαζομένων με πρόσχημα την διεθνή κρίση.
Ουσιαστικές και όχι μηδενικές και αρνητικές αυξήσεις στο δημόσιο.
Όχι στην μείωση των επιδομάτων
Καμία αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών.
Υπογραφή ικανοποιητικής Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.με ουσιαστικές αυξήσεις
Να παταχθεί η ακρίβεια η νοθεία και η αισχροκέρδεια στην αγορά. Μείωση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ και του ΦΠΑ στα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης.
Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 80% του βασικού μισθού του ανειδίκευτου Εργάτη και διπλασιασμό του χρόνου χορήγησής του.
Εξίσωση και αύξηση της αποζημίωσης των εργατών, με αυτήν των υπαλλήλων.
Αύξηση των Δημοσίων Επενδύσεων.
Αύξηση του προγράμματος της Εργατικής Κατοικίας και του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, για να αυξηθεί η απασχόληση και οι θέσεις εργασίας.
Ενίσχυση και ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών (ΣΕΠΕ) για την πάταξη της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, των επισφαλών μορφών απασχόλησης και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
Αυστηρή εφαρμογή των ΣΣΕ και της Εργατικής Νομοθεσίας
Διπλασιασµό των κονδυλίων για την Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Πρόνοια, ουσιαστική ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. Κάλυψη όλων των κενών θέσεων στην Παιδεία, Υγεία, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και των κοινωνικών δικαιωµάτων µας.
Να προωθηθεί δίκαιη διανομή και αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου,
Σταθερό δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα σύμφωνο με τις προτάσεις της ΓΣΕΕ για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την διεύρυνση της φορολογικής βάσης με φορολόγηση των εχόντων και κατεχόντων.
Ουσιαστική εφαρμογή του πόθεν έσχες. Ουσιαστικός έλεγχος του «πόθεν» και του «έσχες» του πολιτικού προσωπικού και των στελεχών της δημόσιας διοίκησης.
Έκπτωση από το φόρο όλων των οικογενειακών δαπανών. Ανατροπή της σχέσης άμεσων – έμμεσων φόρων.
Ουσιαστικά μέτρα για την στήριξη των αποθεματικών των ταμείων. Μείωση επιτοκίων στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, προστασία δανειοληπτών και καταναλωτών.
Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων
Καμία χειροτέρευση στα βαρέα και ανθυγιεινά Επαγγέλματα(ΒΑΕ). Ενιαία Λίστα ΒΑΕ. Επέκταση των ΒΑΕ στο Δημόσιο τομέα. Ισχυρό δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
Τακτοποίηση των συμβασιούχων.
Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, με 7ωρο, 5νθήμερο, 35ωρο χωρίς μείωση αποδοχών. Άμεσα μέτρα προστασίας και ενίσχυσης για τους άνεργους νέους.
Όχι στα ΣΔΙΤ. ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις και στο ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και των Δημόσιων επιχειρήσεων.
Κατάργηση του συμφώνου σταθερότητας,
Υπαγωγή των άνεργων της ΚΟΡΤΑΓΚ και της ΤΙΝ-ΦΙΛ στη ρύθμιση της Νάουσας και της Πρέβεζας. Επανάληψη των προγραμμάτων ολοκληρωμένης παρέμβασης για τους απολυμένους της ΚΟΡΤΑΓΚ, και προγράμματα ολοκληρωμένης παρέμβασης για όλους τους άνεργους της Πιερίας.
Μέτρα ουσιαστικά για την ασφάλεια και την Υγιεινή στους χώρους δουλειάς και τήρηση του βιβλίου οικοδομής. Περισσότερους, συχνότερους και αυστηρότερους ελέγχους από την Επιθεώρηση Εργασίας (ΣΕΠΕ), το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΔ, την Αστυνομία για την τήρηση της εργατικής και ασφαλιστικής Νομοθεσίας(ρεπό, πενθήμερο, εργασία τις Κυριακές και αργίες, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, άδειες, ωράρια εργασίας κλπ).
Υπολογισμός της επιδοτούμενης ανεργίας των εποχιακά εργαζόμενων ως συντάξιμης για την συμπλήρωση των 4.500 ενσήμων.
Ένταξη του Νομού Πιερίας μέσα από νέο αναπτυξιακό Νόμο στην πρώτη κατηγορία από άποψη πλεονεκτημάτων, κινήτρων και επιδοτήσεων ώστε να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό και φιλικό επενδυτικό περιβάλλον.
Σύνδεση επενδυτικών προτάσεων με τη δημιουργία των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργεί η επένδυση.
Άμεσα αποκατάσταση του προβλήματος στα ΤΕΜΠΗ
Να δοθούν αποζημιώσεις για τις τεράστιες ζημιές που υπέστη ο Νομός μας. Χορήγηση ειδικού επιδόματος στους άνεργους και υποαπασχολούμενους εξ αιτίας του προβλήματος των ΤΕΜΠΩΝ.
Να δοθεί έκτακτο μηνιαίο βοήθημα που να αναπληροί το χαμένο εισόδημα μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα στα ΤΕΜΠΗ και ξαναπροσληφθούν στις επιχειρήσεις που εργαζόντουσαν ή να επανέλθουν στην πλήρη και συνεχή απασχόληση.
Να καταργηθούν οριστικά τα διόδια Αιγινίου. Μείωση της τιμής των διοδίων στα επίπεδα που ήταν πριν δοθεί η εκμετάλλευσή τους στην εταιρία ΑΙΓΑΙΟ
Ανέγερση Εργατικών κατοικιών στην Κατερίνη και στο Λιτόχωρο.
Άτοκα δάνεια αγοράς και ανέγερσης. Επιδότηση Ενοικίου με λιγότερα ένσημα. Για τους νιόπαντρους εργαζόμενους την πρώτη 5ετία από το γάμο λιγότερα ένσημα για την επιδότηση και για τα δάνεια. Επίσης να ανέβει το όριο εισοδήματος για την επιδότηση ενοικίου. Οι διαζευγμένοι με παιδιά να έχουν την ίδια μεταχείριση από πλευράς ενσήμων με τους τους/τις χήρους-ες.
ΟΑΕΔ, ΙΚΑ, ΣΕΠΕ: προσλήψεις και στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό, μηχανογράφηση και ON LINE σύνδεση μεταξύ τους και με την εφορία.
Να δημοπρατηθεί το συντομότερο και να ξεκινήσουν οι εργασίες προσθήκης ορόφου και ανακαίνισης του κτιρίου που στεγάζεται το Εργατικό μας Κέντρο.
Αύξηση του πλαφόν στο εισόδημα για την χορήγηση του ΕΚΑΣ
Αξιοποίηση των Λιμανιών μας
Εμπορευματικό Λιμάνι στο Κίτρος. Επιβατικό Λιμάνι στην Κατερίνη, στο Λιτόχωρο στον Πλαταμώνα - Ν. Πόρους. Μαρίνα στην Κατερίνη.
Λειτουργία βιοτεχνικών Πάρκων. Έργα υποδομής που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην Τουριστική Ανάπτυξη του Νομού.
Ίδρυση σχολών ΑΕΙ και Τ.Ε.Ι στο Νομό μας.
Στάθμευση όλων των αμαξοστοιχιών του ΟΣΕ ( και των EXPRESS) στο σταθμό Κατερίνης
Να μπει πλαφόν στον αριθμό των ξένων μαθητών που εργάζονται στα Ξενοδοχεία. Να παραμείνει το περιφερειακό γραφείο ΤΑΞΥ στην Πιερία
Προμήθεια απαραίτητου σύγχρονου εξοπλισμού από τα πολυϊατρεία ΙΚΑ Κατερίνης και άμεση πρόσληψη ιατρών(ακτινοκλόγου, δερματολόγου κλπ) που είναι απαραίτητοι για κάλυψη των κενών που υπάρχουν. Πρόσληψη οδοντίατρου στο Αιγίνιο
Δηλώνουμε αποφασισμένοι:
Να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να περιφρουρήσουμε και να διευρύνουμε τα οικονομικά εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
Εξουσιοδοτούμε τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου να στείλει το ψήφισμα αυτό στα Μ. Μ. Ε. και σε κάθε αρμόδιο.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΕΩΡ. ΚΟΥΤΣΙΒΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου