Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

«Ποιος Τρισέ και ποιος Αλμούνια, φωτιά πήραν τα πιρούνια»

Κορινός: Το μικρό χωριό της Γαλατίας που αντιστέκεται
δια χειρός Αντωνίου Μάντζιου - οικονομολόγου
Ποιος Τρισέ και ποιος Αλμούνια , ποια Ευρωπαϊκή Τράπεζα, ποιο Δ.Ν.Τ. ποιος Παπακωνσταντίνου, ποια λιτότητα, ποια οικονομική κρίση, ποια χρεοκοπία;
Μέσα στη μαύρη μαυρίλα και την τρομοκρατία περί χρεοκοπίας της Ελλάδας ο Κορινός είναι εδώ, ο Κορινός αντιστέκεται, σαν άλλοι Γαλάτες απέναντι στη νέα Ρωμαϊκή παγκοσμιοποίηση. Ένα κλίμα αισιοδοξίας κατέλαβε όλους τους παρευρισκομένους στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Κορινού. Εκεί, όπου ομόφωνα ή σχεδόν ομόφωνα έλαμψε το Ελληνικό κουράγιο και η Ελληνική λεβεντιά. Εκεί που με ρίγη εθνικής υπερηφάνειας είπαν όλοι όχι στη μιζέρια, όχι στη φτώχεια, όχι στα μαύρα μαντάτα της τηλεόρασης, όχι στη λιτότητα και τις περικοπές. Με ρίγη συγκίνησης αποφάσισαν να διαθέσουν 17.500 ευρώ για τη γιορτή της Καθαρής Δευτέρας στη παραλία του Κορινού. Όχι μόνο για λαγάνες, ταραμά, φασολάδα και κρασί. Είπαν το μεγάλο ναι για διαφημιστική καμπάνια 1.200 ευρώ, για αγορά χαρταετών 700 ευρώ, για φωτογραφίες ( με τον δήμαρχο πάντα πρώτο πλάνο ελπίζω) 300 ευρώ, για μπλουζάκια ( Απόκριες 2010 – ψηφίστε με ; ) 1.000 ευρώ.
Σάμπως αυτοί θα τα πληρώσουν; Να ναι καλά οι δημότες και τα δάνεια.
Και μη νομίσετε ότι σταμάτησαν εδώ. Αναγνωρίζοντας ότι σε συνθήκες οικονομικής κρίσης το χρήμα πρέπει να ρέει από τον Δημόσιο Κορβανά αποφάσισαν να ενισχύσουν τους Πολιτιστικούς Συλλόγους με 17.000 ευρώ ( ένας Σύλλογος σε κάθε Χωριό πέντε Σύλλογοι, ζωή νάχουν, στον Κορινό) και 14.000 για τους Αθλητικούς Συλλόγους, 1.000 στο Σύλλογο Περιστεράδων). Θα πείτε ότι και πέρυσι τους έταξε χρήματα και πρόπερσι και βάλε και ακόμα τους έχει στο περίμενε αλλά ας όψετε το ανάλγητο Παρακαταθηκών και Δανείων που δεν ενέκρινε το δάνειο για την πληρωμή των Συλλόγων θεωρώντας, κακώς – κάκιστα, ότι είναι ποιο ηθικό να μην έχουμε λεφτά για τους Συλλόγους σήμερα από το να τα πάρουμε από τα παιδιά μας αύριο.
Και όλο αυτό το χρήμα από το υστέρημα τους αφού πρόσφατα επί τέλους κατάφεραν να πάρουν δάνειο 250.000 ευρώ και συζήτησαν να πάρουν και άλλα 1.100.000 ( γιατί και οι Τράπεζες έχουν ψυχή).
Και για να μην τους κατηγορήσουμε αδίκως για σπατάλη να πούμε ότι έκαναν φοβερές θυσίες και οικονομίες στο Δήμο μας. Και έτσι κατάφεραν να έχουν αδιάθετη ΣΑΤΑ από το 2008 και το 2009 και 1.100.000 ευρώ παρακαλώ αχρησιμοποίητο από το ΘΗΣΕΑ. Έκαναν πέτρα την καρδιά τους και ψήφισαν μόνο 2.000 ευρώ συνολικά για την βοήθεια των απόρων τα Χριστούγεννα και μετά πήγαν ξαλαφρωμένοι έχοντας κάνει το καθήκον τους να υποδεχθούν τη Γέννηση του Θεανθρώπου στην εκκλησία, και όλα αυτά, για νάχουν λεφτά για την Καθαρή Δευτέρα όπου και θάχουν την ευκαιρία να ξαναταϊσουν και τους απόρους και γιατί όχι να τους φωτογραφήσουν με δωρεάν μπλουζάκια στην παραλία μας.
Έτσι μαγεμένοι από το σύνθημα της Ανυπακοής της Παπαρήγα, κόντρα στο ρεύμα, βλέπουν ότι μόνο με την ενίσχυση του τοπικού εμπορίου θα έρθει η ανάπτυξη, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, θα αυξηθούν οι επισκέπτες στον Κορινό, θα αυξηθούν τα έσοδα των καταστημάτων στην παραλία του Κορινού, θα αυξηθούν τα έσοδα του Δήμου, θα ξαναγυρίσουν τα χρήματα πίσω στο Δήμο μας, θα, θα, θα, θα, θα, θα.
Ψηφίστε μας.
Κορινός 2 / 2 /10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου