Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Ανοίγει τα φτερά του ο Κ. Αγιάννης για τη θερμή αγκαλιά της Κατερίνης.




Περικυκλωμένος από τα ρέματα, το ένα μεταφέρει τα λύματα του ΧΥΤΑ και το άλλο τα λυάμτα από και πέριξ της Ν. Τραπεζούντας, ο Κ. Αγιάννης βρίσκεται στο φίνις για την προσάρτησή του στην Κατερίνη. Σε μια προσπάθεια να προλάβει τυχόν δυσμενείς εξελίξεις μέσω του σχεδίου Καλλικράτης ( υπαγωγή όλου του Δήμου Κορινού στην Β. Πιερία ) συγκέντρωσε ταχύτατα 350 υπογραφές σε σύνολο 850 εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους του Κ. Αγιάννη. Τις υπογραφές τις έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορινού της 1ης /2/2010 και το έθεσε ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης ζητώντας να οριστεί διεξαγωγή Δημοψηφίσματος την πρώτη ή την δεύτερη Κυριακή του Μάρτη, να εγκριθεί κονδύλιο 10.000 ευρώ για τις ανάγκες του δημοψηφίσματος και σε άλλο άμεσο δημοτικό συμβούλιο να οριστεί και η ειδική επιτροπή διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.
Θυμίζουμε ότι από το 2008 υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου για την προσάρτησή του στην Κατερίνη, υπάρχει αποδοχή του αιτήματος από τον Δήμο Κατερίνης και απομένει η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της προσάρτησης.
Στη συζήτηση ήταν έκδηλη η προσπάθεια των εισηγητών δημοτικών συμβουλών από τον Κ. Αγιάννη να προλάβουν την ανακοίνωση των ορίων των υπό δημιουργία νέων Δήμων σύμφωνα με το σχέδιο Καλλικράτης. Από την άλλη δεν υπήρχε καμία αντίδραση εκ μέρους του δημάρχου, του κ. Δημητρίου και των άλλων δημοτικών συμβούλων παρότι είχαν συμφωνήσει με το σχέδιο Καλλικράτης στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ. Η μόνης τους διαφοροποίηση αφορούσε να τηρηθεί κατά γράμμα ο Κώδικας ώστε να μην υπάρχουν τυπικά λάθη που θα αποτρέψουν την απόσχιση του Κ. Αγιάννη από τον Κορινό και γι αυτό αναβλήθηκε η συζήτηση για την Παρασκευή 5 / 2 .
Η παραπάνω τους στάση προκάλεσε εύλογες απορίες αφού πρόσφατα ο κ. Αβραμίδης δήλωσε δημόσια την δυσφορία του για την αποδοχή της αίτησης του Κ. Αγιάννη από τον Δήμο Κατερίνης αλλά και γιατί επιδιώκει την υπαγωγή του Κορινού στην Β. Πιερία. Εκτός αν θεωρούν ότι δεν θα επιτραπεί εν όψει του Καλλικράτη διάσπαση των Καποδιστριακών Δήμων ή αρκούνται να πάει ο Κορινός στην Β. Πιερία έστω και κουτσουρεμένος.
Δυστυχώς δεν έγινε καμία επί της ουσία συζήτηση και παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορινού για τις συνέπειες στον Δήμο Κορινού από την τυχόν απόσχιση του Κ. Αγιάννη ( σεβόμενοι απόλυτα τις διαθέσεις των πολιτών ) αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι σε σχέση με τον Καλλικράτη δεδομένου ότι εκτός από την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Κορινού που επιζητεί συνένωση με την Κατερίνη και όχι με τον Δήμο της Β. Πιερίας, και το Τ.Σ. της Σεβαστής πήρε μια κατ αρχή απόφαση για τη συνένωση της Σεβαστής με την Κατερίνη ενώ ανάλογες είναι και οι διαθέσεις και στα άλλα δύο Δημοτικά Διαμερίσματα του Κούκου και της Ν. Τραπεζούντας.
Πάντως αυτή η προσπάθεια επιτάχυνσης των διαδικασιών συνένωσης του Κ. Αγιάννη με την Κατερίνη νομίζουμε ότι είναι κρίσιμη στο βαθμό που δημιουργεί τετελεσμένα σε βάρος του σχεδίου τ Καλλικράτης αλλά και ένα προηγούμενο και σε άλλους Δήμους που επιδιώκουν αλλαγές των ορίων τους εν όψει του σχεδίου Καλλικράτη.
Ίδωμεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου