Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Με αόριστες υποσχέσεις επέστρεψε η Πιερική Αντιπροσωπεία από την συνάντησή της με τον κ. Ρέππα.



Και όπως πάντα ικανοποιημένοι οι κυβερνητικοί, δυσαρεστημένοι οι αντικυβερνητικοί
Χωρίς χειροπιαστά αποτελέσματα από τη συνάντηση που είχαν στη Αθήνα με τον υπουργό Υποδομών Δημήτρη Ρέππα η ς Πιερική αντιπροσωπεία. Ο υπουργός επανέλαβε την εκτίμησή του ότι είναι «εφικτό» να παραδοθεί ο δρόμος των Τεμπών στην κυκλοφορία πριν το Πάσχα κι ότι στόχος είναι η επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης παραχώρησης, μόνο που τα περιθώρια παρά είναι στενά.
Τρεις ώρες διήρκεσε η συνάντηση που είχε με τον υπουργό η Πιερική αντιπροσωπεία, που αποτελούνταν από τέσσερις βουλευτές, έναν αντινομάρχη, τέσσερις δημάρχους, τον πρόεδρο του Επιμελητήριου Πιερίας, ένα μέλος της Επιτροπής για τον άνοιγμα των Τεμπών και δυο μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων.Τα αιτούμενα από τους Πιεριείς ήταν: να ανοίξουν τα Τέμπη, να μην ανοίξει ο νέος σταθμός διοδίων Αιγινίου, να χρηματοδοτηθούν κόμβοι και παράλληλοι δρόμοι στην εθνική οδό, η περιφερειακή οδός Κατερίνης και η 13η εθνική οδός.
Από ότι φαίνεται αν και οι απόψεις είναι αντικρουόμενες μεταξύ των μελών της επιτροπής ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι κάνει ότι μπορεί κι ότι πιέζει την εταιρεία για όσο το δυνατόν γρηγορότερη ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης στα Τέμπη. Φαίνεται πως αν δεν πάει κάτι στραβά, ο δρόμος θα ανοίξει μέχρι το Πάσχα».
Ότι η σύμβαση παραχώρησης δεν καταργείται, διότι θα κοστίσει πολλά δις ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο, αλλά υπάρχουν ίσως τα περιθώρια να βελτιωθεί σε επιμέρους ζητήματα.
Ότι καταργούνται τα διόδια των Μαλγάρων, ενώ τους διαβεβαίωσε, είναι για το ότι θα λειτουργήσουν τα διόδια του Αιγινίου!
Κατά τη γνώμη των κυβερνητικών βουλευτών ο υπουργός έχει ιεραρχήσει ως άμεσης προτεραιότητας τα βασικά οδικά έργα που λείπουν από την Πιερία. Δηλαδή, την 13η Εθνική οδό Κατερίνης-Ελασσόνας, την Περιφερειακή οδό της πόλης Κατερίνης, την Παραλιακή οδό, και τους κόμβους Πύδνας και Κίτρους. Ο κ. Ρέππας δεσμεύτηκε πως θα αναζητηθούν πόροι για την χρηματοδότηση αυτών των βασικών έργων υποδομής για την Πιερία.
Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές της Πιερίας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ο Πρόεδρος της επιτροπής αγώνα για το άνοιγμα των Τεμπών κ. Μπούρος ο αντινομάρχης Πιερίας Ν. Μπουρονίκος, ο δήμαρχος Μεθώνης Κ. Αβραμίδης, ο δήμαρχος Κορινού Ν. Αβραμίδης, ο δήμαρχος Λιτοχώρου Αθ. Τσιφοδήμος και από την Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων Αιγινίου ο συντονιστής Π. Αγγελίδης και ο Ηλίας Τσιτλακίδης-.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου