Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Γιατί δεν μειώθηκε το Δάνειο της Δημοτικής Ειχείρησης Ανάπτυξης;

Μεγάλη συζήτηση έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο απούσης της αντιπολίτευσης (εκτός του κ. Αηδονίδη) για το θέμα του δανείου που έλαβε και εκκρεμεί η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης, το ποσό του οποίου εμπεριέχεται στο δάνειο που αποφάσισε να πάρει ο Δήμος Κορινού από το Παρακαταθηκών και Δανείων. Την άρνησή του για την ψήφιση του προϋπολογισμού ( μόνο στο μέρος που αφορά την αύξηση κεφαλαίου της Δημοτικής Επιχείρησης Κορινού και η οποία θα γίνει για να καλυφθεί το ληφθέν δάνειο) εξέφρασε ο κ.Κυριαζής. Σύμφωνα με τη συζήτηση το δάνειο έφθασε τις 110.000 με τους τόκους και αναρωτιόμαστε τα εξής:
Στην αρχή πάρθηκε από τη επιχείρηση δάνειο 50.000 ευρώ με την εκλογή του κ. Αβραμίδη ώστε να μπορέσει να πληρωθεί το ΙΚΑ και να εισπράξει η επιχείρηση 38.000 που είχαν δεσμευτεί στην Περιφέρεια. Άλλο ένα δάνειο 40.000 πάρθηκε για να πληρώσει η ΔΕΑ τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα ΛΙΝΤΕΡ για το αναψυ-κτήριο της Σεβαστής το οποίο είχε ενοικιασθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για 12.000 ευρώ το χρόνο.
Ως εκ τούτου η Δημοτική Επιχείρηση πήρε μεν δάνεια 90.000 ευρώ έβαλε όμως στα ταμεία της 38.000 από την Περιφέρεια που της χρωστούσαν για το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, ενώ έπρεπε να εισπράξει και άλλα 48.000 ευρώ από τα ενοίκια του αναψυκτηρίου.
Με τα χρήματα αυτά έπρεπε να ξοφλήσει σχεδόν το σύνολο του δανείου (86.000 ευρώ) και όχι το δάνειο σήμερα με τους τόκους να φθάνει τις 110.000 και να έχουν εγγυηθεί προσωπικά γι αυτό τα μέλη του Δ.Σ. της Επιχείρηση Δημοτικοί σύμβουλοι και μη.
Εισρεύσανε αυτά τα χρήματα στην επιχείρηση; Και αν ναι τι απογίνανε; και αν όχι γιατί δεν εισρεύσανε; Υπάρχει ενδεχόμενο με τα χρήματα αυτά μέσω της επιχείρησης να καλύφθηκαν άλλες ανάγκες του Δήμου, ανάγκες που για διάφορες αιτίες δεν μπορούσε να καλύψει ο Δήμος;
Και αυτό το λέμε γιατί το Πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι καλύπτεται από κρατικούς πόρους και άλλη εμφανή δραστηριότητα με έξοδα δεν έχει η επιχείρηση.
Από την άλλη όσοι υπογράψανε για το δάνειο μπαίνοντας εγγυητές, διευκόλυναν μεν την επιχείρηση, παραμένουν όμως όμηροι κοντά τρία χρόνια με αβέβαιο μέλον και μερικοί χωρίς δική τους ευθύνη. Από την άλλη η πίεση εξόφλησης αυτού του δανείου εξασφαλίζει τις απαραίτητες ψήφους για τη λήψη του μεγάλου δανείου από το Δήμο.
Μήπως όμως έτσι, μέσω του δανείου της ΔΕΑ, βρίσκονται σε πολιτκή ομηρία στις επιδιώξεις του δημάρχου;-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου