Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΚΟΡΙΝΟΣ: 04-12-2009

ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Σ. ΚΟΡΙΝΟΥ

ΚΟΙΝ.:1) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
2) Μ.Μ.Ε.




κ. Πρόεδρε

Η άκρως αντιθεσμική σας συμπεριφορά κατά την συνεδρίαση της 16ης Νοεμβρίου 2009, όπου καταστρατηγήσατε κάθε έννοια σεβασμού και εφαρμογής του κανονισμού λειτουργίας του Δ.Σ. και όλων των σχετικών διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας που διέπουν την ορθή λειτουργία του θεσμού, κηλιδώνει την εικόνα του Δήμου μας γενικότερα.
Η πρωτοφανής προκλητική συμπεριφορά σας να διακόψετε σκόπιμα και πραξικοπηματικά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μαρτυρά αφενός την φοβικότητα σας απέναντι στην δημοκρατική, θεσμική και συλλογική λειτουργία του Δ.Σ. και αφετέρου φανερώνει την πρόθεση σας για μια λειτουργία του συγκεκριμένου θεσμού υπό ορούς ιδιοκτησιακής αντίληψης.
Με την πράξη σας αυτή μετατρέψατε το Δημοτικό Συμβούλιο σε πεδίο άσκησης μικροπολιτικών τακτικισμών προκειμένου να διοικήσετε ως μειοψηφούσα πλειοψηφία.
Η εμμονή σας να μην συζητηθούν τα συγκεκριμένα θέματα, που περιήλθαν στην ημερήσια διάταξη από εσάς τον ίδιο, προκειμένου να ανακληθεί σχετική απόφαση για την επέκταση του Δημαρχείου και να μεταφερθούν οι σχετικές πιστώσεις για την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Κορινού (αμιαντοσωλήνες), αποκαλύπτει το πόσο αποκομμένοι είστε από την ζώσα κοινωνική πραγματικότητα.
Σας καθιστούμε σαφές πως η επιλογή μας να ζητήσουμε με έγγραφο αίτημα μας την σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου με τα συγκεκριμένα θέματα απλά διερμήνευε την ομόθυμη βούληση της τοπικής κοινωνίας, αναφορικά με το θέμα του αμίαντου στην ύδρευση.
Θεωρούμε πως το γεγονός να αδιαφορήσετε στην προτροπή του Διευθυντή της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης του Ν. Πιερίας κ. Νεντούδη Αναστάσιο να εκδώσετε άμεσα νεοτέρα πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να συμπεριλάβετε εκ’ νέου τα συγκεκριμένα θέματα μαρτυρά το βαθμό υπόληψης και σεβασμού που αισθάνεστε απέναντι στην εποπτεύουσα αρχή, που είναι η Περιφέρεια.
Επειδή η συμπεριφορά σας καθίσταται εξόχως επικίνδυνη καλούμε τον Διευθυντή της Περιφέρειας κ. Νεντούδη να πάψει να ακολουθεί το δρόμο της επιείκειας και της ανοχής και να εφαρμόσει στο ακέραιο την ισχύουσα νομοθεσία. Η οποιαδήποτε τακτική ανοχής διογκώνει επικίνδυνα φαινόμενα αυθαιρεσίας και ασυδοσίας.
Επίσης καλούμε τον Διευθυντή της Περιφέρειας να επισπεύσει την διαδικασία πειθαρχικής δίωξης, ώστε να μην ζήσουμε φαινόμενα λήθης και παραγραφής. Αξιώνουμε να συμπεριφερθεί με υψηλό αίσθημα καθήκοντος και άμεσα αντανακλαστικά προκειμένου να περιέλθει γρήγορα το Δημοτικό μας συμβούλιο σε ομαλή λειτουργία.
Καθιστούμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε οποιαδήποτε αδράνεια επί του θέματος. Ζητούμε απλά εφαρμογή των νόμων.
Τέλος καλούμε τον Πρόεδρο να εκδώσει άμεσα πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου με τα τρία θέματα που παρανόμως δε συζητήθηκαν κατά την προηγούμενη συνεδρίαση. Είναι αδιανόητο να προχωρείτε στην σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα στην ημερήσια διάταξη την ψήφιση του Προϋπολογισμού, όταν εκκρεμούν ακόμα θέματα περί τροποποίησης του προγράμματος Θησέας και του Τεχνικού προγράμματος.
Επιτέλους σεβαστείτε τον θεσμό που εκπροσωπείται τόσο εσείς ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και ο Δήμαρχος που έχει την ευθύνη της ειδικής αυτουργίας, εφόσον σας παρέχει την στήριξη του.
Για όλους τους παραπάνω λόγους αποχωρούμε από την σημερινή συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας και αναμένουμε άμεσες εξελίξεις τόσο από εσάς όσο και από την Περιφέρεια, ώστε να επανέλθει το Δημοτικό Συμβούλιο σε καθεστώς νομιμότητας και ευπρέπειας.


(Παράκληση να αναγνωστεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου)


ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου