Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Θερμαϊκός Κορινού: Κάτι πολύ ωραίο και χρήσιμο γίνεται εδώ


Μια αξιόλογη δουλεία γίνεται και αυτή τη χρονιά στον Θερμαϊκό Κορινού. Ο Θερμαϊκός Κορινού έχει αυτή τη στιγμή 4 ομάδες (προτζιούνορ, τζιούνιορ, προπαιδική και παιδική με συνολικό αριθμό 100 περίπου παιδιών.
Τις ομάδες προπονεί τρεις φορές τη βδομάδα σε ένα φιλικό κλίμα συνεργασίας και με πειθώ ένας αξιόλογος πρώην ποδοσφαιριστής και πολύ καλός προπονητής ο Γιάννης Μπικούδης. Τα παιδιά πέρα από την άσκηση και Γυμναστική κερδίζουν στην φυσική κατάρτιση, στην δεξιοτεχνία στην ομαδικότητα στη συντροφικότητα γύρω από ένα άθλημα που εστιάζεται το ενδιαφέρον όλης της νεολαίας σήμερα. Μόνο που παιδιά της ομάδας συμμετέχουν διαμορφώνουν και δεν είναι απλοί θεατές στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι.
Η Διοίκηση της ομάδας κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες με την βοήθεια χορηγών και φίλων να ανταπεξέλθει στις μεγάλες οικονομικές ανάγκες της ομάδας σε έξοδα που φθάνουν τις 50.000 ευρώ ετησίως. Δυστυχώς εκ μέρους της Πολιτείας δεν υπάρχει η παραμικρή βοήθεια τα δύο τελευταία χρόνια ενώ και από τη μεριά του Δήμου να σημειώσουμε ότι όσον αφορά την χρηματική επιχορήγηση καθυστερεί τα δύο τελευταία χρόνια μιας και τα χρήματα περιλαμβάνονται στο δάνειο το οποίο έχει ζητήσειο Δήμος από το Παρακαταθηκών και Δανείων.
Τα παιδιά πληρώνουν στο Σύλλογο μόνο 15 ευρώ το μήνα και τους παρέχεται όλος ο εξοπλισμός τη στιγμή που αντίστοιχα στην Κατερίνη η συνδρομή είναι διπλάσια ενώ χρεώνεται και ο σάκος άλλα 50 ευρώ.
Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό η νεολαία να αθλείται μέσα από υγιείς συλλόγους όπως ο Θερμαϊκός, ο Δήμος και πρώτα από όλα η Πολιτεία θα πρέπει να επιχορηγούν σε μόνιμη και αντικειμενική βάση τον ερασιτεχνικό αθλητισμό αλλά και οι ίδιοι οι γονείς και οι πολίτες θα πρέπει και να διεκδικούν κονδύλια για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό αλλά και να τον ενισχύουν με τον οβολό τους συμμετέχοντας στις δραστηριότητες τους όπως στο χορό του Σαββάτου 19 του μήνα.
Σε αυτόν το χορό θα γίνει η βράβευση των δύο παιδιών που είναι στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ ΤΟΥ Αστέρη Κατσούλη και του Δημήτρη Κωνσταντινίδη.
Μια καλή σκέψη θα ήταν κάθε καλοκαίρι να γίνεται στο γήπεδο ένα διήμερο αθλητικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων με αγώνες όλων των τμημάτων, ένα ποδοσφαιρικό πανηγύρι, όπου όλοι οι γονείς, φίλοι και οι δημότες θα δουν τα παιδιά της ομάδας να παίζουν με εισιτήριο και λαχειοφόρο υπέρ του Θερμαϊκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου