Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Ομόφωνα ναι στην προσάρτηση του Κ. Αγιάννη στο δήμο Κατερίνης

Ομόφωνα δεκτό έγινε από το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης το αίτημα προσάρτησης του Κ. Αγιάννη στο δήμο Κατερίνης. Το αίτημα του Τοπικού Συμβουλίου του δημοτικού διαμερίσματος του δήμου Κορινού, υποστήριξαν χθες ενώπιον των δημοτικών συμβούλων Κατερίνης δυο δημοτικοί σύμβουλοι Κορινού και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου.
Ο δήμαρχος Κατερίνης, χαρακτήρισε εύλογο το αίτημά τους και υποστήριξε ότι υπάρχουν ουσιαστικοί λόγοι για την προσάρτηση εκτός από τους λόγους της βασικής αρχής της δημοκρατίας που είναι το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των τοπικών κοινωνιών.
Ο δημοτικός σύμβουλος Κορινού Γιάννης Παπαγεωργίου, παρουσιάζοντας τους λόγους, σημείωσε ότι ο Κ. Αγιάννης, προσκολλήθηκε αδίκως από τον Καποδίστρια 1 στο δήμο Κορινού, αφού αποτελούσε κάποτε οικισμό του δήμου Κατερίνης, το αγρόκτημά του όχι μόνο συνορεύει, αλλά και «εμπλέκεται» με αυτό της Κατερίνης, έχει τον ίδιο Ταχυδρομικό Κώδικα ( 60100) και αστική συγκοινωνία με την Κατερίνη και πως πολλοί Κατερινιώτες έχουν την πρώτη κατοικία τους στον Κ. Αγιάννη , ενώ πολλοί κάτοικοι του Κ. Αγιάννη διαμένουν στην Κατερίνη.Ακόμα τόνισε ότι μπορεί να φέρει και «προίκα» στο δήμο Κατερίνης την περιοχή μιας και στα όρια του δήμου Κατερίνης, αλλά στο κτηματολόγιο του δημ. διαμερίσματος Κ. Αγιάννη δραστηριοποιούνται περισσότερες από 200 επιχειρήσεις. Υπέρ της συνένωσης τοποθετήθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μιχαλόπουλος καθώς και ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Κ. Αγιάννη.
Η απόφαση του Δ.Σ. Κατερίνης υπήρξε ομόφωνα αν και σύμβουλοι της αντιπολίτευσης σημείωναν ότι δεν χρειάζεται βιασύνη αφού σύμφωνα με τον Καποδίστρια 2 προβλέπεται η συνένωση των όμορων με την Κατερίνη περιοχών.
Ασυνέπεια λόγων και έργων; Θα μας επιτρέψουν οι κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι του Κ. Αγιάννη Παπαγεωργίου και Κυριαζής να παρατηρήσουμε τα εξής: Από τη μια μεριά στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορινού ψηφίζουν υπέρ της επέκτασης του Δημαρχείου Κορινού ώστε να διεκδικήσουμε δήθεν την έδρα του νέου Δήμου με τον Καποδίστρια 2, σε βάρος του έργου της αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων ύδρευσης του Κορινού και άλλων σημαντικών έργων του Δήμου και από την άλλη υποστηρίζουν την προσάρτηση του Κ. Αγιάννη στην Κατερίνη κάτι που μηδενίζει την όποια μικρή πιθανότητα υπήρχε να γίνει Δήμος Βόρειας Πιερίας ή άλλος Δήμος με έδρα τον Κορινό. Δεν αντιλαμβάνονται ότι με τις αποσκιρτήσεις των Δ. Δ. Κ. Αγιάννη αποδυναμώνουν τον Δήμο Κορινού και ανοίγουν τη διάθεση σε αποσκιρτήσεις και των άλλων Δ. Δ.; Ή διαβλέπουν ότι όλος ο Δήμος Κορινού θα πάει με την Κατερίνη ( την μόνη ρεαλιστική λύση) οπότε οι δύο μας δημοτικοί σύμβουλοι υποστηρίζουν πρωτοπόρα το μεγαλεπήβολο σχέδιο του δημάρχου μας “Δήμος Κατερίνης με πρωτεύουσα τον Κορινό”; Μα αν είναι έτσι τους αξίζει άγαλμα!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου