Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

Πρωτοβουλία Πολιτών
για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης
Προς
- Δήμαρχο Κατερίνης. Χιονίδη
- Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λεμονόπουλο
-Τα μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης

Σε χθεσινή επίσκεψη υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων και συμπολιτών μας στη Π. Χράνηδιαπιστώσαμε για μια ακόμα φορά την διαρροή προς το παρακείμενο ρέμα που είναι και ο αποδέκτης των υγρών αποβλήτων του ΧΥΤΑ μαύρα νερά τα οποία κάλυπταν όλο το ρέμα φθάνοντας και μετά από τη Νέα Τραπεζούντα.
Η πηγή της ρύπανσης είναι ο ΧΥΤΑ στη βάση του οποίου διαρρέει το ρέμα πριν συναντηθεί με αυτό του Τριλόφου το οποίο είχε καθαρά νερά.Παρακαλώ να μας ενημερώστε,αν πληροφορηθήκατε τη διαρροή, την αιτία αυτής, και τι μέτρα πήρατε βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα.
Σε κάθε περίπτωση σημειώνομαι ότι είναι η πολλοστή φορά που διαπιστώσαμε με γυμνό μάτι την διαρροή μεγάλου όγκου στραγγιδίων από το ΧΥΤΑ, όλες αυτές τις φορές απευθυνθήκαμε αρμοδίως στην ΔΕΥΑΚ στον Δήμο και τη Νομαρχία χωρίς δυστυχώς αποτέλεσμα.
Σημειώνουμε ότι σε πρόσφατη ενημερωτική μας επίσκεψη στην ΔΕΥΑΚ ο πρόεδρος της κ. Παπαζιώγας μας διαβεβαίωνε ότι έχει λυθεί πλέον το πρόβλημα των στραγγιδίων ( χωρίς όμως να παραδέχεται καμία διαρροή) και ότι δεν επιβαρύνεται το ρέμα από αυτά.
Αξιοσημείωτο είναι ότι μόλις πρόσφατα η Νομαρχία έβγαλε απόφαση ορίζοντας ως οριστικό αποδέκτη των λυμάτων του ΧΥΤΑ το ρέμα Μπουφόλακας.
Κατόπιν αυτού παρακαλώ όπως το θέμα τεθεί προς συζήτηση πριν την Ημερήσια Διάταξη στη σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο προς ενημέρωσή μας και για την λήψη των απαραίτητων μέτρων.
Ο Αιτών Αντώνης Δ. Μάντζιος
Υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου