Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Όχι στην ιδιωτικοποίηση των δικτύων ύδρευσης προστασία των θέσεων εργασίας στις Δημοτικές μας Επιχειρήσεις

Πρωτοβουλία Πολιτών
για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης


Επίσκεψη στην ΔΕΥΑΚ Κατερίνης έκανε την Τρίτη 19 / 10 αντιπροσωπεία του συνδυασμού Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης αποτελούμενη από τον υποψήφιο δήμαρχο Αντώνη Μάνζιο και τις υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους Σταματία Μπέση Και Εύη Χιωτέλλη, με σκοπό την ενημέρωσή τους από την Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ.
Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας των Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης εκφράστηκε η πλήρη αντίθεσή της για την επιδιωκόμενη από την κυβέρνηση ιδιωτικοποίηση των δικτύων ύδρευσης μέσω εταιρείας Συμμετοχών σε εφαρμογή σχετικών προβλέψεων στο Μνημόνιο.
Η Πρωτοβουλία Πολιτών απαιτεί να μην χαθεί καμιά θέση στις Δημοτικές Επιχειρήσεις, απαιτεί την εξασφάλιση της ορθής λειτουργίας του ΧΥΤΑ ώστε τα στραγγίσματα να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον προτείνοντας γι αυτό την λειτουργία βιολογικού σταθμού στο χώρο αλλά και την σύσταση επιτροπής ελέγχου της λειτουργίας του ΧΥΤΑ με στη συμμετοχή κατοίκων και μελών περιβαλλοντικών οργανώσεων.
Ζήτησε να προχωρήσει ο Δήμος στην διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή με παράλληλη πρόβλεψη για την ανακύκλωση των αδρανών υλικών και των μεγάλων αντικειμένων που δεν δέχεται ο ΧΥΤΑ.
Πρότεινε ακόμα την είσπραξη των οφειλών προς την ΔΕΥΑΚ ζητώντας να μην γίνεται αντικείμενο ρουσφετολογικής πολιτικής ενώ πρέπει να παρθούν μέτρα ελάφρυνσης ή μη πληρωμής από τους συνδημότες μας που λόγω οικονομικής κρίσης αδυνατούν αποδεδειγμένα να πληρώσουν.
Για την οικονομική θέση της ΔΕΥΑΚ υπέβαλλε γραπτή αίτηση για την ενημέρωσή της από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ επιφυλασσόμενη σε συνολική της τοποθέτηση μετά την παραχώρηση των αιτούμενων στοιχείων.
Κατερίνη 20 / 10 / 10

Το Γραφείο Τύπου
ακολουθεί η Αίτηση προς την ΔΕΥΑΚ

Α Ι Τ Η Σ Η
του Προς
υποψηφίου δημάρχου Κατερίνης Οικονομική υπηρεσία
Μάντζιου Αντώνη της ΔΕΥΑΚ Κατερίνης


Παρακαλώ να μας γνωρίσετε εγγράφως τα παρακάτω οικονομικά στοιχεία της ΔΕΥΑΚ για την ενημέρωσή μας εν όψει των εκλογών της 7 / 11 /2010:
1) Τυχόν υπόλοιπο δανείων που έχει συνάψει η ΔΕΥΑΚ , τις δόσεις αυτών καθώς και τον προβλεπόμενο χρόνο εξόφλησης καθώς και την αιτία τον χρόνο σύναψής τους και τον φορέα που τα χορήγησε.
2) Τυχόν οφειλές σε εργολάβους από έργα της ΔΕΥΑΚ τα οποία έχουν αποπερατωθεί καθώς και τα έργα στα οποία οφείλονται ( προϋπολογισμός έργου, είδος έργου, ανάδοχος, χρόνος αποπεράτωσης, φορέας χρηματοδότησης).
3) Οφειλές σε εργολάβους από έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη με τα στοιχεία ( προϋπολογισμός έργου, είδος έργου, ανάδοχος, χρόνος αποπεράτωσης, φορέας χρηματοδότησης, τυχόν υπόλοιπο χρηματοδότησης).
4) Τυχόν διάφορες απαιτήσεις τρίτων ( διάφορες αποζημιώσεις, αγωγές τρίτων επί ατυχημάτων κλπ).
5) Οφειλές τρίτων απέναντι στη ΔΕΥΑΚ από χρήση υπηρεσιών της ( ύδρευση αποχέτευση, συνδέσεις, ΧΥΤΑ κλπ.( συνολικό ποσό, εύρος των οφειλών, περίοδος οφειλής μεγάλων οφειλών.
6) Αριθμός απασχολουμένων στην ΔΕΥΑΚ και κόστος μισθοδοσίας τους αναλυόμενων σε τακτικές αμοιβές, έκτακτες αμοιβές υπερωρίες, Πριμ κλπ) κατά την θητεία αυτής της Δημοτικής Αρχής, καθώς επίσης και αμοιβές του Προεδρείου της ΔΕΥΑΚ καθώς και αμοιβές για επιτροπές, συνεδριάσεις ΔΣ και λοιπά της ΔΕΥΑΚ.
7) Αντίγραφα πορισμάτων ορκωτών λογιστών περιόδων που ελέγχτηκαν κατά τη θητεία αυτής και της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Κατερίνη 19/10/2010 ο αιτών




Μάντζιος Δ. Αντώνης

Υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης
με τον συνδυασμό
Πρωτοβουλία Πολιτών
για την στο Δήμο Κατερίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου