Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΔΙΑΡΡΟΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΓΓΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΣΤΑ ΡΕΜΑΤΑ


Πρωτοβουλία Πολιτών
για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης

Δελτίο Τύπου

Περιοδεία του Αντώνη Μάντζιου σε Χράνη Κ. Αγιάννη και Ν. Τραπεζούντα
ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΔΙΑΡΡΟΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΓΓΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΣΤΑ ΡΕΜΑΤΑ



Περιοδεία στη Ν. Χράνη τον Κ. Αγιάννη και τη Ν. Τραπεζούντα έκανε την Τετάρτη το απόγευμα ο υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης με την Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης Αντώνης Μάντζιος συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.
Στην ομιλία του στη Ν. Χράνη αναφέρθηκε εκτός των άλλων στο πρόβλημα του ΧΥΤΑ και των λυμάτων του, που μολύνουν τα ρέματα, τον υδροφόρο ορίζοντα και τις κοντινές παραλίες.
Κατήγγειλε την Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ για την παροχέτευση των στραγγιδίων στο ρέμα Μπουφόλακας, μια παροχέτευση που γίνεται εν γνώσει τους στο βαθμό που χρησιμοποιούν φάτνωμα του ΧΥΤΑ για τη συγκέντρωση χιλιάδων κυβικών στραγγιδίων τα οποία κατά καιρούς παροχετεύουν στο παρακείμενο ρέμα. Έτσι έγινε την παραμονή της Πρωτομαγιάς και το έκαναν πάλι πρόσφατα.
Κατήγγειλε το γεγονός ότι παρά τις προβλέψεις και τη μελέτη για τον ΧΥΤΑ δεν σκεπάστηκε ο πρώτος ΧΥΤΑ με χώμα και δεν έγινε καμιά προσπάθεια αποκατάστασής του. Πρότεινε να αφαιρεθεί από αυτόν όγκος σκουπιδιών για να μπορεί να γίνει με ασφάλεια η αποκατάστασή του, να μεταφέρονται τα στραγγίδια στον Βιολογικό Κατερίνης προς επεξεργασία και να προχωρήσει άμεσα ο Δήμος στην διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή, στην ολοκληρωμένη ανακύκλωση, στην έναρξη των διαδικασιών για την κατασκευή ΧΥΤΥ σε νέο μέρος και παράλληλα στην εξεύρεση χώρου για τα αδρανή υλικά και την αξιοποίησή τους μέσω της ανακύκλωσης.



Κατά τις συζητήσεις και τους τρεις Οικισμούς ζήτησε από τους πολίτες να αντισταθούν στους εκβιασμούς και τις πιέσεις, να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν αντέχουν αυτά τα οικονομικά μέτρα αλλά και τα νέα μέτρα που ετοιμάζονται για να εφαρμοστούν μετά τις εκλογές, και παράλληλα τους κάλεσε να υπερψηφίσουν τον συνδυασμό της Πρωτοβουλίας Πολιτών για να στείλουν άξιους πολίτες στην Διοίκηση του Δήμου, πολίτες που πάλευαν αλλά και θα συνεχίζουν να παλεύουν από όποια θέση τους βάλουν οι πολίτες με την ψήφο τους.
Στη Ν. Τραπεζούντα το κλιμάκιο της Πρωτοβουλίας Πολιτών μαζί με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Κορινού επισκέφθηκαν το ρέμα Γερακάρη και διαπίστωσαν και πάλι την διαρροή των στραγγιδίων στο ρέμα . Βλ. φωτογραφία.

Την Πέμπτη το πρωί, στην επέτειο του έπους του 1940, ο υποψήφιος δήμαρχος Αντώνης Μάντζιος μαζί με υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Δ. Διαμέρισμα Κορινού.

Κατερίνη 28/10/2010
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου