Έπρεπε να έρθει ο Καλλικράτης να συνενωθεί ο Κορινός με την Κατερίνη, για να πληροφορηθούμε τα πιο απλά πράγματα;
Ενενήντα χιλιάδες ευρώ διέθεσε η ΔΕΥΑ Κορινού για την μεταφορά με βυτίο των λυμάτων της Ν. Τραπεζούντας, του Κούκου, της Σεβαστής και του Κ. Αγιάννη στον Βιολογικό του Κορινού.
Σύμφωνα λοιπόν με παλιά απόφαση του κ. Δημητρίου πρώην δημάρχου Κορινού με την λειτουργία του Βιολογικού στον Κορινό, οι κάτοικοι των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου πλην Κορινού επιβαρύνθηκαν με ετήσιο πάγιο αποχέτευσης 40 ευρώ ανά μετρητή ( αν και δεν είχαν αποχέτευση ) με την υποχρέωση της ΔΕΥΑΚ να τους εκκενώνει δωρεάν τους βόθρους. Το κόστος αυτό της δωρεάν μεταφοράς έφθασε το 2010 τις 90.000 ευρώ και ήδη έχει εξαντληθεί.
Με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των χωριών να πληρώνουν ήδη την μεταφορά των λυμάτων πριν ακόμα τελειώσει το 2010.
Ενενήντα χιλιάδες ευρώ λοιπόν ένα ποσό πολύ μεγάλο σε σχέση με το εισπραττόμενο πάγιο, ένα ποσό που επιβάρυνε την ΔΕΥΑΚ και κατ επέκταση τους κατοίκους του Δ. Δ. Κορινού. Ένα μέτρο που σίγουρα βοηθούσε τα νοικοκυριά των χωριών, σίγουρα προστάτευε το περιβάλλον των χωριών και της θάλασσας, με κόστος όμως που επιβάρυνε μόνο την ΔΕΥΑΚ και τους χρήστες της, δηλαδή τους κατοίκους του Δ. Δ. Κορινού και όχι αυτούς οι οποίοι είχαν τους βόθρους!
Να σημειώσουμε εδώ ότι πλήρωναν το ίδιο πάγιο είτε δεν άδειαζαν καθόλου τους βόθρους είτε τους άδειαζαν κάθε μήνα, είτε είχαν σπίτι είτε επιχείρηση, είτε ήταν δυο έρμοι γέροι ή μια πολυμελής οικογένεια. Ένα πάγιο που μάλλον παρανόμως το εισέπραττε η ΔΕΥΑ Κορινού ( γι αυτό σταμάτησε να το εισπράττει) αφού δεν υπήρχε δίκτυο αποχέτευσης.
Και ακόμα να σημειώσουμε ότι και ο ίδιος ο Βιολογικός με πολύ δυσκολία ( μπορεί και μη αποτελεσματικά ) επεξεργαζόταν αυτό τον όγκο των λυμάτων από τα χωριά.
Περί αυτών όλων τσιμουδιά. Οι δήμαρχοι για να μην χάσουν τους ψήφους τους, οι δημοτικοί σύμβουλοι για να μην τα χαλάσουν με τον δήμαρχο αλλά και για να μην χάσουν και αυτοί τους ψήφους τους, εμείς στην άγνοιά μας, και οι αρμόδιες υπηρεσίες να σιωπούν υπακούοντας στο νόμο της σιωπής και στην υποταγή στην εξουσία.
Να συμφωνήσουμε ότι δεν πρέπει να ρίχνονται τα αστικά λύματα στους δρόμους και τα ρέματα.
Να συμφωνήσουμε ότι θα πρέπει να βοηθήσουμε τα χωριά.
Να συμφωνήσουμε να βοηθήσουμε τους δημότες που δεν έχουν.
Το θέμα όμως είναι:
Ποιος πληρώνει το μάρμαρο; Το πληρώνει εν αγνοία του ή εν γνώσει του;
Να συνεννοηθούμε σαν δημότες ή να αφήνουμε τους δημάρχους, τους αντιδημάρχους και τους συμβούλους να κάνουν παιχνίδια στις πλάτες μας;
Ή να διεκδικήσουμε κονδύλια για ν γίνει αποχέτευση και στα χωριά;
Μήπως με τα χρήματα που διέθετε η ΔΕΥΑ για το άδειασμα των βόθρων με το μορφή δανείου θα μπορούσε σε βάθος χρόνου να γίνει αποχέτευση και στα χωριά;
Μήπως οι Κοινοτικές Επιτροπές πρέπει να συζητήσουν το θέμα και να το βάλλουν πρώτο στις ατζέντες τους αντί να ανησυχούν για το ύψους της αποζημίωσης των Προέδρων τους; Ας το κουβεντιάσουμε λοιπόν.
Οι στήλες του BLOG μας είναι ανοικτές σε όλους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου