Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Αρνήθηκε την διαπαραταξιακή εκπροσώπηση της αντιπολίτευσης στις επιτροπές του Δήμου ο κ. Μηλιώτης.

Στις χθεσινές Δημαιρεσίες του Δήμου Κατερίνης
Από κοντά ο κ. Καραφουλίδης ο οποίος προτίμησε να πάρει την μία θέση που του πρόσφερε ο κ. Μηλιώτης από το να επιμείνει στην δημόσια δέσμευσή του για διαπαραταξιακή σύνθεση των επιτροπών.
Μόνο τον εαυτό του ψήφισε ο συνδυασμός του κ. Σαλπιστή.
Διαπαραταξιακή η ψήφος από την Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης.
Αξιοποιώντας τον νόμο Καλλικράτη σύμφωνα με τον οποίο 6 έδρες (από τρεις σε κάθε επιτροπή ) προτείνονται ( και εκλέγονται) από την αντιπολίτευση με ψηφοφορία μεταξύ των μελών της, ο κ. Μηλιώτης με 10 έδρες στους 16 της αντιπολίτευσης καρπώθηκε τις 5 έδρες παραχωρώντας μία στον κ. Κοκαβίδη του κ. Καραφουλίδη.
Έτσι μία διάταξη που σκοπό είχε να μην επιβάλλει η πλειοψηφία ποιοι θα εκλεγούν από την μειοψηφία, την χρησιμοποίησε ο συνδυασμός του κ. Μηλιώτη με τη συνεργασία του κ. Καραφουλίδη για να αποκλείσει την συμμετοχή των δύο άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Κατερίνης από την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, επιτροπές οι οποίες επεξεργάζονται τις πολιτικές που θα ακολουθήσει ο Δήμος σε κρίσιμα θέματα.
Παίρνοντας το λόγο πριν την συνεδρίαση αναφερθήκαμε στο γεγονός ότι η συνεδρίαση δεν γίνεται σε κατάλληλη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά στην ΕΚΑΒΗ με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής η οποία αδράνησε μήνες τώρα και υπάρχει ο κίνδυνος και οι επόμενες κρίσιμες συνεδριάσεις του Δ.Σ. να μην γίνουν σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλο χώρο.

Υποστηρίξαμε και εμείς την άποψη ότι η Δημοτική Αρχή από την εκλογή της έπρεπε να έρθει σε διαβούλευση με τις παρατάξεις για τις αλλαγές που θα γίνουν λόγω Καλλικράτη και παράλληλα καυτηριάσαμε την απουσία της συμπολίτευσης και πολλών άλλων συμβούλων από το σχετικό σεμινάριο που έγινε στον ίδιο χώρο, ένα σεμινάριο όμως που ήταν και το ίδιο αδύναμο και ελλειπές.


Κατά την διαδικασία των εκλογών καλέσαμε την πλειοψηφία να υποδείξει Πρόεδρο ο οποίος θα μπορεί να εκφράσει το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου αποφεύγοντας τις κακοτοπιές του παρελθόντος και υποστηρίξαμε τις προτάσεις για Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Γραμματέα από τους συνδυασμούς της πλειοψηφίας της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης που ήταν άλλωστε και μοναδικοί υποψήφιοι.
Καταγγείλαμε ως αντιδημοκρατικό το νόμο κατά το μέρος όπου ορίζει ότι οι προβλεπόμενες τρεις θέσεις για την αντιπολίτευση για την Οικονομική Επιτροπή και άλλες τρεις για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, δεν προκύπτουν απευθείας με εκλογή από το Δημοτικό Συμβούλιο. Αντί αυτού προβλέπεται η μειοψηφία να ψηφίσει τους τρεις που προτείνει ως υποψηφίους, και αυτοί και μόνο αυτοί μπορούν να είναι υποψήφιοι για την εκλογή τους από το Δημοτικό Συμβούλιο, με αποτέλεσμα η συνδυασμός του κ. Μηλιώτη ως μείζων μειοψηφία να ελέγχει απόλυτα ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι από την αντιπολίτευση που θα κληθεί να ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τις παραπάνω επιτροπές.
Καλέσαμε τον συνδυασμό του κ. Μηλιώτη να υποστηρίξει την συμμετοχή όλων των παρατάξεων στις επιτροπές, αναγνωρίζοντας παράλληλα το προβάδισμά του ως μείζων αντιπολίτευση και ζητήσαμε την εκπροσώπησή μας μόνο στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Δυστυχώς στη ψηφοφορία που ακολούθησε αν και ο κ. Καραφουλίδης δημόσια υποστήριξε διαπαραταξιακή σύνθεση των επιτροπών, στο πρόσωπο του κ. Κοκαβίδη συμφώνησε με τον κ. Μηλιώτη με αποτέλεσμα να ψηφίσουν από κοινού τους υποψηφίους τους αποκλείοντας τις άλλες δύο παρατάξεις.
Εμείς από τη μεριά μας υποστηρίξαμε και με την ψήφο μας την διαπαραταξιακή συμμετοχή στις επιτροπές ενώ από την πλευρά του κ. Σαλπιστή ψήφισαν μόνο τους εαυτούς τους.
Στη συνέχεια υποβάλλαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση υποψηφιότητάς μας στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής, αν και δεν το προέβλεπε ο νόμος, ώστε να μπορούμε να τον προσβάλλουμε δικαστικά, με κατ΄ αρχή επίμονη άρνηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ακόμα και να καταγράψει την πρόταση μας ως αποβληθείσα, και ας την απέρριπτε μετά σύμφωνα με τα όσα ο νόμος ορίζει.

Σε δηλώσεις μας στην τηλεόραση καταγγείλαμε την στάση της παράταξης του κ. Μηλιώτη που αρνήθηκε την διαπαραταξιακή πρόταση αλλά και του κ. Καραφουλίδη ο οποίος αν και δημόσια τοποθετήθηκε υπέρ της διαπαραταξιακής συμμετοχής στις επιτροπές στη συνέχεια σύρθηκε σε συνεργασία με τον κ. Μηλιώτη για να εξασφαλίσει την εκλογή του κ. Κοκαβίδη, αποδεικνύοντας ότι οι δηλώσεις περί συνεργασίας όλων για το καλό της Κατερίνης είναι κενό γράμμα.

Τέλος η παράταξή μας συμφώνησε στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην ΕΚΑΒΗ με το πέρας της ειδικής συνεδρίασης για να δοθεί η εξουσιοδότηση ανοίγματος δύο λογαριασμών σε Τράπεζες της Κατερίνης από το νέο Δήμο Κατερίνης όπως προβλέπει σχετική επείγουσα εγκύκλιος του Υπουργείου.
Κατερίνης 3 / 1 /2011

Αντώνης Δ. Μάντζιος

Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης
με την Πρωτοβουλία Πολιτών
για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου