Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ

Πρωτοβουλία Πολιτών
για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης

Η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης συμμετέχει στην Πανελλαδική κινητοποίηση κατά των διοδίων.
Καλεί τα μέλη της και τους φίλους της όλο τον λαό της Πιερίας στο άνοιγμα των διοδίων της Λεπτοκαρυάς αύριο Κυριακή στις 3 το μεσημέρι.
Τα κόμματα της Ν.Δ. του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ παραχωρώντας την Εθνική Οδό σε ιδιώτες, παραχώρησαν δημόσιο χώρο υπέρ των κερδών του ιδιωτικού κεφαλαίου και των Τραπεζών και επιβαρύνουν τους πολίτες με πολύ ακριβά διόδια.
Με τα διόδια δεν καλείται ο οδηγός να πληρώσει ως χρήστης τα έξοδα συντήρησης του οδικού δικτύου αλλά καλείται να χρηματοδοτήσει με τα διόδια τους νέους αυτοκινητόδρομους, να ενισχύσει την κερδοφορία του μεγάλου ιδιωτικού κεφαλαίου και των Τραπεζών, ενώ αποτελούν και έναν δυσβάστακτο έμμεσο φόρο για τους πολίτες.
Για την Πιερία που περικυκλώνεται από διόδια καλείται ο πολίτης, χωρίς παράπλευρο δίκτυο, να καταβάλλει υψηλά διόδια για να μετακινηθεί εντός του νομού, και εντός του ιδίου Δήμου, ενώ με τα παράπλευρα διόδια στη Λεπτοκαρυά σήμερα και αύριο σε κάθε είσοδο - έξοδο αποξενώνεται πλήρως από το Εθνικό Δίκτυο που έγινε με δημόσιες δαπάνες και παράλληλα τα διόδια αποτελούν και ισχυρό αντικίνητρο για την τουριστική και όχι μόνο ανάπτυξη του νομού μας.
Καλούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση να μπει μπροστά στον αγώνα για την κατάργηση των διοδίων και πρώτα από όλα καλούμε τους πολίτες του Δήμου Κατερίνης και της Πιερίας να διεκδικήσουν το δικαίωμα για ελεύθερη κυκλοφορία στο Εθνικό Δίκτυο της χώρας, για ένα δίκτυο που θα ενώνει και δεν θα αποκόβει το νομό μας από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Κατερίνη 8/1/2011

Αντώνης Δ. Μάντζιος
Δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης
Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου