Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Απόφαση δικαστηρίου δικαιώνει αγοραστή οικοπέδου

Απόφαση δικαστηρίου δικαιώνει αγοραστή οικοπέδου
στην διένεξή του με την “ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ”


Εκδόθηκε η με αριθμό 501/09 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κατερίνης με την οποία γίνεται δεκτή αγωγή δύο εξ αδιαιρέτου αγοραστές οικοπέδου εκ προσυμφώνου το οποίο είχε υπογραφεί επί Διοικήσεως Βουνίσιου.
Με τη συγκεκριμένη αναγνωρίζεται το προσύμφωνο που είχε συναφθεί, καταδικάζεται η «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ» σε δήλωση βούλησης για την κατάρτιση του οριστικού συμβολαίου πώλησης υπό τον όρο της καταβολής του αντιτίμου του υπολοίπου τιμήματος ύψους 6.016,14 ευρώ, αναγνωρίζεται το δικαίωμα νομής των εναγόντων επί του οικοπέδου και επιβάλλει σε βάρος της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ τα δικαστικά έξοδα ύψους 950 ευρώ.
Η παραπάνω απόφαση εκδικάστηκε στο Πρωτοδικείο ενώ οι υπόλοιπες εκκρεμούν στο Ειρηνοδικείο, αφού σύμφωνα με πληροφοριακό σημείωμα της προϊστάμενου της Β΄ Δ.Ο.Υ. Κατερίνης η αξία των όμορων ακινήτων του οικοπέδου ανέρχεται σε 70 ευρώ το τ.μ. και ως εκ τούτου η αξία του οικοπέδου είναι 31.500 και κατά συνέπεια υπαγόταν στην καθ ύλη αρμοδιότητα του δικαστηρίου. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο φόρος που υπολογίζεται από την Εφορία κατά την τωρινή μεταβίβαση είναι κατά πολύ μικρότερος.
Το δικαστήριο σε μια πρώτη ανάγνωση έκρινε ότι ανεξάρτητα του αν κατά την υπογραφή του προσυμφώνου δεν υπήρχε οικόπεδο ή δεν μπορούσε να πωληθεί οικόπεδο εν τούτοις το προσύμφωνο είναι έγκυρο ο δε πωλητής (ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ) ήταν υποχρεωμένος να άρει το νομικό εμπόδιο. Την υπόθεση εκ μέρους των αγοραστών υποστήριξε η δικηγόρος Θάλεια Στεργιοπούλου.
Σε ραδιοφωνική του παρέμβαση ο δήμαρχος Κορινού κ. Αβραμίδης σημείωσε ότι η απόφαση είναι μεν σεβαστή όμως η «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ» είναι υποχρεωμένη να την προσβάλλει στο Εφετείο με πολλές ελπίδες να την κερδίσει εκεί.
Σε κάθε περίπτωση υπενθύμισε ότι αυτή η δικαστική διένεξη δεν εμποδίζει την συνέχιση των διαδικασιών για τα έργα στον Οικισμό αφού τα οικόπεδα αυτά έχουν ούτως ή άλλως εξαιρεθεί της νέας κλήρωσης. Ανακοίνωσε ότι η δημοπράτηση των μελετών γίνεται στις 18 Νοεμβρίου ενώ η δημοπράτηση των έργων υπολογίζεται για τον Μάρτιο του 2010 και η εγκατάσταση του εργολάβου το Πάσχα του 2010.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου