Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

αλλαγή σελίδας

Βουλευτικές εκλογές 2009

Ισχυρή αυτοδυναμία στο ΠΑΣΟΚ

Καταστροφή για τη Ν. Δ.

Πλήρης αλλαγή του πολιτικού σκηνικού μετά τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών.
Το ΠΑΣΟΚ εξασφάλισε ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή, η Ν.Δ. καταποντίστηκε και μετά την παραίτηση του Καραμανλή μπαίνει σε σκοτεινό τούνελ, η Αριστερά ελαφρά μειωμένη και το ΛΑΟΣ ανεβασμένο χωρίς όμως να εισπράξει τις διαρροές από τη Ν.Δ. μιας και προτιμήθηκε το ΠΑΣΟΚ.
Ήδη οι πρώτες διακηρύξεις της κυβέρνησης δείχνουν την αλλαγή κλίματος. Για κάποιον που δεν παρατηρεί τα πολιτικά πράγματα από τους παραμορφωτικούς φακούς πληρωμένων και καλοταϊσμένων μεγαλοδημοσιογράφων διαπιστώνει σε επίπεδο έστω διακηρύξεων σημαντικές αλλαγές όσον αφορά την άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής, όμως το στοίχημα θα κριθεί στην οικονομική πολιτική.
Με μια οικονομία σε βαθιά κρίση, μέσα σε μια παγκόσμια οικονομική κρίση, με μεγάλο δημόσιο έλλειμμα,υψηλό δανεισμό, υπέρογκες στρατιωτι-κές δαπάνες, άδικο και αναποτελεσματικό φορο-λογικό σύστημα, με θεσμοθετημένη φοροδιαφυγή με τις ΣΔΙΤ να κυριαρχούν,με υψηλή ανεργία υπερχρεωμένα νοικοκυριά και μικρο-επιχειρήσεις με το λαό να ζει κάτω από το όριο φτώχειας.
Στην οικονομία στην οικονομική πολιτική λοιπόν θα κριθούν όλα. Όχι στο που θα βρεθούν τα λεφτά γιατί υπάρχουν και τα δάνεια. Θα κριθεί στο ποιος θα κληθεί να πληρώσει τη κρίση.
Ήδη οι πρώτες κινητοποιήσεις στα λιμάνια και οι διαμαρτυρίες για τα διόδια δείχνουν τις δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου