Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Δεν θέλουμε να πίνουμε νερό από αμιαντοσωλήνες

Συγκέντρωση υπογραφών

Εμείς οι δημότες κάτοικοι του Κορινού που υπογράφουμε παρακάτω, διαμαρτυρόμενοι για την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινού σύμφωνα με την οποία ακυρώνεται η αντικατάσταση μέρους του δικτύου ύδρευσης Κορινού και οι σχετικές πιστώσεις μεταφέρονται για την επέκταση του δημαρχείου Κορινού με σκοπό την διεκδίκηση της έδρας του νέου Δήμου σύμφωνα με το σχέδιο «Καποδίστριας 2».
Όπως είναι γνωστό στο Δ. Δ. Κορινού (εκτός του κεντρικού δρόμου) το δίκτυο είναι πεπαλαιωμένο με αμιαντοσωλήνες με μεγάλους κινδύνους για την υγεία μας γιατί είναι καρκινογόνοι. Σημειώνουμε ότι για την επέκταση του Δημαρχείου διατίθενται πιστώσεις 462.000 ευρώ ενώ άλλα 206.000 ευρώ προβλέπονται για την επέκταση δεξαμενής ύδρευσης στον Κορινό.
Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινού να επανεξετάσει τη στάση του να διαθέσει το ποσό για την επέκταση του Δημαρχείου και της δεξαμενής συνολικού ποσού 670.000 ευρώ για τη αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης έστω στο μισό χωριό και στη συνέχεια να ολοκληρωθεί η αντικατάσταση είτε με την αναζήτηση πιστώσεων είτε ακόμα και με τη ΣΑΤΑ Κορινού. Θυμίζουμε ότι ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.500.000 και με την έκπτωση μπορεί να πέσει και κάτω από το 1.000.000 ευρώ.
Η διάθεση του ποσού για την επέκταση του νέου δημαρχείου αποτελεί σπατάλη ενώ η διεκδίκηση της έδρας είναι ανεδαφική αφού η κυβέρνηση ασπάζεται την θέση του Ινστιτούτου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που προβλέπει υπαγωγή του Δήμου Κορινού στην Κατερίνη καθιστώντας αδύνατη την διεκδίκηση της έδρας από την Κατερίνη.

Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία.

    Για τη συγκέντρωση υπογραφών:

    Χαρά Μέρτζιου, Διυθύντρια Λυκείου
    Βασίλειος Μέρτζιος, Καθηγητής Πανεπιστημίου και Διευθυντής ΙΕΛ/Ερευνητικού Κέντρου "ΑΘΗΝΑ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή