Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ


Μεγάλη Πιερική συγκέντρωση στην αερογέφυρα Αιγινίου
την Τρίτη 15-9-09 στις 4 μμ.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ
ΑΙΓΙΝΙΟ 60300
email:epaiginiou@gmail.com
Τηλ:6944545149


Κάλεσμα για αγώνα
Συνεδρίασε στο Δημαρχείο Αιγινίου στις 10-9-09 με ευρεία σύνθεση και συμμετοχή η επιτροπή αγώνα. Σε κλίμα ενότητας και αποφασιστικότητας έλαβε τις εξής αποφάσεις:
1. Παρουσία με σχετικό πανό στην τελετή εγκαινίων της Εμποροπανήγυρης Αιγινίου
2. Συνέχιση των νομικών ενεργειών σε συνεργασία με τους νομικούς συμβούλους της επιτροπής
3. Παρεμβάσεις εκ μέρους των Δημάρχων προς τους θεσμικούς παράγοντες του Νομού και τα κόμματα με σκοπό το σταμάτημα του έργου τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές.
4. Διοργάνωση μεγάλης Πιερικής συγκέντρωσης στην αερογέφυρα Αιγινίου την Τρίτη 15-9-09 στις 4 μμ. Αμέσως θα γίνει παρέμβαση μεταξύ 4:30 – 5:00μμ. στη Νέα Εθνική Οδό στο ρεύμα Θεσσαλονίκης προς Κατερίνη με ενημέρωση των διερχόμενων οδηγών.
5. Από την Τετάρτη 16-9-09 και κάθε μέρα στις 11πμ. Θα γίνεται συγκέντρωση στην αερογέφυρα Αιγινίου και μετά παρέμβαση στο χώρο του έργου για να σταματήσουν οι εργασίες.
6. Εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

«Η συνέχιση εργασιών των Διοδίων Αιγινίου μας αναγκάζει πλέον να λάβουμε αποφάσεις αγώνα και δράσης. Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς.
Επί δέκα μήνες θέτουμε το ζήτημα των ολέθριων επιπτώσεων που θα έχει για την Πιερία αυτή η εξέλιξη. Εξηγούμε το πώς και γιατί θα πληγούν ανεπανόρθωτα οι τρεις κύριοι άξονες οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού που είναι ο τουρισμός, η οικιστική ανάπτυξη και οι μεταφορές. Εκφράζουμε την άποψη για όλες τις άλλες τραγικές συνέπειες αυτών των Διοδίων που απέχουν μόλις 12 Km από τα υπάρχοντα των Μαλγάρων. Ζητάμε, χωρίς ανταπόκριση, μια ειλικρινή συζήτηση με το ΥΠΕΧΩΔΕ για την απόλυτη ιδιαιτερότητα αυτού του έργου για να ακούσει και να απαντήσει στα επιχειρήματά μας.
Δυστυχώς όμως η πρότασή μας για τροποποίηση της σύμβασης ΥΠΕΧΩΔΕ – Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου με την απάλειψη – κατάργηση των διοδίων αυτών δεν εισακούεται και η Πιερία πρέπει να απαντήσει. Είναι πλέον η ώρα του αγώνα του Νομού για να υπερασπίσει το μέλλον του.
Καλούμε τους πολίτες λοιπόν σε δυναμική Παμπιερική κινητοποίηση. Την Τρίτη 15-9-09 στις 4:00 μμ. θα γίνει συγκέντρωση στην αερογέφυρα Αιγινίου και παρέμβαση στη Νέα Εθνική Οδό με ενημέρωση των διερχομένων. Επίσης από την Τετάρτη 16-9-09 και μετά, καθημερινά μετά από συγκέντρωση στις 11:00 πμ. Στον ίδιο χώρο θα παρεμβαίνουμε στο χώρο του έργου και θα ζητούμε το σταμάτημα των εργασιών
Η Πιερία θα νικήσει, τα Διόδια δεν θα γίνουν»

Αιγίνιο 10 – 09 – 2009
Η Επιτροπή Αγώνα
Αβραμίδης Κων/νος Δήμαρχος Μεθώνης
Αβραμίδης Νικόλαος Δήμαρχος Κορινού
Βασιλειάδης Δημήτρης Δήμαρχος Πύδνας
Καζάς Παναγιώτης Πρόεδρος Δ.Σ. Αιγινίου
Τερζής Αναστάσιος Πρώην Δήμαρχος Αιγινίου
Αγγελίδης Παναγιώτης Ιχθυολόγος – Καθηγ Α.Π.Θ.
Νταγλιούδης Αντώνης Δημοτικός Σύμβουλος Αιγινίου
Τσιτλακίδης Ηλίας Πρόεδρος Επιτρ. Χωρ. & Αναπτ.
Τεχν. Επιμελητηρίου
Αγγελίδης Άγγελος Εκπαιδευτικός
Βεϊδαμενίδης Γρηγόρης Πιερική Ομοσπ. Ενοικιαζομένων
Γκογκίδης Αντώνης Δημ. Υπάλληλος
Κουλαουζίδης Παναγιώτης Βιοκαλλιεργητής
Ματσκίδης Θωμάς Γεωπόνος
Μοσχίδης Γιώργος Δημοτικός Σύμβουλος Αιγινίου
Σιαμλίδης Αθανάσιος Πρόεδρος Τ.Σ. Καταχά
Τζελέπης Δημήτρης Δημ. Υπάλληλος
Σταυρίδης Γιώργος Ασφαλιστής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου