Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Δήμαρχος Κορινού "Παρκάρουν τα παιδιά τους στον Παιδικό Σταθμό"

Με τις εκφράσεις “παρκάρουν τα παιδιά στον παιδικό οι μητέρες που δεν εργάζονται για να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους το πρωί” και “τα παρατάνε εκεί για μερικές ώρες” προσπάθησε να απαντήσει ο δήμαρχος Κορινού στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τη έλλειψη χώρου λόγω συστέγασης του Παιδικού με το 2ο Νηπιαγωγείο.
Εκφράσεις που από τη μια υποτιμούν και προσβάλλουν την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στον Παιδικό Σταθμό. Από την άλλη δεν κατανοούμε γιατί ο Παιδικός αντιμετωπίζεται μόνο από την πλευρά της μητέρας και όχι από την μεριά του παιδιού το οποίο δικαιούται να τύχει των λειτουργιών του Παιδικού Σταθμού, να έχει εκεί τα πρώτα του οργανωμένα βήματα κοινωνικοποίησης, εκπαίδευσης και προετοιμασίας του για το Νηπιαγωγείο. Γι αυτό άλλωστε ο Παιδικός Σταθμός δεν αφορά μόνο την διευκόλυνση γυναικών που εργάζονται και ήδη στις προγραμματικές συμβάσεις τις Εργατικής Εστίας με τους Παιδικούς Σταθμούς προβλέπεται η δωρεάν φιλοξενία τους για τις άνεργες μητέρες.
Από την άλλη υπάρχει και η γυναίκα αγρότισσα, η γυναίκα αυτή επειδή δεν έχει εργοδότη δεν δικαιούται να αφήσει κάπου το παιδί της για να πάει στο χωράφι;
Ας μη ξεχνάμε και την μαύρη ανασφάλιστη εργασία στην οποία υποχρεώνονται οι εργαζόμενοι, εργασία που ανέχεται η κυβέρνηση, εργασία για την οποία δεν μπορεί να υπάρξει βεβαίωση εργοδότη ώστε να μπορέσει η νέα μητέρα να πάει τα παιδιά της στον Παιδικό Σταθμό σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κ. Αβραμίδη.
Αντί να προβλέψουν το πρόβλημα έγκαιρα, αντί να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα, αντί να θεωρούν σαν προσωρινή και όχι μόνιμη λύση την συστέγαση Παιδικού και Νηπιαγωγείου, τα βάζουν με τις μητέρες που επιθυμούν τα παιδιά τους τύχουν των παροχών του Παιδικού.
Άλλωστε ας μη ξεχνά ο κ. δήμαρχος ότι η μητέρα μπορεί το πρωί τα κοιτάει και το άλλο παιδί της, να φροντίζει ανήμπορους γονείς, και σε κάθε περίπτωση η επιλογή του Παιδικού δεν σημαίνει ότι παρατάει τα παιδιά της αλλά φροντίζει για το καλό τους . Και ας μην στέλνει τις μανάδες να κοινωνικοποιούν τα παιδιά τους στις παιδικές χαρές προσπαθώντας να καλύψει κρατικές αλλά και δικές του ανεπάρκειες.
Όσον αφορά για την παραίτηση που ζήτησε από τον κ.Αραβίδη, θέλει να μας πει ότι συνεργάζεται μόνο με τους δικούς του ανθρώπους παραβλέποντας το θεσμικό ρόλο τόσο το δικό του όσο και του Προέδρου του Παιδικού Σταθμού;
Θέλει να μας πει, λίγες μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές, ότι αυτές είναι οι απόψεις ενός προοδευτικού δημάρχου που εκλέχτηκε μάλιστα με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου