Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινού την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Μετεγκατάστη του 2ου Νηπιαγωγείου
Πριν τη συνεδρίαση ο κ. Αραβίδης πρόεδρος του Δημοτικού Παιδικού σταθμού ζήτησε να μάθει τις προθέσεις του κ. δημάρχου για τη μετεγκατάσταση του 2ου Νηπιαγωγείου, γιατί όπως είπε ο χώρος πλέον δεν επαρκεί για τις ανάγκες του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο Παιδικός μπορεί να εξυπηρετήσει 70-75 παιδιά μιας και έχει το αντίστοιχο προσωπικό, σήμερα εξυπηρετεί 50 παιδιά ενώ υπάρχουν και 15 αιτήσεις που προσωρινά δεν έγιναν δεκτές λόγω έλλειψης χώρου και ζήτησε την μετεγκατάσταση του 2ου Νηπιαγωγείου ώστε να μπορέσει ο Παιδικός να εξυπηρετήσει όλες τις αιτήσεις.
Στην απάντησή του ο κ. δήμαρχος ανέφερε ότι το πρόβλημα δημιουργείται γιατί το νηπιαγωγείο έγινε ολοήμερο και χρειάστηκε περισσότερο χώρο, δίχως όμως την έγκαιρη ενημέρωση του Δήμου ο οποίος βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση χώρου διαδικασία όμως που θα αργήσει.
Ανέφερε ότι ο Παιδικός όπως είναι τώρα καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων μητέρων δεν μπορεί όμως να δεχτεί και τα παιδιά που τα “παρκάρουν εκεί οι μητέρες που δεν εργάζονται για να έχουν ήσυχο το κεφάλι του ς το πρωί” είτε “τα παρατάνε εκεί για μερικές ώρες” . Αν θέλουν να οι μητέρες να τα κοινωνικοποιήσουν ας τα πάνε στις παιδικές χαρές να παίξουν με τα άλλα παιδιά ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά την έλλειψη συνεργασίας που του καταλόγισε ο κ. Αραβίδης, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι του έθεσε το θέμα από τις 2 / 9 δεν μπόρεσε να τον συναντήσει όμως στο δημαρχείο, ο κ. Αβραμίδης αρνήθηκε ότι απουσίαζε, από την άλλη όμως ουσιαστικά ζήτησε την παραίτηση του κ. Αραβίδη με το επιχείρημα ότι έπαψε πλέον να είναι συνεργάτης τον απέβαλε από τον συνδυασμό και αν είχε λίγο τσίπα θα είχε παραιτηθεί από Πρόεδρος για να είναι καλή η συνεργασία.
Θέματα Ημερήσιας Διάταξης
1.Κατάρτιση μελέτης Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου
στον Δήμο Κορινού.
Αποφασίστηκε να εξουσιοδοτηθεί ο Δήμαρχος για να προχωρήσουν κατ αρχάς οι εργασίες δυστυχώς όμως ούτε η εισηγήτρια ούτε πολύ περισσότερο ο δήμαρχος ήταν σε θέσει να ορίσουν ένα χρονοδιάγραμμα των εργασιών και των επί μέρους φάσεων που θα καταλήξει σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 18 μηνών
2.Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης με την Ν.Α. Πιερίας για την επίβλεψη των μελετών: α) Υψομετρική μελέτη οδών επέκταση σχεδίου Δ.Δ. Κ. Αγιάννη και β) Εφαρμογή σχεδίου επέκτασης Δ.Δ. Κ. Αγιάννη.
Εγκρίθηκε ομόφωνα.
3.Έγκριση μελέτης του έργου « Ποδηλατόδρομος – Πεζόδρομος από Δ.Δ. Κορινού ως παραλία Κορινού».
Αναβλήθηκε ομόφωνα η συζήτησή του λόγω του ότι δεν πρόλαβε να συμπληρωθεί ο φάκελος
4.Καθορισμός τόπου λειτουργίας λαϊκής αγοράς.
Ορίστηκε ομόφωνα σαν χώρος η οδός Τασιάκου και Αριστοτέλους( στο χώρο που γίνεται τώρα) στη πλατεία δημαρχείου.
5.Αποδοχή χρηματοδότηση ποσού 120.116,66 ευρώ για λειτουργικές δαπάνες για επενδύσεις – έργα.
Αφορούν την Α΄ Δόση από τα παρακρατηθέντα από το κράτος. Από αυτά οι 79.000 ευρώ αφορούν λειτουργικά έξοδα και τα υπόλοιπα αφορούν επενδύσεις.
6.Επιστροφή ποσού 75,00 ευρώ στον κ. Παπαχριστοδούλου Ιωάννη του Δημητρίου ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.
Αφορά παράβολο για την έκδοση άδειας κατ/τος που αποσύρθηκε.
7.Εξέταση αίτησης αντικατάστασης ακινήτου κ. Φάκου. Αφορά αίτημα για ακίνητο στα όρια του Κ. Αγιάννη και τη Ν. Τραπεζούντα που καταπατήθηκε για κατασκευή γηπέδου και δεξαμενή του συνδέσμου ύδρευσης. Αποφασίστηκε να παραπεμφθεί στην αρμόδια επιτροπή για να εκτιμηθεί η αξία του.
8.Αντικατάσταση μέλους της Κ.Ε.Π.Χ. «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ» λόγω παραιτήσεως.
Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να αντικατασταθεί ο κ. Καταραχιάς που παραιτήθηκε για λόγους υγείας από τον α΄ αναπληρωματικό τον κ. Αγαθαγγελίδη Ευθύμιο. Η αντιπολίτευση επέμενε όπως και στην προηγούμενη συνεδρίαση για τον κ. Μαλετσά Νικόλαο. Θετική ψήφο υπέρ του κ. Αγαθαγγελίδη έδωσε ο κ. Αηδονίδης ο οποίος απουσίαζε από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο που συζητήθηκε πάλι το θέμα.
9.Αντικατάσταση μέλους του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού. Αφορά μέλος που παραιτήθηκε γιατί το παιδί πλέον δεν πηγαίνει στον παιδικό. Αντικαταστάθηκε ομόφωνα από την κ. Παλαιολόγου Ιλιάνα.
10.Διάφορες αναμορφώσεις του ισχύοντος προϋπολογισμού.
Εγκρίθηκαν πιστώσεις για αποκατάσταση τομών ασφάλτου 6.970 ευρώ, για συντήρηση κτιρίων και ακινήτων 1.382, για υλικά συντήρησης κτιρίων και ακινήτων 2.010 και για έπιπλα και σκεύη 1.470

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου