Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

ΕΔΩ ΚΟΡΙΝΟΣ: ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ;

Ούτε μια φασολάδα κυρ δήμαρχε;
Με τον ίδιο τίτλο είχαμε απευθυνθεί τον Φλεβάρη του 2008 από την εφημερίδα «Κορινός» προς τον Πρόεδρο της τότε Κοινότητας Κορινού κ. Βουνίσιο προτείνοντας κάποιες εκδηλώσεις για τα Κούλουμα.
Επανήλθαμε το 2009 μέσω του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κορινού ζητώντας από τον τότε δήμαρχο, με συνδιοργανωτές τους Συλλόγους, να γίνουν εκδηλώσεις την Καθαρή Δευτέρα στον Κορινό.
Κάτι που έγινε και στην αρχή ξεκίνησε με αρκετή εθελοντική δουλειά από τους Συλλόγους και κύρια τον Ποντιακό Σύλλογο. Διαφωνήσαμε όμως στη συνέχεια με το υπερβολικό κόστος των εκδηλώσεων ( μάλλον περιλάμβαναν και άλλες δαπάνες ) όπως και με το Κέτεριγκ, την διαφήμιση και τον ουσιαστικό παραγκωνισμό των Συλλόγων και την υποβάθμιση της εθελοντικής προσφοράς.
Και φθάσαμε εφέτος όπου ο Καλλικρατικός πλέον Δήμος δεν διοργάνωσε το παραμικρό την Καθαρά Δευτέρα στον Κορινό. Η πλειοψηφία του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας υπακούοντας στα κελεύσματα του δημάρχου το δικαιολογεί, τουλάχιστον μέρος της, με το επιχείρημα «σιγά μην κάνουμε φασουλάδα για να ταΐσουμε τους Κιτριώτες».
Εμείς να πούμε ότι σε συνθήκες οικονομικής κρίσης υπάρχουν οικονομικές δυσχέρειες στους Δήμους. Από την άλλη όμως υπάρχει και η ανάγκη να μην διαρρηχτεί ο κοινωνικός ιστός, να αναπτυχθεί η κοινωνική αλληλεγγύη, η κοινωνική προσφορά αλλά υπάρχουν και οι άνεργοι και οι πεινασμένοι.
Θα μπορούσαν να γίνουν εκδηλώσεις με ελάχιστα χρήματα, με προσφορές από καταστήματα, με την οικονομική αρωγή των Συλλόγων ( 500 ευρώ ο καθένας π.χ. ) με προσωπική εργασία χωρίς κατ ανάγκη την δωρεάν προσφορά φαγητού σε όλους αλλά με μια παρότρυνση ο καθένας να φέρει από το σπίτι του, να γιορτάσουμε όλοι μαζί μοιράζοντας το έχει μας, και ο Δήμος ας έβαζε απλά τη μικροφωνική.
Αυτά μπορούσαν να γίνουν αρκεί ο Δήμος να είχε την διάθεση και την ικανότητα να συνεγείρει τους Συλλόγους και τους τοπικούς παράγοντες. Από όσο ξέρουμε η κουβέντα πήρε χαρακτήρα οικονομικό. Θέλουμε τόσα, σας δίνω τόσα.
Εμείς θέσαμε γραπτή ερώτηση ( μεταξύ άλλων ) πριν την ημερήσια διάταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 28/2 ρωτώντας τι θα γίνει με τις εκδηλώσεις της Καθαρής Δευτέρας στον Κορινό και ο Πρόεδρος μας είπε ότι σύμφωνα με τον κανονισμό θα μας απαντήσει ο δήμαρχος σε ένα μήνα. Ελπίζω να προλάβουμε το Πάσχα.
Δεν ζητήθηκε πουθενά η γνώμη μας. Παρόλα αυτά τις παραπάνω απόψεις μας τις μεταφέραμε σε στελέχη Συλλόγων που έτυχε να βρεθούμε και να συζητήσουμε για την Καθαρά Δευτέρα.
Όσο για το θέμα της οικονομικής στενότητας από τον Δήμο να ρωτήσουμε δημόσια τα εξής: Δηλαδή κ. Δήμαρχε όταν παρευρίσκεστε σε μια πίτα ενός Συλλόγου και σας δίνουν να κερδίσετε το φλουρί, πως ανακοινώνεται σε ανταπόδοση την ενίσχυσή τους με δύο χιλιάδες ευρώ ( σε έναν Σύλλογο από τους 10 του Δήμου Κορινού) και δεν δίνεται αυτά τα χρήματα για μια εκδήλωση των Συλλόγων και του Δήμου για την Καθαρά Δευτέρα; Έχετε να δώσετε από 2000 σε όλους και όχι 2-3000 για όλους;
Φέτος η Καθαρή Δευτέρα φαίνεται να είναι παγωμένη από το πολύ κρύο. Δεν ήταν αυτό όμως η αιτία να μην γίνουν τα κούλουμα. Ευθύνεται η Δημοτική Αρχή και το ευπειθές σε αυτή Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού .
Ελπίζουμε και προτείνουμε του χρόνου να αναλάβουν την πρωτοβουλία οι Σύλλογοι για μια ζεστή, κοινωνική εκδήλωση προσφοράς χωρίς αιγίδες και διαφημίσεις.

Κορινός 6 / 3 / 11
Μάντζιος Δ. Αντώνης
Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου